Valitse sivu

Ajankohtaista vanhus- ja vammaispalveluissa

Tapahtumat

Tapahtumista ilmoitetaan Muuramelaisessa ja kunnan sivuilla tapahtumakalenterissa. 

Tutustu alla olevista linkeistä Keski-Suomen hyvinvointialueen 5.12.2022 ilmestyneisiin asiakastiedotteisiin. Kotihoidon ja kotihoidon tukipalveluiden asiakkaille ja omaisille sekä omaishoitajille on postitse lähetetty samat tiedotteet kotiosoitteisiin: 

Vammaispalveluiden ja eristyishuollon myöntämisperusteita yhdenmukaistetaan Keski-Suomen hyvinvointialueella 

Kotihoidon palveluja yhdenmukaistetaan Keski-Suomen hyvinvointialueella
Omaishoidon maksuja yhdenmukaistetaan Keski-Suomen

Henkilökohtaisen avustajan palkkakustannukset sekä lakisääteiset työnantaja maksut ja ilmoitukset 1.1.2023 alkaen

Vammaispalvelulain mukaisen henkilökohtaisen avun työnantajamallin sijaismaksajapalvelun järjestäminen kuuluu myös hyvinvointialueelle jatkossa. Keski-Suomen hyvinvointialue järjestää henkilökohtaisten avustajien työnantajien sijaismaksajapalvelun itse ja hankkii osan palvelusta Monetra Oy:sta. Palvelun järjestämisessä hyödynnetään Oima-sijaismaksajajärjestelmää kaikilla työnantajilla.Sähköinen Oima- sijaismaksajajärjestelmä on käytössä jo Hankasalmella, Jyväskylässä,Keuruulla ja Muuramessa.
Henkilökohtaisen avun työnantajille on lähetetty 29.11. postitse  allekirjoitettava valtakirja ja siihen liittyvä saatekirje. Valtakirja tulee palauttaa palautuskuoressa vanhus- ja vammaispalveluihin. Saatekirje on luettavissa: vammaispalvelua koskeva valtakirja henkilökohtaisen avun työnantajalle. Valtakirjan löydät tästä linkistä.

Omaishoitajien vertaistukiryhmä kokoontuu syksyllä 2022 neljä kertaa: 8.9., 27.10., 24.11. ja 14.12. klo 10.00 – 11.30
Paikkana Nuuttilanrannan kerhohuone, os. Nuuttilantie 6.
Vertaistukiryhmä on vapaamuotoista yhdessäoloa, virkistäytymistä, tiedon saantia ja vertaistukea kahvikupin äärellä. Ryhmään voi osallistua, vaikka ei olisi kunnallisen omaishoidon piirissä.

Tervetuloa mukaan tutustumaan toimintaa!

1.10.2022 alkaen vammaispalvelulain mukaisissa kuljetuspalveluissa otetaan käyttöön Waltti-lippuhinnoittelu
Asiakkaille, joille on myönnetty vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu, on tiedotettu 1.10. alkavasta muutoksesta kirjeitse. Voit käydä lukemassa tiedotteen  linkistä.

1.10.2022 alkanen Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden kuljetuspalvelussa otetaan käyttöön toivetaksi – Taksin saatavuus paranee erityisesti viikonloppuisin, iltaisin ja yöaikaan
Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden maakunnallisen henkilöliikenteen kuljetuspalveluiden piirissä mukana olevissa kunnissa otetaan 1.10.2022 käyttöön toivetaksi-malli. Toivetaksi on yksi osa vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisia kuljetuspalveluita. Toivetaksi-käytännön myötä asiakkaan on helpompi saada taksi haasteellisina ajankohtina, kuten iltaisin, öisin ja viikonloppuisin. Toivetaksi lisää myös palvelun joustavuutta, niin asiakkaan kuin autoilijan näkökulmasta. Lue täältä, miten käytännössä toimii.

1.5.2022 muutos omavastuun maksamisen käytäntöön
Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain kuljetusten asiakasmaksujen maksamisen käytäntöön tulee muutoksia Muuramessa / Keski-Suomessa 1.5.2022 alkaen. Kunnat ryhtyvät laskuttamaan asiakkaan omavastuuosuuden kuljetuspalvelua käyttävältä asiakkaalta. Asiakkaille, joita tämä koskee, on lähetetty postitse kirje 4.4.2022. Voit lukea tiedotteen kokonaisuudessaan täältä.

Monipalveluliikenne

Monipalveluliikenne ”Monarin” aikataulu ajalle 22.8.2022 – 3.6.2023 on ilmestynyt.  

Vammaispalvelulain mukaiseen kuljetuspalveluun tulee muutoksia kilpailutuksen myötä 1.6.2021 alkaen. Jatkossa kyyti tilataan numerosta 014 3710 226. Asiakkaille, joille on myönnetty kuljetuspalvelu, on postitettu uudet ohjeet viikolla 20. Katso myös uutinen kunnan etusivulla.

Laskutus

E-laskun voi ottaa käyttöön verkkopankissa tai sopia suoramaksupalvelun käyttöönotosta omassa pankissa. Molemmissa palveluissa tarvitaan yksilöintitietona henkilötunnus. Verkkopankissa valitaan laskuttajaksi Muuramen kunta ja aihepiiriksi Terveydenhuollon maksut. Lisätietoja e-laskupalvelun ja suoramaksun käyttöönotosta voi kysyä omasta pankista.