Kevätpolska-kulttuuripäivillä tanssitunnelmia

08.04.2019 11:11

Kategoria: Vanhus- ja vammaispalvelut Kirjasto Kulttuuri Opetus

13. Kevätpolska-kulttuuripäiviä vietetään Muuramessa 6.-14.4. Varttuneemmalle väelle suunnatun
kulttuuritapahtuman ohjelmaa kevyesti läpileikkaava teema on tänä vuonna tanssi. Tanssi näkyy erityisesti Hillat-ryhmän kokoamassa näyttelyssä ”Tanssii Hillojen kanssa”. Koskikodin siiven aulatilaan koottavassa näyttelyssä on esillä mm. tanssiaisasuja.

Lauantailystejä vietetään 13.4. tanssin pyörteissä Koskikodilla. Ohjelmasta vastaavat itämaisen tanssin ryhmä Jamileh, kansalaisopiston senioritanssijat ja nuori kilpatanssipari Luka Asikkala (14)  ja Jenni Lehmunen (13) sekä tangoprinsessa Ailamari Vehviläinen ja harmonikkataiteilija Matti Ekman.

Kirjan kannet auki  -tapahtuma vierailee Lähimmäisen kammarissa. Viikolle osuu myös Meidänkirjasto, jonka kirjailijavieraana on muuramelainen  Katja Köykkä,  jonka kehitysyhteistyökokemuksista Lähi-idässä syntyi Pitkä matka tähän hetkeen -kirja (2018).  Katja Köykkä kertoo kohtaamistaan ihmisistä ja matkasta, joka jätti ikuisen jäljen.

Kino Metson keskiviikon iltapäiväesityksessä on tarjolla kaksikin elokuvaa, toinen tanssi- toinen luontoaiheinen. Maan sisällä linnut tutkii kahden saamelaisen balettiopiskelijan kautta saamelaisalueiden omistajuuteen liittyviä kysymyksiä. Elokuva tarjoaa kaunista tanssia henkeäsalpaavan jylhissä Lapin tunturimaisemissa.

Pihkaa sielussa -elokuva on viitasaarelaisen Arttu Kotisaran viimeisin, vasta ensi-iltansa saanut luontoelokuva. 20-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävä Arttu Kotisara on esityksessä paikalla ja yleisön jututettavana. Tähän Kino Metson esitykseen on poikkeuksellisesti vapaa pääsy.