Muurame-päivät Yhdessä -teemalla

06.06.2017 11:49

Kategoria: Kulttuuri

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna Muurame-päiviä vietetään juhlavuoden Yhdessä -teemalla. Muurame-päivien ohjelmaa on 7.-17.6 ja tuolle ajanjaksolle mahtuu myös Muuramen Markkinat ja Riihivuori-teatterin omia ja vierailuesityksiä. Luvassa on siis vilkas kesän alku Muuramessa. Muurame-päiviä on järjestämässä laaja joukko muuramelaisia järjestöjä ja yhteisöjä ja kunnan eri hallintokuntia.

Pikku kakkosen rakastettu Tuomo Rannankari ilahduttaa perheen pienimpiä keskiviikkona 7.6. ja torstaina 8.6. Leikarin ja Rajalan päiväkotien pihakonserteissa. Keskiviikkoiltana 7.6. aikuiset pääsevät myyttiselle metsäretkelle Kalevan naisen Helena Nuutisen kanssa.  Torstai-iltana 8.6. avataan Muuramen Taideseuran kierrätys-teemainen vuosinäyttely ”Minun Suomeni”. Muuramen Taideseuran vuosinäyttely on avoinna Muuramen Nuorisoseurantalolla 17.6. saakka.

Viihdekuoro Lystikkäät laulaa Koskikodilla sunnuntaina 11.6. ja Murmuu-teatteri naurattaa Naiset asialla -kesähupaelmassa Muuramen Nuorisoseurantalon pihassa maanantaina 12.6. Murmuun esitys nähdään uudestaan Vitapoliksen kesäillassa keskiviikkona 14.6. Vitapoliksessa voi kuulla myös Toivo Suden 100 laulua Suomesta ja kokeilla niin sub-lautaa kuin sähköavusteista polkupyörää.

Katutaidetta juhlivalle Suomelle

Nisulanmäen koulun kentän meluaita muuttuu julkiseksi katutaideseinäksi Block Party Muurame 2017 -tapahtumassa lauantaina 10.6. klo 12-17. Yleisön on mahdollista seurata vierailevien katutaiteilijoiden työskentelyä.

Päivän aikana esiintyvät MC Lepponen Laulainen klo 14, Konsta OG klo 14.30, Toistuvat Yllätykset klo 15 ja vieraileepa paikalla myös Sykkeen tanssiryhmiä. Lisäksi on Dj-musiikkia by Kulttuuriyhdistys Tuff ja virvokkeita saa ostaa nuorten kahviosta.

Tornipuisto avataan karnevaalilla

Muuramen keskustassa sijaitseva Tornipuisto otetaan käyttöön karnevaalitunnelmissa tiistaina 13.6. Tornipuisto on keskustan kehittämiseen liittyvä aikuisille tehty puisto, jossa voi myös järjestää pienimuotoisia tilaisuuksia.

Karnevaalitunnelmasta vastaa näyttävä joukko muuramelaisia kulttuuri- ja liikuntajärjestöjä. Tornipuiston avaussanat lausuu entinen valtuuston puheenjohtaja Juha Kaistinen. Jaossa on Suomi 100 -ilmapalloja ja illan kuluessa päästään viereisellä Nuorisoseurantalon pihalla osallistumaan mm. Koko Suomi tanssii -ohjelmaan.

CatCat kirkkokonsertissa

Muurame-päivien kirkkokonsertissa päästään tutustumaa 25-vuotisjuhlavuottaan viettävän Catcat-duon herkempään puoleen torstaina 15.6. CatCatin muodostavat muuramelainen Katja Kätkä ja Naantalissa asuva Virpi Kätkä.

Enkelten laulut -kirkkokonsertissa esiintyvät myös Katjan tytär Janette (laulu) ja Virpin tytär Jane (viulu). Säestäjänä toimii Tuomo Mustonen. Konsertin järjestävät Muuramen seurakunta ja Muuramen kulttuuripalvelut. Ohjelma konserttiin maksaa 10 euroa.