Perhekeskuksen Avoin päiväkoti

Yleistä: 

Avoin päiväkoti on Muuramen kunnan tarjoamaa ammatillisesti ohjattua, maksutonta avointa varhaiskasvatuspalvelua muuramelaisille, kaikille alle kouluikäisille lapsille ja heidän lähiaikuisilleen. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Ohjelma koostuu vapaamuotoisesta oleskelusta, ohjatusta toimintatuokiosta ja evästauosta (omat eväät). Toiminnalla tuetaan lapsen ja lähiaikuisen vuorovaikutusta sekä harjoitellaan päiväkotiarkea pienin askelin. Avoin päiväkoti toimii luontevana arjen tukipilarina ennen varsinaiseen päiväkotiin siirtymistä. 

Toiminta on lapsi- ja perhelähtöistä, joten sitä suunnitellaan, kehitetään, toteutetaan ja arvioidaan yhdessä lasten ja aikuisten kanssa. Lapset ovat lähiaikuisen vastuulla.

Avoin päiväkoti tuo vaihtelua arkeen, jossa leikitään, lauletaan, askarrellaan, jutustellaan, kahvitellaan. Kahvia, teetä ja mehua pientä maksua vastaan. Aikuiset pääsevät tapaamaan muita aikuisia ja kohtaavat samoissa elämäntilanteissa olevia. Lapsille on leikkiseuraa. Toiminnassa on mukana kaksi ohjaajaa. Toiminnasta vastaa perhekeskusohjaaja. 

HUOMIO! AJANKOHTAISTA                           

Avoin päiväkoti jatkaa toimintaa elokuussa 13.8 alkaen tuttuun tapaan maanantaisin ja torstaisin klo 9-12.30 osoitteessa Perhekeskus, Virastotie 5. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan erikseen, mahdollinen Korona-tilanne huomioonottaen. Toiminnassa pyritään noudattamaan edelleen riittäviä turvavälejä ja huolehditaan käsihygieniasta. Toimintaan osallistutaan vain terveinä. Mukaan ei voi tulla, jos perheessä ilmenee lieviäkin flunssan oireita. Omia leluja ei tuoda mukana. Kahvia ja mehua voi ostaa pikku rahalla, muutoin omat eväät mukaan. Syksyn teemat päivittyvät vähitellen, yhdessä suunnitellen.

JYVÄSKYLÄN PERHENEUVOLA TARJOAA VANHEMMILLE MAHDOLLISUUDEN OSALLISTUA VANHEMMUUDEN TYÖNOHJAUKSEEN AVOIMEN PÄIVÄKODIN YHTEYDESSÄ. TYÖNOHJAUS JATKUU JÄLLEEN SYKSYLLÄ MAHDOLLISUUKSIEN MUKAAN. Työnohjaus päivät ovat 24.9, 8.10, 22.10 ja tarvittaessa vielä 5.11. Aikataulumuutokset mahdollisia, jotka sovitaan ryhmän kanssa. Työnohjausryhmä on suljettu ryhmä (max 5 vanhempaa), johon ilmoittaudutaan. TYÖNOHJAUSRYHMÄSSÄ VANHEMMAT VOIVAT TUTKIA, JÄSENTÄÄ JA ARVIOIDA OMAA VANHEMMUUTTAAN. Ilmoittautumiset perhekeskusohjaajalle anu.piispanen@muurame.fi p. 014 659348.

Kuvassa korkea pino erivärisiä neliskulmaisia esineitä, ja vieressä lattialla on piirroskuvioinen matto. Taaempana näkyy piano.          

AVOIMEN PÄIVÄKODIN OHJELMA:

vko 39  Juuresjumppaa, viikko vikkelän temppurata, vko 40 Tutustutaan erilaisiin tapoihin lukea ja kuunnella satuja


KLO 9:00 OVET AUKEAVAT, VAPAA LEIKKIHETKI JA JUTUSTELUT


KLO 10:00 AAMUPIIRI: HYVÄÄ HUOMENTA LAULULEIKKIEN JA LORUJEN KERA


KLO 10:15-11:00 OHJATTUA TOIMINTAA VAIHTUVIN TEEMOIN (opetellaan, koetaan, toimitaan, osallistutaan, leikitään, liikutaan, tutkitaan, ilmaistaan)


KLO 11:00-12:00 EVÄSTAUKO, VAPAA LEIKKIHETKI JA JUTUSTELUT


KLO 12:00 LEIKKIEN LOPETTELUA JA LELUJEN KERÄÄMISTÄ


KLO 12:15 LOPPUPIIRI JA PUKEMAAN


KLO 12:30 KOTIINLÄHDÖN AIKA

Tervetuloa lapset ja aikuiset yhdessä! Nähdään Virastotie 5:ssä!

Lisätietoja Anu Piispanen, perhekeskusohjaaja

p. 014 659 348, 050 5760 233

Avoimen päiväkodin säännöt: - Liukuestesukkia tai sisätossuja suositellaan käytettäväksi. - Lapset ovat oman lähiaikuisensa vastuulla. - Lelut kerätään leikin jälkeen. - Lähiaikuinen huolehtii tuloilmoituksen lapsen kanssa yhdessä laittamalla molempien kädenkuvat muovitaskuun eteisen tauluun. - Tervehdimme toisiamme tullessa ja lähtiessä. - Hyväksyvä ja iloinen ilmapiiri. - Autetaan toinen toisiamme. - Pestään kädet heti päiväkotiin tullessa ja ennen evästaukoa. - Leikkimökistä ei heitetä leluja. - Leikkimökin portaissa yksi lapsi kerrallaan. - Yhteinen piirihetki rauhoitetaan muusta leikistä. - Sairaan lapsen kanssa jäädään kotiin, vanhempi arvioi aamulla lapsen kuntoa. - Palautetta saa antaa ja uusia ideoita tuoda toimintaan.