Valitse sivu

Neuvola

Ajankohtaista

Huomioitahan, että mikäli sinulla tai lapsellasi on flunssaoireita, älä saavu neuvolaan vaan ota puhelimitse yhteyttä terveydenhoitajaan. Neuvolaan saapuessasi pese omat ja lapsesi kädet huolellisesti saippualla. 


Muuramen neuvola liittyy 3.10.22 neuvoloiden keskitettyyn puhelinpalveluun ja terveydenhoitajien omat puhelinajat ja -numerot poistuvat käytöstä.

Keskitetty puhelinpalvelu: p. 014 266 0141

  • ma-to klo 8-16
  • pe klo 8-14

Puhelimitse voit varata vastaanottoaikoja, kysyä laboratoriovastauksia ja saada yleistä terveysneuvontaa. Puhelinpalveluun voit jättää soittopyynnön, johon vastataan mahdollisimman nopeasti, viimeistään kolmen arkipäivän kuluessa. Soittopyynnön voi jättää myös verkossa

Saman päivän neuvola-ajan peruminen: p. 014 266 0144
Peruutusnumerossa voit vain peruuttaa samalle päivälle varattuja aikoja.


Neuvolan Chat-palvelu

Chattaile neuvolan terveydenhoitajan kanssa – neuvola-chat palvelee muuramelaisia, jyväskyläläisiä, hankasalmelaisia ja uuraislaisia.

Neuvola-chat on avoinna tiistaista torstaihin klo 13-15.

Neuvola-chatissä voit keskustella nimettömästi raskauteen, vauvan ja alle kouluikäisen lapsen hoitoon ja terveyteen liittyvistä asioita ja saada yleistä terveysneuvontaa ja palveluohjausta.

Chatin kautta ei voi hoitaa esim. ajanvarausta tai laboratoriokokeiden tuloksien kyselyä, eikä ehkäisyyn tai perhesuunnitteluun liittyviä asioita.


Lasten koronarokotukset ja syksyn influenssarokotukset

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotuksista saat tarkempaa tietoa neuvolasta tai kouluterveydenhuollosta. Voit tutustua aiheeseen tarkemmin myös THL:n verkkosivuilla.

Lapsen rokottaminen edellyttää koronarokotuksen osalta kaikkien huoltajien suostumuksen rokotteen antamiseen. Suostumus kysytään rokotukselle saavuttaessa ja sen voi ilmoittaa suullisesti tai ottamalla mukaan huoltajan suostumuslomakkeen, jonka voi tulostaa THL:n sivuilta ja täyttää valmiiksi rokotukselle tultaessa.

Lasten influenssarokotuksiin voi varata ajan puhelinpalvelun, oman alueen terveydenhoitajan tai kouluterveydenhoitajan kautta. Voit tarkistaa ketkä ovat oikeutettuja maksuttomaan influenssarokotukseen THL:n verkkosivuilta.


Asuinalueille on määritelty omat terveydenhoitajat, jotka tarjoavat perhesuunnitteluneuvolan, äitiysneuvolan ja lastenneuvolan palveluita. Neuvolan terveydenhoitajan kautta voit varata ajan myös neuvolalääkärille.

Mikäli tarvitset sairaan lapsen hoitamisesta todistuksen työnantajalle, otathan yhteyttä avosairaanhoitoon. Jos lapsesi tai itse olet sairaana, pyytäisimme perumaan neuvola-aikanne jotteivat muut neuvolan asiakkaat saisi tartuntaa.


Katso lisää:

Neuvolassa on käytössä Lapset puheeksi – menetelmä osassa terveystarkastuksia tai tarpeen mukaan.

Perheohjausta saatavilla TOIVO-perheohjauksen kautta. Perheohjaukseen voit olla yhteydessä mikäli haluat keskustella esimerkiksi arjen haasteista, vuorovaikutuksesta tai vanhemmuudesta.