Avoin päiväkoti on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 9.00 - 12.30. Toimintaan ilmoittaudutaan ennakkoon tekstiviestein perhekeskuksen numeroon puh. 050 576 0233. Mukaan mahtuu 8 aikuista lapsineen. Maskisuositus on edelleen voimassa. Huolehditaan hyvästä käsihygieniasta.

Avoin päiväkoti on Muuramen kunnan tarjoamaa ammatillisesti ohjattua, maksutonta avointa varhaiskasvatuspalvelua muuramelaisille, kaikille alle kouluikäisille lapsille ja heidän lähiaikuisilleen. 

Toiminnalla tuetaan lapsen ja lähiaikuisen vuorovaikutusta sekä harjoitellaan päiväkotiarkea pienin askelin. Avoin päiväkoti toimii luontevana arjen tukipilarina ennen varsinaiseen päiväkotiin siirtymistä. Toiminta on lapsi- ja perhelähtöistä, joten sitä suunnitellaan, kehitetään, toteutetaan ja arvioidaan yhdessä lasten ja aikuisten kanssa. Lapset ovat lähiaikuisen vastuulla. Avoin päiväkoti tuo vaihtelua arkeen, jossa leikitään, lauletaan, askarrellaan, jutustellaan. Aikuiset pääsevät tapaamaan muita aikuisia ja kohtaavat samoissa elämäntilanteissa olevia. Lapsille on leikkiseuraa. Toiminnassa on mukana kaksi ohjaajaa. 

Kuvassa korkea pino erivärisiä neliskulmaisia esineitä, ja vieressä lattialla on piirroskuvioinen matto. Taaempana näkyy piano.

Tervetuloa lapset ja aikuiset yhdessä! Nähdään Virastotie 5:ssä!

Lisätietoja, perhekeskusohjaaja Hannamaija Hakonen 23.8.2021 alkaen

p. 050 5760 233

Avoimen päiväkodin säännöt: - Liukuestesukkia tai sisätossuja suositellaan käytettäväksi. - Lapset ovat oman lähiaikuisensa vastuulla. - Lelut kerätään leikin jälkeen. - Lähiaikuinen huolehtii tuloilmoituksen lapsen kanssa yhdessä laittamalla molempien kädenkuvat muovitaskuun eteisen tauluun. - Tervehdimme toisiamme tullessa ja lähtiessä. - Hyväksyvä ja iloinen ilmapiiri. - Autetaan toinen toisiamme. - Pestään kädet heti päiväkotiin tullessa ja ennen evästaukoa. - Leikkimökistä ei heitetä leluja. - Leikkimökin portaissa yksi lapsi kerrallaan. - Yhteinen piirihetki rauhoitetaan muusta leikistä. - Sairaan lapsen kanssa jäädään kotiin, vanhempi arvioi aamulla lapsen kuntoa. - Palautetta saa antaa ja uusia ideoita tuoda toimintaan.