Valitse sivu

Itsenäisyyspäivän vietto alkaa  Muuramen kirkossa klo 10 Suomalaisella messulla. Lasse Heikkilän säveltämä Suomalainen messu ammentaa musiikkinsa suomalaisen kansanmusiikin perinteestä. Mukana Suomalaisessa messussa on Tauonpaikka-kuoro, bändi sekä Muuramen Sykkeen tanssijoita.

Lapsen ääni -kuoron Unisono – ja A Cappella  -ryhmät ovat koko syksyn valmistautuneet Matias Lahden johdolla Itsenäisyyspäivän  Sininen ja valkoinen -konserttiin, joka pidetään Muuramesalissa klo 14. Säestäjäkseen kuoro on saanut pianisti Hannu Alasaarelan. Konsertin jälkeen noin klo 15 on kahvitarjoilu Joutsensalissa.

Soihtukulkue lähtee Kulttuurikeskuksen pihasta klo 17.30 kohti sankarihautausmaata. Samaan aikaan kunnanvaltuuston 1. vpj Minna Häkkinen, kirkkoneuvoston vpj. Matti Salmela ja nuorisovaltuuston pj. Wiljami Salminen laskevat kirkonmäellä kukkalaiteen kotirintamamuistomerkille. Soihtukulkue, järjestöliput ja seppeleenlaskijat ryhmittyvät sankarihaudalle klo 18. Haudalla puheen pitää LC Muuramen 1. varapresidentti John Melin.

Seppeleenlaskutilaisuuden jälkeen voi vielä jäädä nauttimaan Muuramen Leo-clubin mehu- ja piparitarjoilusta. Päivän tapahtumista vastaavat Muuramen kunta, Muuramen seurakunta, Muuramen Lions Club ja Muuratpartio. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy ja järjestäjät toivovat kuntalaisten osallistuvan niihin sankoin joukoin.