Kulttuurikasvatus

Kulttuuriopetussuunnitelma Kulttuurikello

Kulttuuriopetussuunnitelma Kulttuurikello on osa perusopetuksen yleistä opetussuunnitelmaa. Kulttuurikello sisältää taidetyöpajat 1.-9. luokille, vuosittaisen konserttivierailun, kirjastovierailuja ja kirjailijoiden vierailuja (Lukuliike), 7. luokkalaisten taidemuseovierailun ja opettajien perehdyttämisen taidetyöpajojen sisältöihin ja taidelähtöisiin menetelmiin.

Kulttuurikellon toteuttamisesta vastaavat opetus-, kulttuuri- ja kirjastopalvelut.
Kulttuuripäällikkö Anne Patrikainen, anne.patrikainen@muurame.fi, p. 014 659 733
Kirjastojohtaja Tuire Vesterinen, tuire.vesterinen@muurame.fi, p. 014 659 753
Kulttuuriyhdysopettaja Heini Kokko (Kinkomaan koulu)
Kulttuuriyhdysopettaja Pekka Välimaa (Nisulanmäen koulu)
Kulttuuriyhdysopettaja Iina Kaulio (Isolahden koulu)
Kulttuuriyhdysopettaja Riitta Reijonen (Mäkelänmäen koulu)

Kulttuurikellon esittely
Kulttuurikellon vuosisuunnitelma

Kulttuurikaruselli

Kulttuurikaruselli on Muuramen varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatusohjelma, joka pitää sisällään taidetyöpajoja vuosittain kohdennettaville lapsiryhmille, henkilökunnan koulutusta ja erilaisia kulttuuritapahtumia.

Kulttuurikarusellin  toteuttamisesta vastaavat varhaiskasvatus- ja kulttuuripalvelut.
Kulttuuripäällikkö Anne Patrikainen, anne.patrikainen@muurame.fi, p. 014 659 733
Päiväkodin johtaja Tuija Kuha, tuija.kuha@muurame.fi, 014 659 708

Lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttuuriaitta

Kunnan kulttuuri-, opetus- ja varhaiskasvatuspalveluiden lisäksi Kulttuurikelloa ja Kulttuurikarusellia rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö lastenkulttuurikeskusten verkoston kautta. Muurame on mukana verkostoon kuuluvassa Lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttuuriaitassa.

Kulttuuriaitta on Jyväskylän, Muuramen, Hankasalmen, Toivakan, Uuraisten, Laukaan, Petäjäveden, Keuruun ja Multian alueella toimiva lasten- ja nuorten kulttuurin yhteistyöverkosto.
Kulttuuriaitan toiminnan koordinoinnista vastaa Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut. Kulttuuriaitta on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen. Toimintaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö sekä toimialueen kunnat. Kulttuuriaitta suunnittelee ja kehittää toimintaansa moniammatillisissa työryhmissä yhteistyössä toimialueensa taiteilijoiden, taidekasvattajien, taide- ja kulttuurilaitosten sekä yhdistysten kanssa.