Peliviikon roolipeli: Pako majakkasaarelta

09.11.2020 17:00 - 09.11.2020 20:00

Peliviikon aikana 9.-15.11.2020 Muuramen kirjastolla roolipelataan. Tarjolla on kaksi eri peliä aikuisille ja nuorille. Pelit sopivat niin aiemmin pelanneille kuin aloittelijoillekin. Hyvä tilaisuus tulla kokeilemaan uutta harrastusta! Pelien kesto noin 2-3 tuntia. Pelinjohtajana toimii Atte Kotilainen.

Ennakkoilmoittautuminen kirjastoon 30.10. mennessä!

 Roolipeli teksti sekä peliviikon logo. Taustalla kuva ränsistyneestä kartanosta ja meren keskellä olevasta majakasta.

 

Pöytäroolipelaaminen on ryhmässä harrastettavaa suullista tarinankerrontaa. Jokainen saa oman roolihahmon, johon eläytyä pelin aikana. Roolinne turvin pääsette heittäytymään seikkailuun tai tutkimaan mysteeriä ja vaikuttamaan tarinan kulkuun omilla päätöksillänne. Tarinan kulusta vastaa pelinjohtaja, eli tarinankertoja, joka kuljettaa tarinaa eteenpäin ja pelaajat kertovat suullisesti kuinka heidän oma roolihahmonsa toimii eri tilanteissa. Pelaajat esittävät roolihahmojaan sekä kuvailevat tai esittävät sitä, mitä hahmo tekee, puhuu tai ajattelee pelin aikana. Tarinankertoja reagoi pelaajien päätöksiin ja tekoihin muuttamalla tarinaa niiden vaikutuksesta. Roolipelaamisessa jokaisen rooli on tärkeä sekä jokaisen teot ja päätökset merkittäviä. Tarina luodaan siis yhdessä.

 

Ma 9.11. klo 17 aikuisille

Ti 10.11. nuorille (n. 12-18v.)

 

Pako majakkasaarelta – Jännittävä pulma- ja tunnelmapainoitteinen Pakopeli-mysteeri

 

Calibanin luoto on kivikkoinen majakkasaari ja se on kaukana kaikesta. Saarelle rantautuminen on haastavaa, eikä siellä vieraile kukaan. Radioyhteys menetettiin majakanvartijoihin kaksi kuukautta sitten, mikä ei ole tavallisesta poikkeavaa myrskyisellä luodolla. Viimeisin viesti oli epäselvä ja kukaan ei tiedä mitä saarella tapahtuu. Nyt tasan kaksi kuukautta ja kolme päivää myöhemmin teidät on lähetetty ottamaan asiasta selvää ja hakemaan majakanvartijat kotiin. Teillä on vain vähän aikaa suorittaa tehtävänne, koska voitte jo nähdä lähestyvän myrskyn horisontissa.

 

To 12.11. klo 17 nuorille (n. 8.-18v.)

 

Sukuperintö – Kevyt ja toiminnallinen keskiaikainen seikkailu fantasiamaailmassa

 

Harold, tuo vanha seikkailija, matkasi maailmaa etsiessään aarteita. Nuo aarteet päätyivät aina hänen sukukartanoonsa, jonka hän rakensi itselleen ja tuleville sukupolville. Te kaikki vietitte nuoruutenne ylellisyydessä haaveillen omista seikkailuistanne, koska olitte hänelle kuin perhettä. Ensimmäinen seikkailunne ei kuitenkaan tule olemaan kotioven kynnystä kauempana, sillä talossa on omat salaisuutensa selvitettävänä.

 

Kategoria: Ilmaistapahtuma Kirjasto Yleinen