Meidänkirjastossa tanssitaan ja tutkitaan tähtiä

29.08.2019 10:38

Kategoria: Kirjasto Kulttuuri perhe- ja sosiaalikeskus

 
Meidänkirjaston syyskausi käynnistyy maanantaina 9.9. klo 18 Tanssiva kirjasto -performanssilla. 10-vuotisjuhliaan viettävä Muuramen Syke tuo liikettä hyllyjen väliin ja laittaa kirjatkin tanssimaan. Samana iltana avataan myös Sykkeen kotialbumista koottu juhlanäyttely, joka on nähtävissä kirjaston ikkunanäyttelyssä syyskuun loppuun asti.

Syyskuussa Meidänkirjastossa on ohjelmaa jokaiselle maanantaille. 16.9. vieraaksi saapuu kirjailija Pepe Forsberg luonto- ja retkeilytarinoineen. Tilaisuudessa nähdään Pepen luontokuvia ja lyhytelokuvia Suomen kansallispuistoista. Tilaisuudessa julkistetaan Kansallispuistot tutuiksi -retkeilykirjasarjasta uusin osa, Itä-Suomi.

Soturikissojen 10-vuotista taivalta juhlitaan maanantaina 23.9. klo 16-19. Ohjelmassa mm. kilpailuja, arvontaa, selfieitä, piirustus-, naamari-, pinssipajoja.

Syyskuun viimeisenä maanantaina 30.9. kirjailijavieraana on suosittu kolumnisti, kirjailija Roope Lipasti. Huumoristaan tunnetun Lipastin kynästä syntyy tekstejä romaaneista kuunnelmiin, näytelmiin ja librettoihin. Monipuolinen kirjailija kirjoittaa niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Lipasti käy yleisölle avoimen Meidänkirjaston lisäksi perusopetuksen 6. luokkien vieraana.

Lokakuussa Meidänkirjasto osallistuu vanhusten viikon ohjelmaan ja huomioi koulujen syyslomaviikon, jolloin kirjastossa uusitaan kesän huippusuosittu pakopeli Eksynyt aave. Maanantaina 14.10. sukelletaan Arto Nikamaan kanssa Valokuvien vanhaan Muurameen ja keskiviikkona 23.10. Arto Oksasen kanssa tutkaillaan tähtitiedettä ja -harrastusta. Lapsille on luvassa Sadun päivänä 18.10. Villasukkasinfonia-satutuokioita.

Marraskuussa Muuramessa käy useampikin kirjailijavieras, mutta Riina ja Sami Kaarla, Kalle Veirto sekä Salla Simukka vierailevat vain perusopetuksen 2.-, 4.- ja 7.-luokilla. Sen sijaan kirjamessujen etkoja vietetään Meidänkirjastossa torstaina 21.11. yhdessä kirjailija Leena Lehtolaisen kanssa.

Marraskuussa päästään kirjastossa myös pelaamaan ja tutustumaan monentyyppisiin erilaisiin peleihin (lautapelit, bridge, pokemonit, geokätköily ym.) pelikasvatuksen teemaviikolla 4.-10.11. Joulukuussa laskeudutaan joulutunnelmaan lasten joulupuuhien, joulunovellikoukun ja kauneimpien joululaulujen kera.