Riihivuori

Riihivuoren Masterplan

Masterplan on strateginen suunnitelma, joka ohjaa alueen maankäytöllistä ja toiminnallista kehittämistä. Suunnitelmassa käsitellään pitkän tähtäimen tavoitteita ja visioita.Suunnittelutyötä ohjaa Muuramen kunnan nimeämä ohjausryhmä. Ramboll Finland Oy valittiin keväällä 2018 Riihivuoren Masterplanin toteuttajaksi. Suunnittelutyön pohjaksi pidettiin 28.8. visiotyöpaja Riihivuoressa. Työpajaan oli kutsuttu eri toimialojen toimijoita ja asiantuntijoita. Työpajassa esiteltiin ja työstettiin konsultin laatimia vaihtoehtoisia visioita alueen kehittämiseksi. Työpajan perusteella on laadittu visio, jonka pohjalta on laadittu suunnitelma alueen kehittämiseksi. Vision mukaan Riihivuori on Näyteikkuna Järvi-Suomeen ja yksi maakunnan matkailun vetovoimakohteista. Kesää ja talvea koskevat toiminnot on esitelty erikseen.

Riihivuoren Masterplan valmistui marraskuussa 2018 ja siihen voi tutustua alla olevien linkkien kautta

Riihivuoren Masterplan markkina-analyysi

Riihivuoren Masterplan visio

Riihivuoren visiokartat, lataa suurempina kuvina

Talvivisio

Kesävisio


Ajankohtaista:

Muuramen kunta etsii rinneyrittäjää Muuramen Riihivuoreen
(Julkaistu 22.9.2021)

Edellisen rinneyrittäjän lopettaessa toimintansa, Muuramen kunta etsii rinneyrittäjää Muuramen Riihivuoren hiihtokeskukseen.

Muuramen kunta omistaa Riihivuori-keskuksen (Riihivuorentie 313, 40950 Muurame). Kunnan omistus käsittää rinnealueen (itärinne ja pohjoisrinne kokonaisuudessaan), ravintola Riihikelon kokonaisuudessaan (päärakennuksen yläkerta), suksivuokraamotilat (päärakennuksen alakerta), päärakennuksen yhteydessä sijaitsevan kodan sekä katetun teatterirakennuksen. Lisäksi kiinteistöllä sijaitsee kuuden majoitustilan hotellirakennus sauna- ja kokoustiloineen. Kokonaisuudessaan kunnan omistama alue on kooltaan noin 32 hehtaaria.

Katso tarkemmat tiedot verkkouutisesta


Riihivuori-teatteri: Muuramen kunta ja UIT solmivat kymmenen vuoden sopimuksen

Muuramen kunta ja Uusi Iloinen Teatteri (UIT) solmivat kymmenen vuoden vuokrasopimuksen Riihivuori-teatteriin. UIT saavutti suuren suosion esiintyessään Riihivuoressa jo viime kesänä ja osoitti, että korkeatasoiselle ammattikesäteatterille on alueella kysyntää.

– Toivotamme UIT:n lämpimästi tervetulleeksi pitkäaikaiseksi yhteistyökumppaniksemme. Tasokkaan kesäteatterin säännöllinen toiminta on odotettu ja merkittävä tekijä monipuolisen Riihivuoren alueen kokonaisuudessa, toteaa kunnanjohtaja Ari Ranta-aho tyytyväisenä.

Myös teatterinjohtaja Timo Kärkkäinen iloitsee luottamuksesta ja yhteistyöstä, jotka siivittivät merkittävän sopimuksen syntymiseen.

– Sopimus luo erinomaisen pohjan nostaa Muurame maamme kesäteatteripaikkakuntien eturiviin ja vakiinnuttaa Riihivuoren asema seutukunnan vetovoimatekijänä. Yhteistyön myötä UIT voi olla kehittämässä Riihivuoren toimintoja kokonaisvaltaisesti myös seuraavia 10-vuotiskausia ajatellen.

– Tällä hetkellä mietimme kuumeisesti, saisimmeko vielä tänä kesänä tuotettua esityksiä Riihivuoreen, koska yleisö niitä tuntuu kovasti kaipaavan. Ensi viikolla on odotettavissa päätöksiä asian suhteen, Timo Kärkkäinen lupaa.

Upea hirsirakenteinen Riihivuori Areena on yli 700-paikkainen katettu teatteritila, josta avautuu hienot näkymät Päijänteelle. Areenan ääni- ja valotekniikka on juuri uusittu vastaamaan nykyaikaisen esiintymistilan tarpeita. Teatterin vieressä sijaitsee yli 200-paikkainen ravintola Riihikelo.

Lisätiedot:
Ari Ranta-aho, kunnanjohtaja, ari.ranta-aho@muurame.fi, p. 040 504 7960
Timo Kärkkäinen, teatterinjohtaja, timo@uit.fi, p. 050 5151 575

www.uit.fi
www.muurame.fi

*********************************************************************************************************************************************************************************************

Riihivuori: Sopimus ravintolatoiminnan järjestämisestä valmistui

Muuramen kunta solmi 5.12.19 sopimuksen Riihivuori-keskuksen ravintolatoiminnan järjestämisestä Rhea Ship Lines Oy:n yrittäjän Sari Wigellin kanssa. Ravintola Riihikelo avaa ovensa nopealla aikataululla jo tälle kaudelle. Wigellin yritys on tullut laajasti tunnetuksi Jyväskylän satamassa Sataman kahvilan, risteilyalus Rhean ja ravintolalaiva Gaian palveluiden myötä. Kokenut yrittäjä on toiminut jo 18 vuotta matkailu-, ravintola- ja tapahtumapalveluiden alalla ja haluaa kehittää jatkossa myös Riihivuoren toimintaa monipuolisesti yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

– Toivotamme kaikki tervetulleiksi tutustumaan uudistuvaan Riihikelo-ravintolaan ja laadukkaisiin palveluihimme. On ilo tulla Muurameen, joka on kehittyvä ja yrittäjähenkinen kunta, toteaa Sari Wigell tyytyväisenä.  

Kunnanjohtaja Ari Ranta-aho toivottaa monipuolisen ravintolayrittäjän lämpimästi tervetulleeksi Riihivuoreen ja Muurameen.

– On hienoa saada Riihivuoreen laajasti verkostoitunut ravintolayrittäjä, joka haluaa ja pystyy kehittämään toimintaa monella tasolla, Ranta-aho iloitsee.

Lisätiedot:
Ari Ranta-aho, kunnanjohtaja, ari.ranta-aho@muurame.fi, p. 040 504 7960
Sari Wigell, yrittäjä, sari@msrhea.fi, p. 0400 706 691

 

*********************************************************************************************************************************************************************************************

Riihivuoren majoitus

Riihivuoressa on tarjolla monenlaista majoitusta. Katso tarkemmin Majoituspalveluja Riihivuoressa

********************************************************************************************************************************************************************************************

Ari Ranta-aho
Kunnanjohtaja
040 504 7960
ari.ranta-aho@muurame.fi
Kunnanjohto, elinkeinopalvelut, yrittäjyys
Susanna Paananen
kehittämisjohtaja
044 704 6280
susanna.paananen@muurame.fi

Katso myös