Mielenterveyspalvelut

Mielenterveyspalvelut aikuisille muuramelaisille

Masennushoitaja/depressiohoitaja työskentelee Muuramen terveysasemalla tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Masennushoitajan vastaanotolle tullaan tavallisesti lääkärin tai sairaanhoitajan ohjaamana.

Terveysaseman ajanvaraus: puh. 014 2662 791.

Masennushoitajan palvelut

Mielenterveys- ja psykiatrian palveluiden tarpeen arviointi alkaa joko masennushoitajan tai lääkärin tekemän arvioinnin kautta. Polikliinista psykiatrian palvelua muuramelaisille antaa aikuispsykiatrian poliklinikka, minne päästäksesi tarvitset lähetteen joko terveysaseman lääkäriltä, työterveys- tai yksityislääkäriltä.

Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotosta Muuramen terveysasemalla tiedotetaan myöhemmin.

Aikuispsykiatrisen poliklinikan palvelut

Psykiatriseen sairaalahoitoon hakeudutaan lääkärin lähetteellä. Psykiatrista sairaalahoitoa tarvitsevia yli 18-vuotiaita muuramelaisia hoidetaan Keski-Suomen Sairaala Novassa Jyväskylässä.

Aikuissosiaalityön palvelut

Aikuissosiaalityöntekijä tekee yhteistyötä mielenterveyshoitajan, lääkäreiden ja psykiatrian poliklinikan henkilökunnan kanssa. Yhteistyössä asiakkaan ja muiden toimijoiden kanssa hän arvioi myös asiakkaan muuta palvelujen tarvetta, järjestäen kotiin annettavia palveluja ja sosiaalihuoltolain mukaista päivä- työtoimintaa. Aikuissosiaalityöntekijä myöntää maksusitoumukset palveluasumiseen. Muuramen Hyvinvointi -liikelaitos ostaa sosiaalihuoltolain mukaisia päivä- ja työtoimintoja Humanalta. Tarkemmin Humanan tarjoamista toiminnoista muuramelaisille mielenterveyskuntoutujille voit lukea Humanan internetsivuilta.

Aikuissosiaalityöntekijä työskentelee Muuramen virastotalolla sosiaali- ja perhekeskuksessa osoitteessa: Virastotie 8, 40950 Muurame.

Puh. 040 748 1658
Puhelinaika ma, ke, pe klo 12–13.

 

Depressiohoitaja Katri Barck 050 467 7763 

Aikuissosiaalityöntekijä Katriina Kokko, 
puh. 040 748 1658 puhelinaika ma, ke, pe klo 12 – 13.

Koululaisten mielenterveyspalvelut, ks. Oppilashuolto.

Katso myös