Valitse sivu

Kulttuuriluotsitoiminta

Kulttuuriluotsit ovat vapaaehtoisia kulttuuritarjontaan perehtyneitä vertaisohjaajia, jonka kuka tahansa voi pyytää seuraksi eri kulttuurikohteisiin. Luotsit toimivat kanssakulkijoina museoissa, taidenäyttelyssä, teatterissa, musiikkiesityksissä, kirjastossa tai muualla lähiympäristössä.

Kulttuuriluotsitoiminta on tarkoitettu aivan kaikille, myös ikäihmisille ja erityistä tukea tarvitseville. Luotsi voi luotsata joko yksityisen henkilön, pienen ryhmän tai vaikkapa palvelutalon asukkaan henkilökohtaisen avustajan kanssa. Tarvittaessa luotsi voi tulla hakemaan luotsattavan myös kotoa.

Luotsattavat maksavat omat kulunsa (pääsyliput, matkat). Luotsin kanssa pääsee museoihin ilmaiseksi, muihin luotsauskohteisiin pääsymaksun saa joissakin tapauksissa alennettuun hintaan. Luotsit maksavat itse omat pääsylippunsa. Luotsit ovat vapaaehtoisia, joita koskevat vapaaehtoistoiminnan periaatteet.

Kulttuuriluotsitoiminnasta vastaa Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut. Katso lisää www.jkl.fi/kulttuuri/palvelut/kulttuuriluotsit