Koronarajoituksia puretaan toukokuusta alkaen

21.04.2021 11:03

Kategoria: Kulttuuri Palvelut Kirjasto Liikunta ja ulkoilu Perhe- ja sosiaalikeskus Nuorisotyö Terveyspalvelut Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Opetus

Koronarajoituksia puretaan asteittain

Päivitetty 21.4.2021 kello 16.35: Täsmennetty uimahallin avautuvan yleisölle ja kuntosalin rajatuille ryhmille.

Koronavirustilanne on rauhoittunut ja koronarokotukset edenneet Muuramessa siinä määrin, että asetettuja rajoituksia päästään purkamaan asteittain. Kaikissa toiminnoissa tulee noudattaa annettuja terveysturvallisuusohjeita. Paikallista ja valtakunnallista tartuntatilannetta seurataan aktiivisesti, ja mahdollisiin muutoksiin reagoidaan tarvittaessa nopeasti. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan välittömästi kunnan verkkosivulla.

Rajoitukset Muuramessa 1.5.2021 alkaen

  • Aikuisten ulkotiloissa tapahtuva harrastustoiminta avataan.
  • Uimahalli avautuu yleisölle ja kuntosali yli 65-vuotiaiden ja erityisryhmien pienryhmätoiminnalle.
  • Kirjasto toimii normaalien aukioloaikojen puitteissa. Omatoimikirjasto on suljettu.
  • Nuorisotila avataan siten, että puolet paikoista voi olla käytössä kerrallaan.
  • Avoin päiväkoti on kiinni. Etäsatuhetkiä jatketaan edellen.

Kevätjuhlat järjestetään luokissa

Koulujen toiminta jatkuu pääosin samoilla rajoituksilla kuin tähän asti. Kokoontumisrajoitukset estävät koulujen yhteisten kevätjuhlien järjestämisen kasvokkain, kevätjuhlan voi järjestää luokissa esimerkiksi virtuaalisesti. Luokkien päiväretkiä voi toteuttaa tartuntatilanteelta perustason alueella, mikäli ryhmän voi pitää erillään. Syksyllä ensimmäisen luokan aloittavien oppilaiden kouluun tutustuminen järjestetään kevään aikana terveysturvallisuusohjeita noudattaen.

Ajantasaisin tieto Koronainfo-sivulla

Rajoitusten keventyessä on edelleen tärkeä kiinnittää erityistä huomiota turvaväleihin, huolelliseen hygieniaan: käsien pesuun ja desinfiointiin sekä kasvomaskien käyttöön. Kasvomaskisuositus on edelleen voimassa yli 12-vuotiaille. Kokoontumisissa tulee noudattaa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston voimassa olevaa määräystä. Ajantasaisin tieto voimassa olevista määräyksistä ja ohjeista löytyy kunnan koronainfo-verkkosivulta. Tiedotteet ja ohjeistukset päivitetään sitä mukaan, kun uutta tietoa saadaan.

Koronainfo-sivulle


Rajoitukset Muuramessa 30.4.2021 asti

  • Uimahalli ja kuntosali ovat kiinni yleisöltä.
  • Kirjasto toimii itsepalvelulla ja supistetuilla aukioloajoilla.
  • Nuorisotila on pääosin suljettu, nuorille järjestetään etä- ja pienryhmätoimintaa.
  • Yli 18-vuotiaiden ryhmäliikunta on keskeytetty, ja kunnan liikuntatilojen vuorot näiden ryhmien osalta on peruttu. Uusia liikuntavuoroja kunnan tiloihin ei kyseisellä aikavälillä myönnetä.
  • Avoin päiväkoti on kiinni, etäsatuhetket jatkuvat maanantai-aamuisin.

Koronakuvitus: maskijuliste