Ajankohtaista vanhus- ja vammaispalveluissa

Tapahtumat

Tapahtumista ilmoitetaan Muuramelaisessa ja kunnan sivuilla tapahtumakalenterissa. 

1.5.2022 muutos omavastuun maksamisen käytäntöön

Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain kuljetusten asiakasmaksujen maksamisen käytäntöön tulee muutoksia Muuramessa / Keski-Suomessa 1.5.2022 alkaen. Kunnat ryhtyvät laskuttamaan asiakkaan omavastuuosuuden kuljetuspalvelua käyttävältä asiakkaalta. Asiakkaille, joita tämä koskee, on lähetetty postitse kirje 4.4.2022. Voit lukea tiedotteen kokonaisuudessaan täältä.

Katso tästä neuvoja ruoka- ja asiointiavun saamiseen karanteenin tai eristyksen aikana.

Uutta vahvistusta henkilökunnassa

21.3.2022 Kotihoidossa palveluohjaajan tehtävässä on aloittanut Ritva Kotilainen. Hänet tavoittaa puhelimitse 040 670 0118.

Monipalveluliikenne

Monipalveluliikenne "Monarin" aikataulut ajalle 23.8. 2021 - 3.6.2022 löytyvät kunnan etusivulta. 

Vammaispalvelulain mukaiseen kuljetuspalveluun tulee muutoksia kilpailutuksen myötä 1.6.2021 alkaen. Jatkossa kyyti tilataan numerosta 014 3710 226. Asiakkaille, joille on myönnetty kuljetuspalvelu, on postitettu uudet ohjeet viikolla 20. Katso myös uutinen kunnan etusivulla.

Laskutus

E-laskun voi ottaa käyttöön verkkopankissa tai sopia suoramaksupalvelun käyttöönotosta omassa pankissa. Molemmissa palveluissa tarvitaan yksilöintitietona henkilötunnus. Verkkopankissa valitaan laskuttajaksi Muuramen kunta ja aihepiiriksi Terveydenhuollon maksut. Lisätietoja e-laskupalvelun ja suoramaksun käyttöönotosta voi kysyä omasta pankista.

  

Toimintaohje ja tiedote: henkilökohtainen apu

Toimintaohje ja tiedote: omaishoito

Best Buddies on vapaaehtoistoimintaa, joka yhdistää kehitysvammaisen ja vammattoman nuoren tasa-arvoiseen kaveruuteen. Täytä kaverilomake Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n sivuilla ja lähde mukaan.

Katso myös