Päihde- ja huumetyö

Ennaltaehkäisevää päihdetyötä työtä tehdään yhteistyössä nuorten, vanhempien, koulun, järjestöjen, elinkeinoelämän, sosiaalitoimen, terveystoimen, seurakunnan sekä oppilaitosten kanssa.

***

Energiajuomia ei suositella lapsille

Energiajuomat sisältävät suuren määrän kofeiinia, jonka vaikutuksen on todettu olevan haitallista lapsille. Energiajuomien sisältämä kofeiini, runsaasti nautittuna, voi aiheuttaa lapsille muun muassa unihäiriöitä, levottomuutta, jännittyneisyyttä ja ahdistuneisuutta. Lisäksi energiajuomat sisältävät runsaasti sokeria, joten se lisää painon nousun riskiä. Päänsärkyä voi esiintyä säännöllisen energiajuoman käytön lopettamisen jälkeen.

Lasten- ja nuorten hyvinvoinnista ensisijainen vastuu on vanhemmilla. Meidän muiden, yhteiskunnassa toimivien aikuisten on tärkeää tukea vanhempia heidän kasvatustehtävässään.  Tämä tehtävä kuuluu myös kaupallisille toimijoille.

Duodecim-terveyskirjaston sivulla mainitaan, että alaikäisille energiajuomia ei pidä antaa eikä myydä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittaa, että vähittäiskauppiaat rajoittaisivat energiajuomien myynnin yli 15-vuotiaille.

Muuramen kunnan lasten- ja nuorten ehkäisevä päihdetyöryhmä on tehnyt vetoomuksen Muuramen kauppiaille, että he tukisivat kotien kasvatustyötä rajoittaen energiajuomien myyntiä alle 15-vuotialle. Vastuullisina kauppiaina Muuramesta hankkeeseen ovat lähteneet mukaan:
K-supermarket (K15)
Halpa-Halli (K15)
Shell (K15)

Muuramen kunnan, Lasten- ja nuorten ehkäisevä päihdetyöryhmä kiittää kauppiaita ja heidän henkilökuntaansa, jotka ovat lähteneet mukaan yhteiseen hyvään!

Kysy lisää:

Tanja Hanhinen
Nuoriso-ohjaaja
014 659 734 , 040 506 2876
tanja.hanhinen@muurame.fi

Katso myös