Valitse sivu

Avosairaanhoito


Ajankohtaista

Muuramen Hyvinvointi -liikelaitoksen korona-tiedotteet

Information on Coronavirus

Koronarokotusten sähköinen ajanvaraus Hyvis-palvelussa, tai puhelimitse arkisin, p. 014 266 2791. Ajanvarausnumero palvelee maanantaista torstaihin, kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15. Palvelussa on käytössä automaattinen takaisinsoiton rekisteröityminen, eli pelkkä soitto ajanvarauspuhelimeen riittää. Mikäli puheluun ei vastata, palvelusta otetaan soittajaan myöhemmin yhteyttä ilman erillistä takaisinsoittopyyntöä.

Tarkemmat ohjeet rokotuksiin löytyvät alla olevan linkin kautta. 

Lisätietoa koronarokotuksista

Jos epäilet itselläsi tai läheiselläsi koronavirustartuntaa, arvio tilanteesi ensisijaisesti Omaolo.fi -palvelussa. Sen kautta saat tarvittaessa koronatestiajan ilman muun yhteydenoton tarvetta. Ellei sinulla ole mahdollisuutta Omaolon käyttöön, voit olla yhteydessä  puhelinneuvontaan, 014 266 2791. Puhelin palvelee arkisin kello 8–16. Koronapuhelimeen jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana. Muina aikoina ota yhteyttä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin päivystyksen puhelinneuvontaan numeroon 116 117. Sinut haastatellaan puhelimessa ja saat lisäohjeet siitä, miten tulee toimia.

Laboratorionäyte otetaan hyvin herkästi niiltä potilailta, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita. Näytteenotolla pyritään selvittämään tartuntaketjuja ja estämään uusia tartuntoja määräämällä sairastuneet eristykseen ja sairastuneen lähipiiri karanteeniin.

Älä lähde missään tilanteessa itse terveysaseman tai päivystyksen odotustiloihin, ettet tartuttaisi muita. Soita aina ensin puhelimella ja noudata terveydenhuollon ammattilaisten antamia ohjeita!


Kausi-influenssan joukkorokotukset aloitetaan marraskuun puolivälin jälkeen. Ensimmäinen rokotuspäivä on la 19.11.2022. 65-vuotta täyttäneet voivat varata ajan sähköisesti Hyvis-palvelussa, tai puhelimitse arkisin p. 014 266 2791. Sekä puhelin- että sähköinen ajanvaraus alkaa ti 1.11. Puhelinajanvaraus klo 10-16 välillä.

Influenssarokotuksen yhteydessä 65-vuotta täyttäneet, yli 18-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat sekä 12-vuotta täyttäneet vakavaa immuunipuutosta sairastavat saavat halutessaan koronarokotetehosteen. Edellisestä rokotuksesta/sairastetusta taudista täytyy olla kulunut vähintään kolme kuukautta.

Rokotettavat tulevat terveysaseman pääaulaan odottamaan. Rokotettavan tulee pukeutua helposti riisuttavaan yläosaan ja käytettävä kasvosuojaa.


Muuramen terveyskeskus, Virastotie 10, 40950 Muurame

GDPR-asetuksen piilottamaa sisältöä
Hyväksyttyäsi kolmannen osapuolen evästeet sivuston ulkopuolinen sisältö ladataan sivulle

Toimimme aluejakoon perustuvalla omalääkäri- ja omahoitajamallilla. Ajanvarausajat pyritään aina järjestämään omalääkärille tai omahoitajalle, mutta kiireellisempiä päivystysaikoja annetaan tarvittaessa myös muulle kuin omalääkärille.

Ajanvaraus lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotolle ma–pe klo 8–16 p. 014 2662 791. Haluatko jättää takaisinsoittopyynnön kiireettömässä asiassasi? Terveyskeskuksen ajanvaraukseen voi jättää takaisinsoittopyynnön netissä.

 • Soita klo 8-10, jos tarvitset lääkärin tai hoitajan päivystysajan samalle päivälle. Huom! Vain akuutit asiat klo 8-10.
 • Soita klo 10-16, kun tarvitset kiireettömän ajan esim. vuosikontrolliin tai lääkärintodistusta varten, tai haluat varata lääkärin/sairaanhoitajan vastaanottoajan lähiviikoille tai kuukausille.
 • Iltapäivystys ma-pe 16-20. Soita ensin p. 014 2662 791.
 • Keski-Suomen Sairaala Novan yhteispäivystys ma-pe 20-08 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä. Soita aina ensin päivystysnumeroon 116 117, lisätietoja Sairaala Novan sivuilta.

Sairaanhoitajien puhelin arkisin klo 12 – 13 p. 014 2662 762

 • laboratoriotulosten vastaukset
 • hoito-ohjeet
 • rokotussuunnitelmat

Soita

Vuoronumerot

 • Vuoronumerot käytössä päivisin luukulla asioimiseen.
 • Jos on etukäteen varattu aika, niin ei tarvitse vuoronumeroa eikä erillistä ilmoittautumista.
 • Iltapäivystyksen aikana kaikki asioivat luukulla, mutta vuoronumeroa ei oteta

Terveyskeskuksen käyntimaksut 2020-2021

Laboratorio

Laboratorion palvelut tuottaa Fimlab Laboratoriot. Ajanvaraus tapahtuu sähköisesti tai p. 010 808 515 (arkisin klo 7-18). Asiakaspalvelu on numerossa 014 269 3833 (arkisin klo 10-15). Asiakasneuvonta opastaa asiakkaita laboratoriopalveluita koskevissa kysymyksissä. Numerosta ei voi tehdä ajanvarauksia.

Kuntoutus

Muuramen Hyvinvointi -liikelaitoksessa avosairaanhoidon toimintaan kuuluu kuntoutusyksikkö, jossa toimii kolme fysioterapeuttia, puheterapeutti ja toimintaterapeutti. Kaikki muuramelaisten apuvälinepalvelut ja hoitotarvikejakelu tuotetaan omassa terveyskeskuksessa.
Katso tarkemmin kuntoutuksen palvelut.

Erikoislääkäripalvelut ja erikoistutkimukset

Muuramen Hyvinvointi -liikelaitos tuottaa paikallisesti aiempaa laajempia erikoislääkäripalveluja. Uusia erikoislääkäripalveluita Muuramessa ovat

 • diabetesyksikkö
 • muistipoliklinikka
 • kardiologin vastaanotto
 • röntgenlääkärin tekemät ultraäänitutkimukset

Erikoislääkärin vastaanoton tarpeen arvioi aina omalääkäri, paitsi diabeteslääkärin vastaanotolle voivat ns. nuoruustyypin diabeetikot hakeutua suoraankin. Uutena palveluna terveysasemalla alkaa myös ravitsemusterapeutin vastaanotto.

RasitusEKG -tutkimuksia tehdään edelleen omalla asemalla, samoin uniapnearekisteröintien ohjauksia sekä spirometria -tutkimuksia. Holter-tutkimukset ja kuulontutkimukset palaavat omalle asemalle muutaman JYTE-vuoden tauon jälkeen.

Ortopedin vastaanottotoiminta jatkuu edelleen.