Sinustako vapaaehtoinen rikos- ja riita-asioiden sovittelija Keski-Suomeen?

21.03.2017 09:44

Kategoria: perhe- ja sosiaalikeskus

Keski-Suomeen haetaan uusia rikos- ja riita-asioiden sovittelijoita. Hakuaikaa sovittelijoiden peruskurssille on 9.4. saakka. Sovittelijoita etsitään erityisesti Jyväskylän, Jämsän, Saarijärven ja Äänekosken seuduille.

Sovittelijat ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka auttavat rikosten ja riitojen osapuolia rakentamaan sovintoa. Sovittelijaksi sopii täysi-ikäinen henkilö, joka ajattelee vaativan vapaaehtoistyön sopivan itselleen. Sovittelijoilta ei odoteta tiettyä ammattitaustaa. Kurssilaiset valitaan haastattelun perusteella. Haastattelut pidetään huhti-toukokuun aikana. Sovittelijoiden peruskurssi järjestetään 5.-18.6. ma-to klo 9–15 Jyväskylässä.

Sovittelijat työskentelevät pareittain ja mahdollistavat osapuolten puolueettoman ja tasapuolisen kohtaamisen ja vuoropuhelun sovittelutoimiston ammattihenkilöstön ohjauksessa ja valvonnassa.

Sovittelijoilla on säännöllisesti koulutuksia, tapaamisia, vertaistuellisia työnohjauksia sekä jatkuva ammattilaisten tuki ja ohjaus. Sovittelijat eivät saa vapaaehtoistyöstään palkkaa, mutta heille maksetaan kulukorvauksia.

Vuonna 2016 Keski-Suomen sovittelutoimisto vastaanotti 365 sovittelualoitetta, jotka sisälsivät yhteensä 511 rikos- ja riita-asiaa. Eniten sovitellaan pahoinpitelyjä, vahingontekoja, varkauksia ja laittomia uhkauksia. Keski-Suomessa on 50 sovittelijaa.

Kiinnostuitko? Ilmoita kiinnostuksesi osoitteeseen: sovittelu@jkl.fi, niin saat paluupostissa hakulomakkeen.

 www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/sovittelu            

www.thl.fi/sovittelu