Perhekeskuksen Avoin päiväkoti

on Muuramen kunnan tarjoamaa ammatillisesti ohjattua, maksutonta varhaiskasvatuspalvelua muuramelaisille, kaikille alle kouluikäisille lapsille ja heidän lähiaikuisilleen. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Ohjelma koostuu vapaamuotoisesta oleskelusta, ohjatusta toimintatuokiosta ja evästauosta (omat eväät). Toiminnalla tuetaan lapsen ja lähiaikuisen vuorovaikutusta sekä harjoitellaan päiväkotiarkea pienin askelin. Avoin päiväkoti toimii luontevana arjen tukipilarina ennen varsinaiseen päiväkotiin siirtymistä. 

Toiminta on lapsi- ja perhelähtöistä, joten sitä suunnitellaan, kehitetään, toteutetaan ja arvioidaan yhdessä lasten ja aikuisten kanssa. Lapset ovat lähiaikuisen vastuulla.

Avoin päiväkoti tuo vaihtelua arkeen, jossa leikitään, lauletaan, askarrellaan, jutustellaan, kahvitellaan. Kahvia, teetä ja mehua pientä maksua vastaan. Aikuiset pääsevät tapaamaan muita aikuisia ja kohtaavat samoissa elämäntilanteissa olevia. Lapsille on leikkiseuraa. Toiminnassa on mukana kaksi ohjaajaa. Toiminnasta vastaa perhekeskusohjaaja. 

Avoin päiväkoti on auki maanantaisin ja torstaisin kello 9–12.30. Paikalle voi tulla oman aikataulun mukaisesti. 

Päiväohjelma:

klo 9:00 OVET AUKEAVAT, VAPAA LEIKKIHETKI 

klo 10:00 YHTEINEN AAMUPIIRI. HYVÄÄ HUOMENTA LAULULEIKKIEN JA LORUJEN KERA

klo 10:15-11.00 OHJATTUA TOIMINTAA VAIHTUVIEN TEEMOIN (opetellaan, koetaan, toimitaan, osallistutaan, leikitään, liikutaan, tutkitaan, ilmaistaan)

klo 11:00-12:00 EVÄSTAUKO OMAAN TAHTIIN, VAPAA LEIKKIHETKI 

klo 12:00 LEIKKIEN LOPETTELUA JA LELUJEN KERÄÄMISTÄ

klo 12:15 YHTEINEN LOPPUPIIRI JA PUKEMAAN

klo 12:30 KOTIINLÄHDÖN AIKA

Tervetuloa lapset ja aikuiset yhdessä! Nähdään Perhekeskuksessa, (Virastotie 5)!

KEVÄÄN 2020 OHJELMAA (muutokset mahdollisia) : 


AJANKOHTAISET TIEDOTTEET:

Maanantaina 17.2 ja torstaina 20.2 Avoin päiväkoti ulkoilee. Retkipäivää vietämme Muuramen keskusurheilukentällä, Kenttätie 11. Kota on urheilukentän vieressä ja käytössämme, joten voi paistaa omia makkaroita tms. Perhekeskukselta tuodaan retkikahvit ja lämmin mehu. Ulkorakennuksen sisävessat myös käytössä. Nähdään kodalla KLO 9-12.30!

JYVÄSKYLÄN PERHENEUVOLA TARJOAA VANHEMMILLE MAHDOLLISUUDEN OSALLISTUA VANHEMMUUDEN TYÖNOHJAUKSEEN AVOIMEN PÄIVÄKODIN YHTEYDESSÄ TORSTAISIN klo 9-10 12.3, 26.3 JA 9.4 ( tarvittaessa vielä 23.4 ja 7.5) Työnohjausryhmä on suljettu ryhmä, johon ilmoittaudutaan. TYÖNOHJAUSRYHMÄSSÄ VANHEMMAT VOIVAT TUTKIA, JÄSENTÄÄ JA ARVIOIDA OMAA VANHEMMUUTTAAN. Ilmoittautumiset perhekeskusohjaajalle anu.piispanen@muurame.fi

AVOIN PÄIVÄKOTI ON AUKI MYÖS TALVILOMAVIIKOLLA 9 TUTTUUN TAPAAN MA JA TO KLO 9-12.30!

 


TO 9.1: Yhteistä kevätkauden suunnittelua, vanhempien info: Mikä on avoin päiväkoti? Kerrataan yhteisiä sääntöjä, tutustumisleikkejä

MA 13.1: Torstain teema jatkuu, kevään toimintasuunnitelma tarkentuu yhteisen suunnittelun myötä

TAMMIKUUSSA: Tutustumisleikkejä, musiikkimaalausta, satujumppaa/satuseikkailua/satutemppuilua, 30.1 perheneuvola vierailee klo 9 alkaen, tietoa tulevasta "vanhemmuuden työnohjauksesta"

HELMIKUUSSA: Talviaskartelua, talvilauluja-leikkejä-satuja, ystävänpäiväjuttuja (halipassi), talviretkeilyn viikko 17.2 ja 20.2 (tarkempi tiedotus tulossa, säävaraus)  

MAALISKUUSSA: Vanhemmuuden työnohjausta: perheneuvola vierailee, ulkoilua, pääsiäisjuttuja

HUHTIKUUSSA: Vanhemmuuden työnohjaus jatkuu..Makumatka kevääseen

TOUKOKUUSSA: Vappujuhlat, Äitienpäiväjuttuja, äitienpäivävierailu (tarkempi tiedotus tulossa)

KESÄKUUSSA:  Ulkoilua, kesäretki, juhannuspiknik 15.6

Lisätietoja:

Anu Piispanen, perhekeskusohjaaja
perhekeskus@muurame.fi     
p.050 5760 233