Perhekeskuksen Avoin päiväkoti

Yleistä: 

Avoin päiväkoti on Muuramen kunnan tarjoamaa ammatillisesti ohjattua, maksutonta avointa varhaiskasvatuspalvelua muuramelaisille, kaikille alle kouluikäisille lapsille ja heidän lähiaikuisilleen. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Ohjelma koostuu vapaamuotoisesta oleskelusta, ohjatusta toimintatuokiosta ja evästauosta (omat eväät). Toiminnalla tuetaan lapsen ja lähiaikuisen vuorovaikutusta sekä harjoitellaan päiväkotiarkea pienin askelin. Avoin päiväkoti toimii luontevana arjen tukipilarina ennen varsinaiseen päiväkotiin siirtymistä. 

Toiminta on lapsi- ja perhelähtöistä, joten sitä suunnitellaan, kehitetään, toteutetaan ja arvioidaan yhdessä lasten ja aikuisten kanssa. Lapset ovat lähiaikuisen vastuulla.

Avoin päiväkoti tuo vaihtelua arkeen, jossa leikitään, lauletaan, askarrellaan, jutustellaan, kahvitellaan. Kahvia, teetä ja mehua pientä maksua vastaan. Aikuiset pääsevät tapaamaan muita aikuisia ja kohtaavat samoissa elämäntilanteissa olevia. Lapsille on leikkiseuraa. Toiminnassa on mukana kaksi ohjaajaa. 

KEVÄÄN TOIMINTA KÄYNNISTYY 18.1 klo 9.30-11.30 huom! Muutos aikaisemmin ilmoitettuun aikatauluun

Muuramessa jatketaan koronarajoituksia ja suosituksia 28.2 asti

https://www.muurame.fi/koronarajoituksia-ja-suosituksia-jatketaan

Suositukset näkyvät Avoimen päiväkodin toiminnassa seuraavasti:

!  Toimintaan osallistutaan vain terveinä

!  Toimintaan voi osallistua max 8 perhettä

!  Toimintaan ilmoittaudutaan viimeistään edeltävänä päivänä klo 16 mennessä. Huom! Maanantain toimintaan viimeistään edellisenä perjantaina  klo 16 mennessä. (Ensimmäisen toimintapäivän 18.1 ilmoittautuminen on auki sunnuntaihin 17.1 asti. )Jos ilmoittautumisaika on mennyt umpeen ja haluaisi osallistua, tiedustele paikkaa puhelimitse (Anu Piispanen p. 0505760 233 arkisin klo 8-16) ILMOITTAUDU TÄSTÄ

!  Maskisuositus yli 12-vuotiailla, huolehditaan edelleen hyvästä käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä

!  Tiloissa ei ruokailla

!  Omat lelut jäävät kotiin

Kuvassa korkea pino erivärisiä neliskulmaisia esineitä, ja vieressä lattialla on piirroskuvioinen matto. Taaempana näkyy piano.

    KEVÄÄLLÄ OHJELMASSA:

TUTUSTUTAAN JA SUUNNITELLAAN

PELAILLAAN, ASKARRELLAAN, LEIKITÄÄN 

RETKEILLÄÄN

HEMMOTELLAAN

LUETAAN

SOITELLAAN 

PÄIVÄN OHJELMARUNKO: (HUOM! TOIMINNAN SUPISTUS KORONARAJOITUSTEN AJAN!!!)


KLO 9:30 OVET AUKEAVAT, VAPAA LEIKKIHETKI JA JUTUSTELUT


KLO 9:45 AAMUPIIRI: HYVÄÄ HUOMENTA LAULULEIKKIEN JA LORUJEN KERA


KLO 10:00-10:45 OHJATTUA TOIMINTAA VAIHTUVIN TEEMOIN (opetellaan, koetaan, toimitaan, osallistutaan, leikitään, liikutaan, tutkitaan, ilmaistaan)


KLO 10:45-11:15 VAPAA LEIKKIHETKI JA JUTUSTELUT


KLO 11:15-11:30 LEIKKIEN LOPETTELUA, LELUJEN KERÄÄMISTÄ, LOPPUPIIRI, PUKEMAAN

KLO 11:30 KOTIINLÄHDÖN AIKA 

Tervetuloa lapset ja aikuiset yhdessä! Nähdään Virastotie 5:ssä!

Lisätietoja Anu Piispanen, perhekeskusohjaaja

p. 014 659 348, 050 5760 233

Avoimen päiväkodin säännöt: - Liukuestesukkia tai sisätossuja suositellaan käytettäväksi. - Lapset ovat oman lähiaikuisensa vastuulla. - Lelut kerätään leikin jälkeen. - Lähiaikuinen huolehtii tuloilmoituksen lapsen kanssa yhdessä laittamalla molempien kädenkuvat muovitaskuun eteisen tauluun. - Tervehdimme toisiamme tullessa ja lähtiessä. - Hyväksyvä ja iloinen ilmapiiri. - Autetaan toinen toisiamme. - Pestään kädet heti päiväkotiin tullessa ja ennen evästaukoa. - Leikkimökistä ei heitetä leluja. - Leikkimökin portaissa yksi lapsi kerrallaan. - Yhteinen piirihetki rauhoitetaan muusta leikistä. - Sairaan lapsen kanssa jäädään kotiin, vanhempi arvioi aamulla lapsen kuntoa. - Palautetta saa antaa ja uusia ideoita tuoda toimintaan.