Valitse sivu

Toimeentulotuki

Perustoimeentulotuki

Perustoimeentulotuki on siirtynyt Kelan hoidettavaksi 1.1.2017 alkaen. Perustoimeentulotukea haetaan Kelasta, joka on vastuussa sen myöntämisestä ja maksamisesta. Voit tulla Muuramen Kelan asiointipisteeseen täyttämään lomakkeen tai Voit hakea tukea Kelasta paperilomakkeella www.kela.fi/lomakkeet tai verkkoasioinnin kautta www.kela.fi/asiointi.

Kelan asiointipiste on sosiaalitoimiston aulassa, Virastotie 8. Avoinna ma-pe klo 9-15. Tällä hetkellä asiointipiste palvelee vain ajanvarauksella, puh. 014 – 659 957. Jos sinulla on flunssa tai flunssan oireita, tulee ajanvaraus perua.

Harkinnanvarainen toimeentulotuki

Jos sinulla on sellaisia erityisiä menoja, joita Kelan perustoimeentulotuki ei kata, kunta tekee päätöksen täydentävästä ja ehkäisevästä toimeentulotuesta. Jotta täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voidaan myöntää, tulee olla voimassa oleva perustoimeentulotukipäätös Kelasta. Jos ei ole voimassa olevaa perustoimeentulotukipäätöstä Kelasta, hakemuksen käsittely kunnassa voi viivästyä.

Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voi hakea myös Kelasta perustoimeentulotuen hakemisen yhteydessä. Tällöin hakemuksessa tulee eritellä mihin tukea hakee. Kela siirtää täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotulohakemuksen kunnan käsiteltäväksi. Harkinnanvaraisen toimeentulotuen hakemus löytyy kohdasta sosiaalitoimen lomakkeet.

Täydentävän ja ehkäisevä toimeentulotuen ohje