Päihdepalvelut

Päihdehoitaja työskentelee Muuramen terveysasemalla keskiviikkoisin ja torstaisin osana perusterveydenhuollon palveluita.

Päihdehoitajan palvelut

Muuramelaisten päihdehoidon tarpeenarviointi alkaa vastaanoton kautta. Päihdehoitaja tai aikuissosiaalityöntekijä voivat tarvittaessa tehdä lähetteen päihdehuollon erityispalveluihin. Saadaksesi ajan päihdehoitajalle, voit soittaa hänelle arkipäivisin tai käydä ajanvarauksettomalla päihdevastaanotolla. Myös omaisena voit ottaa yhteyttä päihdehoitajaan. Terveysaseman puh. 014 2662 791, päihdehoitajan puh. 050 4781 776.

Ajanvaraukseton päihdevastaanotto

Päihdehoitajan palveluihin kuuluu ajanvaraukseton päihdevastaanotto keskiviikkoisin klo 8 – 10 Terveysasemalla, Virastotie 10, 40950 Muurame.

Vieroitushoito

Muuramelaisten alkoholivieroitushoito tehdään ensisijaisesti terveyskeskuksen vuodeosastolla. Vieroitushoitoon hakeudutaan joko päihdehoitajan tai terveysaseman päivystyksen kautta, puh. 014 2662 791 ma – pe klo 8 – 20. Huume- ja lääkeriippuvuuksien vieroitushoidot tapahtuvat Sovatek-säätiöllä. Yhteydenotot päihdehoitajaan tai aikuissosiaalityöntekijään.

Aikuissosiaalityöntekijän palvelut

Aikuissosiaalityöntekijä tekee yhteistyötä päihdehoitajan, terveysaseman lääkäreiden sekä erityispalveluiden kanssa. Aikuissosiaalityöntekijä myöntää maksusitoumukset päihdehoidon erityispalveluihin kuten Sovatek-säätiölle avovastaanotoille, ryhmiin ja vieroitushoitoihin sekä myös muiden tahojen päihdekuntoutushoitoihin. Jatkokuntoutuksesta neuvotellaan yhdessä asiakkaan, päihdehoitajan ja aikuissosiaalityöntekijän kanssa.

Yhteistyössä asiakkaan ja muiden toimijoiden kanssa aikuissosiaalityöntekijä arvioi myös asiakkaan muuta palvelujen tarvetta. Aikuissosiaalityöntekijä järjestää mielenterveys- ja päihdeasiakkaille kotiin annettavia palveluita, sosiaalihuoltolain mukaista työ- ja päivätoimintaa sekä myöntää maksusitoumukset palveluasumiseen.

Aikuissosiaalityöntekijä työskentelee Muuramen Virastotalolla Sosiaali- ja perhekeskuksessa, osoite: Virastotie 8, 40950 Muurame.

Puh: 040 748 1658, puhelinaika ma, ke, pe klo 12 – 13.

Päihdehoitaja Piia Anttila Muuramen terveysasemalla (ke ja to),
puh. arkipäivisin 050 4781 776, piia.anttila@jyvaskyla.fi

Aikuissosiaalityöntekijä Katriina Kokko Virastotalolla, puh. 040 748 1658, puhelinaika ma, ke, pe klo 12 – 13.

Visiitti Terveysneuvontapalvelut
Terveysneuvontapalvelu on tarkoitettu suonensisäisesti huumeita käyttäville sekä seksityötä tekeville henkilöille. Voit esimerkiksi vaihtaa käytetyt neulat ja ruiskut puhtaisiin, aloittaa Twinrix-rokotesarjan tai pikatestauttaa C-hepatiitti ja HIV-vasta-aineet. Visiitissä asioiminen tapahtuu nimettömänä ja palvelut ovat maksuttomia. VisiittiAuto kiertää Jyväskylässä keskiviikkoisin ja torstaisin pysyvän reittiaikataulun mukaisesti. Voit tiedustella tarkemmin auton sijainnista puh. 040 830 8661. (Puhelut, SMS, WhatsApp) tai Wickr: //:visiittiauto

VisiittiPiste palvelee arkisin klo 9-12 osoitteessa Keskussairaalantie 20 B, Sovatekin päihdelääketieteen hoito- ja tutkimuskeskuksen tiloissa.

Visiitin ajankohtaiset asiat ja reittiaikataulut:
Facebook: VISIITTI terveysneuvonta
Instagram: @visiitti
Visiitin verkkosivut

VisiittiAuton pysäkki Muuramessa jää pois reittiaikatauluista 1.1.2022 alkaen. Muuramelaisten terveysneuvontapalvelut toteutetaan Jyväskylässä.

Nuorten päihde- ja huumetyö

Katso myös