Juhlavuoden tuotteita

Muurame 100-tuotteet 

Paikalliset yritykset ja yhdistykset ovat suunnitelleet ja valmistaneet erilaisia juhlavuoden tuotteita. 


Rajoitettu erikoiserä 1.4.2021:

Pullotettu Muuramehenki

Lasipullo ja kukkakimppu.

Satavuotiaan Muuramen juhlavuoden tuotteet saivat tänään täydennystä, kun villahilla-korun ja Muurame-keittiösetin rinnalle julkaistiin odotettu uutuus, yksittäispakkauksiin pullotettu Muuramehenki. Tuote sinänsä ei ole uusi, vaan sen valmistuksella on kunnassa yhtä pitkät perinteet kuin koko kunnan historialla. Tuotetta on saatavilla pieni erikoiserä vain 1.4.2021.

Muuramehenki on ollut tähän asti kuntalaisten vapaasti nautittavissa yhteisissä kohtaamisissa, esimerkiksi kyläilloissa, tapahtumissa, yrityskehityksessä ja päätöksenteossa. Juhlavuoden kunniaksi siitä on nyt sekoitettu aiempaa vahvempi, pullotettu cocktail, jota voi nauttia myös täsmätarpeeseen.

– Muurame on menestynyt upeasti vuosien varrella, ja niittänyt runsaasti erilaisia tunnustuksia ja palkintoja. Uskomme, että asia johtuu osittain juuri tästä laadukkaasta tuotteestamme. Koronavuoden mukanaan tuoma kasvomaskien käyttäminen saattaa kuitenkin heikentää kuntailmastosta saatavan Muuramehengen pitoisuutta. Siksi olemme iloisia voidessamme tarjota nyt myös yksittäispakattuja tuotteita akuuttiin tarpeeseen, vs. kunnanjohtaja Jukka Kaistinen toteaa tyytyväisenä.

Pullotettua Muuramehenkeä voi noutaa koronaturvallisesti kunnan virastotalon edestä tämän päivän ajan. Terveysturvallisuussyistä tuotteen maksaminen paikan päällä ei ole nyt mahdollista, mutta tuotteen voi korvata auttamalla avun tarpeessa olevaa kuntalaista, tai kehittämällä yhteistä hyvää rakentavilla ehdotuksilla.

– Ja jos avunsaaja sattuukin olemaan ulkopaikkakuntalainen, emme tule lähettämään laskusta perintää. Tuotteemme eettisiin periaatteisiin kuuluu vahvasti yhteistyön aspekti, joka ulottuu myös maksuprosessiin, Kaistinen tarkentaa.


Ommellinen: Muurame-kuosi

Vaateyritys Ommellinen lanseerasi Muuramen juhlavuoden vaatekuosin. Maiju Mannisen yritykselle suunnittelema, paikallisista elementeistä tyylitelty kuosi henkii kotiseuturakkautta, mutta kelpaa tyylikkäänä mukaan hienompiinkin tilaisuuksiin. Graafinen, muuramelaisille rakkaita paikkoja ja asioita sisältävä kangaskuosi, on kunnianosoitus satavuotiaalle Muuramelle ja kunnan ystäville.

– Kuosissa näkyy rakkaus kotipaikkaa kohtaan. Samalla se on kuitenkin tyyliltään sellainen, joka viehättää varmasti myös muualla asuvia, Ommellisen yrittäjä Liisa Häkli iloitsee.

Juhlavuoden kuosiin on tyylitelty terveys­keskus, kirjasto, Muuramenjoki, kirkko,­ Kulttuurikeskus ja UkkoMetso. Muurame-kuosi näkyy aluksi keittiötekstiileissä, mutta tarkoitus on tehdä siitä myöhemmin myös joitain vaatteita, ehkäpä mekkoja.

Muurame-keittiöpyyhkeitä ja -tiskiliinoja saa ostettua Ommellisen verkkokaupasta ommellinen.fi sekä K-Supermarket Muuramesta (Setäläntie 2). Tuotteita saa myös Ommellisen myymälästä (Sääkslahdentie 2, Jyväskylä), kun se jälleen avataan 7.4.


 Muuramen Taideseura: Villahilla

           

Villahilla on lämpimän oranssin ja keltaisen väreissä hehkuva huovutettu muuramelaisten vaakunamarja, suomuurain. Se on syntynyt Muuramen Taideseuran jäsenten rakkaudesta Muurameen ja taiteeseen, huomionosoituksena satavuotiaalle Muuramelle. Juhlavuoden koru muovautuu moneen käyttötarkoitukseen. Se sopii kiinnitysneulan avulla esimerkiksi rintakoruksi, tai vaikkapa somistamaan huivia tai päähinettä. Miesten puvunkaulukseen tai solmioon löytyy pienempiä koruversioita. 

– Pohdimme Muuramen Taideseurassa, miten juhlistamme Muuramen satavuotisjuhlavuotta. Syntyi idea korusta, jota muuramelaiset voisivat kantaa juhliessaan ja arjessaan. Idean pohjalta mallikorun valmisti huovuttamalla Nina Brandt-Ollila, kertoo Taideseuran puheenjohtaja Eeva-Maija Tillqvist.

Juhlavuoden koruja voi tällä hetkellä ostaa Muuramen Taideseuran jäseniltä. Mikäli koronapandemia hellittää, seura järjestää kevään aikana pienimuotoisen taidenäyttelyn harrastetalo Franssilassa ja kesäkuussa vuosinäyttelyn Muurame-päivien yhteydessä. Koruja on saatavilla myös näissä tilaisuuksissa.

Villahillaa voi ostaa myös Taideseuran puheenjohtajan kautta, p. 050 4603 774/Eeva-Maija Tillqvist.