Muurame-päivät käynnistyvät torstaina

04.06.2018 10:02

Kategoria: Kirjasto Nuorisotyö Vapaa-aika Kulttuuri Varhaiskavatus

Muurame-päivien ohjelmassa on kesäkuussa peräti kahdeksan konserttia. Kerran päästään myös laulamaan yhdessä ja muistakin tapahtumissa löytyy musiikkia. Ensimmäinen konsertti on Muuramesalissa sunnuntaina 10.6. klo 15. Luhangan Laulajien ja muuramelaisen lauluyhtye Toccanten yhteiskonsertissa luhankalaiset laulavat Toni Edelmanin tuotantoa.

Toisenlaisissa tunnelmissa ollaan maanantainaamuna 11.6., kun lastenmusiikkiduo Höpinätötterö aloittaa viiden konsertin urakointinsa Rajalan päiväkodin pihassa, Kinkomaan koulun takapihalla ja tiistaina 12.6. Leikarin päiväkodin pihalla.

Höpinätötterö-duon Janne ja Joonas tekevät myös trubatuuri-keikan palvelutalo Koskikotiin tiistaina 12.6. iltapäivällä. Konsertin ohjelmassa on mm. Repe Helismaan ja Tapio Rautavaaran lauluja.

Muurame-päivien ohjelmassa on runsaan konserttitarjonnan lisäksi muutakin ohjelmaa. Nuorisoseurantalolla avataan 7.6. Muuramen Taideseuran vuosinäyttely ”Meiltä ja muualta”, joka esittelee maalauksia, installaatioita ja taidekäsitöitä. Murmuu-teatterin ,  Riina Rantalaisen ohjaaman  ”Kuolleet eivät puhu” -komedian ensiesitys on Muorisoseurantalon pihassa 11.6. ja toinen esitys Vitapoliksen kesäillassa 13.6.

Keskiviikkona 13.6. on mahdollista ottaa kesän ensimmäiset löylyt Kivitaskun haikusaunassa ja kurkata heinäkuussa ensi-iltansa saavan Pikku prinssi -näytelmän avoimiin harjoituksiin. Uusi nuorisokeskus avaa ovensa torstaina 14.6. ja kutsuu kaikki kiinnostuneet tutustumaan uusiin hienoihin nuorisotiloihin Virastotiellä.

Kesäleiri voi kestää yhdenkin päivän ja se viettäminen on mahdollista kirjastossa perjantaina 15.6. Päivän aikana pääsee mm.  tuunaamaan  uuden kirjakassin, askartelemaan  runotaideteoksen,  osallistumaan Amazing kesä -sanajahtiin, pelaamaan tai vaikkapa vaan rentoutumaan.  

Kuvataitelija Martti Sieväsen (1934-2015) poika- ja nuoruusvuosiin kirkonmäellä mahtuu paljon sattumuksia ja tarinoita. Muuramen Taideseura ja Martin sukulaiset järjestävät Martin muistoksi Muurame-päivillä Martin isopajan lauantaina 16.6. Aamupäivällä klo 10-12 kaikki halukkaat pääsevät rakentamaan satumetsää viereiseen uunilintujen lintuhakaan taideseuralaisten opastuksella.

Klo 13-15 kokoonnutaan Martin mökin naapuriin tiilitalon pihaan muistelemaan ja kuuntelemaan mukavia tarinoita Martin ja sisarusten värikkäästä lapsuudesta ja nuoruudesta ja Martin taiteilijan tiestä.  Tiilitalon pihasta löytyy myös buffetti ja Taideseuran Basaari.

Muurame-päivät päättää seurakunnan ja kulttuuripalveluiden yhdessä tuottama kirkkokonsertti su 17.6. klo 18. Tällä kertaa vieraana on Club For Five, jonka akustisessa Hiljainen hetki -konsertissa kuullaan yhtyeen sovittamia virsiä, hengellisiä lauluja ja muuta laulumusiikkia. 

Muurame-päivien koko ohjelma www.muurame.fi/tapahtumat

Lisätietoja Muuramen kulttuuripalvelut, p. 014 659 733