Itsenäisyyspäivä Muuramessa

01.12.2017 15:50

Kategoria: Kulttuuri Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Itsenäisyyspäivä aloitetaan Muuramen kirkossa klo 10 Lasse Heikkilän säveltämällä Suomalaisella messulla. Messussa ovat mukana Tauonpaikka-kuoro, At Father's -bändi ja Muuramen Sykkeen tanssijoita.

Itsenäisyyspäivän avoin kansalaisjuhla järjestetään 6.12. kello 14 Kulttuurikeskuksen Muuramesalissa. Iloisessa itsenäisyysjuhlassa kunnioitetaan mennyttä ja katsotaan tulevaan. Juhlapuheen pitää Muuramen kunnan nuorin kunnanvaltuutettu Jesse Jääskeläinen. Tervehdyksen esittää kunnanvaltuuston puheenjohtaja Arto Liikanen. Helsingin yliopistossa valtio-oppia opiskeleva Jesse Jääskeläinen oli Muuramen nuorisovaltuuston ensimmäinen puheenjohtaja. Yhteiskunnallisesti aktiivin nuoren vaikuttajapolku on sittemmin vienyt hänet mm. Eurooppanuorten puheenjohtajaksi 2016 ja Sosialidemokraattisten Opiskelijoiden puheenjohtajaksi 2017-2018.

Monipuolinen ohjelma viedään läpi muuramelaisvoimin. Tanssi- ja liikuntaesityksistä vastaavat Muuramen Sykkeen tanssijat, Muuramen Yrityksen säbäjunnut sekä kilpatanssijat Joni Ihanus ja Kathrine Barck. Musiikkiesityksistä vastaavat Lauluyhtye Toccante ja taiteen perusopetuksen puolelta opettaja Erik Brander (harmonikka) ja oppilaat Beata Liikola (harmonikka) ja Ada Juujärvi (piano). Juhlan juontaa Sari Pätsi Murmuu-teatterista. Juhla päättyy kahvitarjoiluun Joutsensalissa. 

Perinteinen soihtukulkue lähtee Kulttuurikeskuksen pihasta hautausmaalle kello 17.30. Soihtukulkueessa on tänä vuonna peräti 100 soihtua. Muuramen partiolaisten luotsaamaan soihtukulkueeseen toivotaankin kuntalaisia soihdunkantajiksi. Soihtujen tuli on tänäkin vuonna Betlehemin rauhantuli.

Seppeleenlasku ja kunniavartio ovat sankarihautausmaalla kello 18. Seppeleenlaskijat laskevat kukkalaitteen myös Kotirintamuistomerkille kello 17.30. Kunnan ja seurakunnan yhteisen seppeleen laskevat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Arto Liikanen ja kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Matti Salmela sekä nuorison edustajana nuorisovaltuuston puheenjohtaja Aatu Jäntti.

Sankarihaudoilla puhuvat kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Ilvesmäki ja Muuramen Lions Clubin presidentti Kyösti Mikkonen. Musiikista vastaa Virsiveljet kanttori Johanna Mannisen johdolla. Tilaisuuden päättää kirkkoherra Simo Lampelan loppurukous.

Muuramen Suomi 100 -juhlaviikko on koostunut monipuolisesta ohjelmasta. Se alkoi Tuntemattoman sotilaan lukumaratonilla ja viikonloppuna ohjelmassa on konsertteja Muuramesalissa ja kirkossa. Juhlaviikkoon kuuluvat myös koulujen ja päiväkotien itsenäisyysjuhlat ja juhlavalaistus useissa kunnan kiinteistöissä.

Itsenäisyyspäivä ke 6.12.2017 Muuramessa

klo 10 Suomalainen messu kirkossa
Klo 14 Iloinen itsenäisyysjuhla Muuramesali, Kulttuurikeskus. Juhlan jälkeen kahvitarjoilu Joutsensalissa.
klo 17.30 Kukkalaitteen lasku kotirintamamuistomerkille
Klo 17.30 Soihtukulkue Kulttuurikeskukselta hautausmaalle
Klo 18 Seppeleenlasku ja kunniavartio hautausmaalla

Kaikkiin tilaisuuksiin vapaa pääsy - Lämpimästi tervetuloa!

Järj. Muuramen kunta, Muuramen seurakunta, Muuramen Lions Club, Muuratpartio

itsenäisyyspäivä