Riihivuori

Riihivuoren hiihtokeskuksen sivulle


Riihivuori-teatteri: Muuramen kunta ja UIT solmivat kymmenen vuoden sopimuksen

Muuramen kunta ja Uusi Iloinen Teatteri (UIT) solmivat kymmenen vuoden vuokrasopimuksen Riihivuori-teatteriin. UIT saavutti suuren suosion esiintyessään Riihivuoressa jo viime kesänä ja osoitti, että korkeatasoiselle ammattikesäteatterille on alueella kysyntää.

– Toivotamme UIT:n lämpimästi tervetulleeksi pitkäaikaiseksi yhteistyökumppaniksemme. Tasokkaan kesäteatterin säännöllinen toiminta on odotettu ja merkittävä tekijä monipuolisen Riihivuoren alueen kokonaisuudessa, toteaa kunnanjohtaja Ari Ranta-aho tyytyväisenä.

Myös teatterinjohtaja Timo Kärkkäinen iloitsee luottamuksesta ja yhteistyöstä, jotka siivittivät merkittävän sopimuksen syntymiseen.

– Sopimus luo erinomaisen pohjan nostaa Muurame maamme kesäteatteripaikkakuntien eturiviin ja vakiinnuttaa Riihivuoren asema seutukunnan vetovoimatekijänä. Yhteistyön myötä UIT voi olla kehittämässä Riihivuoren toimintoja kokonaisvaltaisesti myös seuraavia 10-vuotiskausia ajatellen.

– Tällä hetkellä mietimme kuumeisesti, saisimmeko vielä tänä kesänä tuotettua esityksiä Riihivuoreen, koska yleisö niitä tuntuu kovasti kaipaavan. Ensi viikolla on odotettavissa päätöksiä asian suhteen, Timo Kärkkäinen lupaa.

Upea hirsirakenteinen Riihivuori Areena on yli 700-paikkainen katettu teatteritila, josta avautuu hienot näkymät Päijänteelle. Areenan ääni- ja valotekniikka on juuri uusittu vastaamaan nykyaikaisen esiintymistilan tarpeita. Teatterin vieressä sijaitsee yli 200-paikkainen ravintola Riihikelo.

Lisätiedot:
Ari Ranta-aho, kunnanjohtaja, ari.ranta-aho@muurame.fi, p. 040 504 7960
Timo Kärkkäinen, teatterinjohtaja, timo@uit.fi, p. 050 5151 575

www.uit.fi
www.muurame.fi

*********************************************************************************************************************************************************************************************

Riihivuori: Sopimus ravintolatoiminnan järjestämisestä valmistui

Muuramen kunta solmi 5.12.19 sopimuksen Riihivuori-keskuksen ravintolatoiminnan järjestämisestä Rhea Ship Lines Oy:n yrittäjän Sari Wigellin kanssa. Ravintola Riihikelo avaa ovensa nopealla aikataululla jo tälle kaudelle. Wigellin yritys on tullut laajasti tunnetuksi Jyväskylän satamassa Sataman kahvilan, risteilyalus Rhean ja ravintolalaiva Gaian palveluiden myötä. Kokenut yrittäjä on toiminut jo 18 vuotta matkailu-, ravintola- ja tapahtumapalveluiden alalla ja haluaa kehittää jatkossa myös Riihivuoren toimintaa monipuolisesti yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

– Toivotamme kaikki tervetulleiksi tutustumaan uudistuvaan Riihikelo-ravintolaan ja laadukkaisiin palveluihimme. On ilo tulla Muurameen, joka on kehittyvä ja yrittäjähenkinen kunta, toteaa Sari Wigell tyytyväisenä.  

Kunnanjohtaja Ari Ranta-aho toivottaa monipuolisen ravintolayrittäjän lämpimästi tervetulleeksi Riihivuoreen ja Muurameen.

– On hienoa saada Riihivuoreen laajasti verkostoitunut ravintolayrittäjä, joka haluaa ja pystyy kehittämään toimintaa monella tasolla, Ranta-aho iloitsee.

Lisätiedot:
Ari Ranta-aho, kunnanjohtaja, ari.ranta-aho@muurame.fi, p. 040 504 7960
Mika Partanen, yrityskoordinaattori, mika.partanen@muurame.fi, p. 050 304 8425
Sari Wigell, yrittäjä, sari@msrhea.fi, p. 0400 706 691

 

*********************************************************************************************************************************************************************************************

Riihivuori: Sopimus laskettelutoiminnan käynnistämisestä valmistui

Muuramen kunta solmi sopimuksen Riihivuori-keskuksen Itärinteiden alueiden ja laskettelutoimintaan liittyvien tilojen vuokraamisesta uuden rinneyrittäjän Tiina Sirosen kanssa. Sirosella on jo vuosien kokemus alalta Tampereen rinteiden yrittäjänä. Laskettelemaan on tarkoitus päästä heti kun sääolosuhteet sen sallivat.

Tiina Sirosen kanssa työssä mukana on Riihivuoressa lasketteluyrittäjänä vuosina 1993–2010 toiminut Kari Sironen. Hiihtokauden avaamiseen liittyvät työt ovatkin päässeet jo hyvään alkuun.

– Tänä syksynä Riihivuoreen rakennetaan uutuutena oma sompahissillinen alue, jossa hiihtokoulun on hyvä toimia. Rinteen yläosaan muokattu alue mahdollistaa kauden aloittamisen aikaisemmin ja lopettamisen myöhemmin, kertoo lasketteluyrittäjä Tiina Sironen.

– Alueella on jo hyviä laskettelukeskuksia, joiden rinnalla haluamme olla lisäämässä harrastuksen suosiota.

Laskettelutoiminnan käynnistyminen on merkittävä askel Muuramen kunnan Riihivuoren kehittämiseksi luoman kokonaissuunnitelman, Masterplanin toteuttamista ja sen eteen on tehty määrätietoista kehittämistyötä jo pitkään. Kesätoiminnan kehittäminen on päässyt hyvin alkuun vireän kesäteatterin myötä ja talvikausi saa nyt vuorostaan odotettua säpinää.

– Olemme todella tyytyväisiä, että yrittäjävetoinen laskettelutoiminta palaa taas Riihivuoreen. Asiasta on iloittu paitsi paikallisten keskuudessa Muuramessa, myös eri puolilla Suomea. On hienoa, että harrastajien ja matkailijoiden toiveisiin ja tarpeisiin voidaan jälleen vastata, toteaa kunnanjohtaja Ari Ranta-aho.

Riihivuoren herääminen talvikauteen on myönteinen signaali myös Riihivuoren mökkiyrittäjille ja alueen mökinomistajille.

– Tästä on hyvä lähteä ottamaan seuraavia askelia Masterplanin toteuttamisessa. Sekä kesä- että talvitoimijoiden kanssa on käyty keskusteluja, joiden pohjalta alueelle haetaan ympärivuotista ravintoloitsijaa, Ranta-aho kertoo. 

Riihivuoreen avautuu kaudeksi 2019–2020 itärinteellä sijaitsevien viiden laskettelurinteen lisäksi lasten alue, SnowPark ja hiihtokoulu. Kausikortteja myydään tulevalle kaudelle lokakuun ajan hintaan 99e. Ne ovat myynnissä laskettelukeskuksen verkkosivuilla osoitteessa riihivuori.fi.

Lisätiedot:
Ari Ranta-aho, kunnanjohtaja, ari.ranta-aho@muurame.fi, p. 040 504 7960
Mika Partanen, yrityskoordinaattori, mika.partanen@muurame.fi, p. 050 304 8425
Tiina Sironen, yrittäjä, p. 040 522 1141

********************************************************************************************************************************************************************************************

Riihivuoren toiminta ympärivuotiseksi – jo ensi talvena lasketellaan

Kunnan omistama Riihivuori-keskus saa jälleen elämää myös talvikaudelle. Kunnanhallituksen päätöksen mukaan kunta vuokraa omistamansa itärinteiden alueen ja laskettelutoimintaan liittyvät tilat Kari Siroselle ja hänen tyttärelleen Tiina Siroselle.

Riihivuoren laskettelutoiminta on tuleville rinneyrittäjille tuttua jo vuosilta 1993–2010, jolloin Kari Sironen toimi alueen lasketteluyrittäjänä. Tiina Sironen on ollut sittemmin rinneyrittäjänä Tampereella. Laskettelutoiminnan Siroset käynnistävät Riihivuoressa varsin nopealla aikataululla. Laskettelijat pääsevät kunnan omistamien itärinteiden alueelle jo ensi talvena, pohjoisrinteen käytöstä käydään neuvotteluja alueen omistajien kanssa. 

– Rinteeseen pääsee tulevana kautena varsin asiakasystävälliseen hintaan; kausikortti maksaa kuntalaisille vain 99 vain euroa, lupaa rinneyrittäjä Kari Sironen.

Ravintolayrittäjää etsitään

Riihivuoreen etsitään seuraavaksi ympärivuotista ravintolayrittäjää. Talvikauden laskettelutoiminnan lisäksi Riihivuoressa toimii aktiivisesti kesäteatteri, joka vetää paikalle tuhansia asiakkaita kesäkaudella. Tänä vuonna Riihivuodessa esiintynyt Uusi Iloinen Teatteri on varannut myös kaksi seuraavaa kesäkautta. Riihivuoren alueelle on tehty kokonaisvaltainen kehittämissuunnitelma Master Plan, jonka noudattamiseen alueen yrittäjät suostuvat. Alueen yritystoiminnasta lisätietoja antaa kunnan yrityskoordinaattori Mika Partanen.

Lisätiedot:
kunnanjohtaja Ari Ranta-aho, ari.ranta-aho@muurame.fi, p.014 659 601
yrityskoordinaattori Mika Partanen, mika.partanen@muurame.fi, p. 014 659 598

********************************************************************************************************************************************************************************************

Riihivuoren Masterplan

Ramboll Finland Oy valittiin keväällä 2018 Riihivuoren Masterplanin toteuttajaksi. Masterplan on strateginen suunnitelma, joka ohjaa alueen maankäytöllistä ja toiminnallista kehittämistä. Suunnitelmassa käsitellään pitkän tähtäimen tavoitteita ja visioita.Suunnittelutyötä ohjaa Muuramen kunnan nimeämä ohjausryhmä.  

Suunnittelutyön pohjaksi pidettiin 28.8. visiotyöpaja Riihivuoressa. Työpajaan oli kutsuttu eri toimialojen toimijoita ja asiantuntijoita. Työpajassa esiteltiin ja työstettiin konsultin laatimia vaihtoehtoisia visioita alueen kehittämiseksi. Työpajan perusteella on laadittu visio, jonka pohjalta on laadittu suunnitelma alueen kehittämiseksi.

Vision mukaan Riihivuori on Näyteikkuna Järvi-Suomeen ja yksi maakunnan matkailun vetovoimakohteista. Kesää ja talvea koskevat toiminnot on esitelty erikseen.

Riihivuoren Masterplan valmistui marraskuussa 2018 ja siihen voi tutustua alla olevien linkkien kautta

Riihivuoren Masterplan markkina-analyysi

Riihivuoren Masterplan visio

Riihivuoren visiokartat, lataa suurempina kuvina

Talvivisio

Kesävisio

********************************************************************************************************************************************************************************************

Riihivuoren kesä 2019

Uusi Iloinen Teatteri tuo kesäteatterinsa Riihivuoreen

Muuramen kunta ja Uusi Iloinen Teatteri ovat solmineet vuokrasopimuksen Riihivuori Areenasta kesäkaudelle 2019. Sopimukseen sisältyy myös optio kahdesta lisävuodesta.

– Olen erittäin iloinen UIT:n tultua valituksi Riihivuori Areenan tapahtumatuottajaksi. Areena tarjoaa upean, täysin ainutlaatuisen ympäristön erilaisten tapahtumien tuottamiselle ja kesäteatteritoiminnalle. Minuun on tehnyt suuren vaikutuksen myös Muuramen kunnan into, ilo ja kyky kehittää Riihivuoren toimintaa kuntalaisten ja seutukunnan parhaaksi, toteaa teatterinjohtaja Timo Kärkkäinen UIT:sta.

– Tässä vaiheessa voin paljastaa, että kesällä 2019 esitämme Riihivuoren kesäteatterissa mm. musiikkikomedian Kaunis Veera, joka teki kesällä 2018 Lappeenrannan kesäteatterin yleisöennätyksen ja oli kriitikoiden ja yleisön suosikki. Tähtikaartissamme ovat mm. Sinikka Sokka, Jussi Lampi ja Mikko Rantaniva. Tulossa on siis hilpeä musiikkinäytelmä UIT-twistillä höystettynä, jatkaa Kärkkäinen.

– Saimme kolme korkeatasoista tarjousta Riihivuori Areenan toiminnasta. Näistä nousi selkeästi esiin legendaarinen Uusi Iloinen Teatteri, joka tuo Riihivuoreen laadukkaan, valtakunnallista kiinnostusta herättävän ohjelmiston. Tämä on merkittävä askel Riihivuoren kehittämisessä, sanoo kunnanjohtaja Ari Ranta-aho.

********************************************************************************************************************************************************************************************

Riihivuoren majoitus

Riihivuoressa on tarjolla monenlaista majoitusta. Katso tarkemmin Majoituspalveluja Riihivuoressa

********************************************************************************************************************************************************************************************

Riihivuori on siirtynyt Muuramen kunnan omistukseen. Muuramen kunta omistaa 32 hehtaarin maa-alueen sekä ravintola Riihikelon, Riihivuori-areenan, grillikodan ja 6 erillistä majoitustilaa. Riihivuoren kehittämistä katsotaan laaja-alaisesti ottamalla huomioon se potentiaali, joka Riihivuoressa on ympärivuotiseen käyttöön. Tässä vaiheessa kunta on vetovastuussa, mutta tarkoituksena on löytää Riihivuoreen yrittäjävetoista toimintaa.

Ramboll Finland Oy on valittu Riihivuoren Masterplanin toteuttajaksi. Masterplan on strateginen suunnitelma, joka ohjaa alueen maankäytöllistä ja toiminnallista kehittämistä. Suunnitelmassa käsitellään pitkän tähtäimen tavoitteita ja visioita. Riihivuori Masterplan valmistuu marraskuun 2018 loppuun mennessä.

Masterplanin ohjausryhmään Muuramen kunta on valinnut nuorten edustajana Aapeli Saastamoisen, Muuramen yrittäjien puheenjohtajan Risto Kytölän, liikuntajohtaja Hannele Alanärän, kehittämisjohtaja Julia Virtasen, yrityskoordinaattori Mika Partasen ja Elinvoiman ja kestävän kasvun lautakunnan edustajana Riina Vilanderin. Ohjausryhmä voi kutsua kuultavaksi asiantuntijoita. Riihivuoren yleiskaavan laadinta on erillinen prosessi, ja se tehdään eteläosan yleiskaavan laadinnan jälkeen.

Mika Partanen
Yrityskoordinaattori
050 304 8425
mika.partanen@muurame.fi
Elinkeinoasiat, toimitilat, yritystontit
Ari Ranta-aho
Kunnanjohtaja
040 504 7960
ari.ranta-aho@muurame.fi
Kunnanjohto, elinkeinopalvelut, yrittäjyys

Katso myös