Koronarajoituksen jatkuvat Muuramessa huhtikuussa. Avoin päiväkoti on kiinni 30.4 saakka. 

Lisätietoja rajoituksista https://www.muurame.fi/rajoitukset-huhtikuussa

Lapsiperheiden yhteiset satuhetket etäyhteydellä! 

Muuramen Perhekeskus ja Lukulaituri-hanke järjestävät maaliskuussa kolme satuaamua, johon lapsiperheet voivat osallistua kotoaan käsin, etäyhteyden kautta. 

Rennoissa satuaamuissa kuunnellaan loruja, satuja ja tarinoita sekä tehdään niitä leikin keinoin myös yhdessä. Tärkeintä on yhdessäolo, ja mukaan voikin tulla myös vain katsomaan ja kohtaamaan toisia perheitä. Etäyhteys toteutetaan Teams-sovelluksen kautta. 

Satuaamut: 12.4, 19.4 ja 26.4. klo 9-9.30. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita! 

Osallistumaan pääset

tästä linkistä

TERVETULOA MUKAAN!

Lisätietoja:

Perhekeskusohjaaja

perhekeskus@muurame.fi

p. 050 5760 233

.

 Lisätietoja:

Perhekeskusohjaaja

perhekeskus@muurame.fi

p. 050 5760 233

!!! Perhekeskuksen Avoin päiväkoti  on SULJETTU 28.3 SAAKKA VALLITSEVAN KORONATILANTEEN VUOKSI.  

Muuramessa jatketaan koronarajoituksia ja suosituksia 28.3 asti

lisätietoja:

https://www.muurame.fi/korona

Yleistä: 

Avoin päiväkoti on Muuramen kunnan tarjoamaa ammatillisesti ohjattua, maksutonta avointa varhaiskasvatuspalvelua muuramelaisille, kaikille alle kouluikäisille lapsille ja heidän lähiaikuisilleen. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Ohjelma koostuu vapaamuotoisesta oleskelusta, ohjatusta toimintatuokiosta ja evästauosta (omat eväät). Toiminnalla tuetaan lapsen ja lähiaikuisen vuorovaikutusta sekä harjoitellaan päiväkotiarkea pienin askelin. Avoin päiväkoti toimii luontevana arjen tukipilarina ennen varsinaiseen päiväkotiin siirtymistä. 

Toiminta on lapsi- ja perhelähtöistä, joten sitä suunnitellaan, kehitetään, toteutetaan ja arvioidaan yhdessä lasten ja aikuisten kanssa. Lapset ovat lähiaikuisen vastuulla.

Avoin päiväkoti tuo vaihtelua arkeen, jossa leikitään, lauletaan, askarrellaan, jutustellaan, kahvitellaan. Kahvia, teetä ja mehua pientä maksua vastaan. Aikuiset pääsevät tapaamaan muita aikuisia ja kohtaavat samoissa elämäntilanteissa olevia. Lapsille on leikkiseuraa. Toiminnassa on mukana kaksi ohjaajaa. 

Kuvassa korkea pino erivärisiä neliskulmaisia esineitä, ja vieressä lattialla on piirroskuvioinen matto. Taaempana näkyy piano.

 KEVÄÄLLÄ OHJELMASSA:

TUTUSTUTAAN JA SUUNNITELLAAN

PELAILLAAN, ASKARRELLAAN, LEIKITÄÄN 

RETKEILLÄÄN

HEMMOTELLAAN

LUETAAN

SOITELLAAN 

PÄIVÄN OHJELMARUNKO: (HUOM! TOIMINNAN SUPISTUS KORONARAJOITUSTEN AJAN!!!)


KLO 9:30 OVET AUKEAVAT, VAPAA LEIKKIHETKI JA JUTUSTELUT


KLO 9:45 AAMUPIIRI: HYVÄÄ HUOMENTA LAULULEIKKIEN JA LORUJEN KERA


KLO 10:00-10:45 OHJATTUA TOIMINTAA VAIHTUVIN TEEMOIN (opetellaan, koetaan, toimitaan, osallistutaan, leikitään, liikutaan, tutkitaan, ilmaistaan)


KLO 10:45-11:15 VAPAA LEIKKIHETKI JA JUTUSTELUT


KLO 11:15-11:30 LEIKKIEN LOPETTELUA, LELUJEN KERÄÄMISTÄ, LOPPUPIIRI, PUKEMAAN

KLO 11:30 KOTIINLÄHDÖN AIKA 

Tervetuloa lapset ja aikuiset yhdessä! Nähdään Virastotie 5:ssä!

Lisätietoja Anu Piispanen, perhekeskusohjaaja

p. 014 659 348, 050 5760 233

Avoimen päiväkodin säännöt: - Liukuestesukkia tai sisätossuja suositellaan käytettäväksi. - Lapset ovat oman lähiaikuisensa vastuulla. - Lelut kerätään leikin jälkeen. - Lähiaikuinen huolehtii tuloilmoituksen lapsen kanssa yhdessä laittamalla molempien kädenkuvat muovitaskuun eteisen tauluun. - Tervehdimme toisiamme tullessa ja lähtiessä. - Hyväksyvä ja iloinen ilmapiiri. - Autetaan toinen toisiamme. - Pestään kädet heti päiväkotiin tullessa ja ennen evästaukoa. - Leikkimökistä ei heitetä leluja. - Leikkimökin portaissa yksi lapsi kerrallaan. - Yhteinen piirihetki rauhoitetaan muusta leikistä. - Sairaan lapsen kanssa jäädään kotiin, vanhempi arvioi aamulla lapsen kuntoa. - Palautetta saa antaa ja uusia ideoita tuoda toimintaan.