Riihivuori

Riihivuoren toiminta ympärivuotiseksi – jo ensi talvena lasketellaan

 Kunnan omistama Riihivuori-keskus saa jälleen elämää myös talvikaudelle. Kunnanhallituksen päätöksen mukaan kunta vuokraa omistamansa itärinteiden alueen ja laskettelutoimintaan liittyvät tilat Kari Siroselle ja hänen tyttärelleen Tiina Siroselle.

Riihivuoren laskettelutoiminta on tuleville rinneyrittäjille tuttua jo vuosilta 1993–2010, jolloin Kari Sironen toimi alueen lasketteluyrittäjänä. Tiina Sironen on ollut sittemmin rinneyrittäjänä Tampereella. Laskettelutoiminnan Siroset käynnistävät Riihivuoressa varsin nopealla aikataululla. Laskettelijat pääsevät kunnan omistamien itärinteiden alueelle jo ensi talvena, pohjoisrinteen käytöstä käydään neuvotteluja alueen omistajien kanssa. 

– Rinteeseen pääsee tulevana kautena varsin asiakasystävälliseen hintaan; kausikortti maksaa kuntalaisille vain 99 vain euroa, lupaa rinneyrittäjä Kari Sironen.

Ravintolayrittäjää etsitään

Riihivuoreen etsitään seuraavaksi ympärivuotista ravintolayrittäjää. Talvikauden laskettelutoiminnan lisäksi Riihivuoressa toimii aktiivisesti kesäteatteri, joka vetää paikalle tuhansia asiakkaita kesäkaudella. Tänä vuonna Riihivuodessa esiintynyt Uusi Iloinen Teatteri on varannut myös kaksi seuraavaa kesäkautta. Riihivuoren alueelle on tehty kokonaisvaltainen kehittämissuunnitelma Master Plan, jonka noudattamiseen alueen yrittäjät suostuvat. Alueen yritystoiminnasta lisätietoja antaa kunnan yrityskoordinaattori Mika Partanen.

Lisätiedot:
kunnanjohtaja Ari Ranta-aho, ari.ranta-aho@muurame.fi, p.014 659 601
yrityskoordinaattori Mika Partanen, mika.partanen@muurame.fi, p. 014 659 598

********************************************************************************************************************************************************************************************

Muuramen kunta etsii rinneyrittäjää Muuramen Riihivuoreen

Muuramen kunta etsii rinneyrittäjää omistamansa Riihivuori-keskuksen laskettelutoiminnan järjestämiseen. Vuoden 2018 lopulla alueelle on hyväksytty strateginen suunnitelma Masterplan 2030, joka ohjaa alueen maankäytöllistä ja toiminnallista kehittämistä. Suunnitelman mukaisesti aluetta kehitetään ympärivuotisena matkailualueena (https://www.muurame.fi/riihivuori).

Riihivuoressa on järjestetty laskettelutoimintaa viimeksi kaudella 2016–2017. Konkurssin yhteydessä 2017 konkurssipesä on myynyt suurelta osin Riihivuoren alueen kalustoa. Solmittavan sopimuksen perusteella rinneyrittäjä ottaa vastuulleen laskettelutoiminnan vaatimien laitteiden ja koneiden hankinnan sekä ylläpidon, rinnealueiden ylläpidon ja mahdollisen muokkaamisen kustannukset. Rinneyrittäjä vastaa myös mahdollisten lisärakennusten rakentamisesta ja ylläpidosta.

Kunta etsii rinneyrittäjää kartan mukaiselle alueelle (noin 20 ha). Rinnetoimintojen tukipalveluita varten toimijalle tarjotaan vuokrasopimuksella Ravintola Riihikelon alakerran tilat, joissa on sijainnut lipunmyynti, suksien huoltopiste ja korjaamo, suksivuokraamo, hiihtokoulun toimisto sekä asiakkaiden käytössä olleet wc-tilat. Kohteeseen on mahdollista tutustua kevään 2019 aikana.

Kunnalla on voimassa oleva sopimus teatteritoimijan kanssa kesäteatteritoiminnan järjestämisestä alueella. Kesäaikana Riihivuoressa kunnan omistamalle rinnealueelle voi tulla myös muuta toimintaa, jonka suunnittelussa ja toteuttamisessa rinneyrittäjä voi halutessaan olla mukana. Rinnealueiden kesäaikaisesta käytöstä sovitaan yhdessä rinneyrittäjän kanssa. Rinneyrittäjä sitoutuu noudattamaan hyväksytyn Masterplanin kehittämistavoitteita yhdessä alueelle tulevien muiden yrittäjien tai toimijoiden kanssa.

Yritystoiminnasta kiinnostuneiden on toimitettava kunnalle kattava selvitys toiminnan järjestämisen yksityiskohdista 24.5.2019 mennessä. Tarkemmat tiedot kohteesta saa yrityskoordinaattori Mika Partaselta.

Lisätiedot

Kunnanjohtaja Ari Ranta-aho, ari.ranta-aho@muurame.fi , puh.014 659 601

Yrityskoordinaattori Mika Partanen, mika.partanen@muurame.fi , puh. 014 659 598

Tarjouspyyntö ja sen liitteet alla

Tarjouspyyntö -  Muuramen kunta etsii rinneyrittäjää Muuramen Riihivuoreen

Laskettelutoiminnat liite ILMAKUVA

********************************************************************************************************************************************************************************************

Riihivuoren rinteillä ei ole järjestettyä toimintaa talvikaudella 2018-2019. Majoitusta ja mökkejä on Riihivuoressa ympäri vuoden. Katso tarkemmin Majoitus Riihivuoressa.

There are no organized ski activities in Riihivuori season 2018-2019, but still there are a lot of diffirent accommondation in Riihivuori

Riihivuoren laskettelutoiminta kilpailutetaan

Riihivuoren Master Plan (kokonaisvaltainen kehittämissuunnitelma) on hyväksytty kunnanhallituksen kokouksessa joulukuun lopulla. Maanantain 14.1.2019 kokouksessa kunnanhallitus antoi kunnanjohtajalle valtuutuksen käynnistää kilpailutus laskettelutoiminnan järjestämisestä.

Riihivuoren Masterplan

Ramboll Finland Oy valittiin keväällä 2018 Riihivuoren Masterplanin toteuttajaksi. Masterplan on strateginen suunnitelma, joka ohjaa alueen maankäytöllistä ja toiminnallista kehittämistä. Suunnitelmassa käsitellään pitkän tähtäimen tavoitteita ja visioita.Suunnittelutyötä ohjaa Muuramen kunnan nimeämä ohjausryhmä.  

Suunnittelutyön pohjaksi pidettiin 28.8. visiotyöpaja Riihivuoressa. Työpajaan oli kutsuttu eri toimialojen toimijoita ja asiantuntijoita. Työpajassa esiteltiin ja työstettiin konsultin laatimia vaihtoehtoisia visioita alueen kehittämiseksi. Työpajan perusteella on laadittu visio, jonka pohjalta on laadittu suunnitelma alueen kehittämiseksi.

Vision mukaan Riihivuori on Näyteikkuna Järvi-Suomeen ja yksi maakunnan matkailun vetovoimakohteista. Kesää ja talvea koskevat toiminnot on esitelty erikseen.

Riihivuoren Masterplan valmistui marraskuussa 2018 ja siihen voi tutustua alla olevien linkkien kautta

Riihivuoren Masterplan markkina-analyysi tästä linkistä Markkina-analyysi

Riihivuoren Masterplan visio tästä linkistä Riihivuoren Masterplan

Riihivuoren visiokartat, lataa suurempina kuvina tästä

Talvivisio

Kesävisio

***

Riihivuoren kesä 2019

Uusi Iloinen Teatteri tuo kesäteatterinsa Riihivuoreen

Muuramen kunta ja Uusi Iloinen Teatteri ovat solmineet vuokrasopimuksen Riihivuori Areenasta kesäkaudelle 2019. Sopimukseen sisältyy myös optio kahdesta lisävuodesta.

– Olen erittäin iloinen UIT:n tultua valituksi Riihivuori Areenan tapahtumatuottajaksi. Areena tarjoaa upean, täysin ainutlaatuisen ympäristön erilaisten tapahtumien tuottamiselle ja kesäteatteritoiminnalle. Minuun on tehnyt suuren vaikutuksen myös Muuramen kunnan into, ilo ja kyky kehittää Riihivuoren toimintaa kuntalaisten ja seutukunnan parhaaksi, toteaa teatterinjohtaja Timo Kärkkäinen UIT:sta.

– Tässä vaiheessa voin paljastaa, että kesällä 2019 esitämme Riihivuoren kesäteatterissa mm. musiikkikomedian Kaunis Veera, joka teki kesällä 2018 Lappeenrannan kesäteatterin yleisöennätyksen ja oli kriitikoiden ja yleisön suosikki. Tähtikaartissamme ovat mm. Sinikka Sokka, Jussi Lampi ja Mikko Rantaniva. Tulossa on siis hilpeä musiikkinäytelmä UIT-twistillä höystettynä, jatkaa Kärkkäinen.

– Saimme kolme korkeatasoista tarjousta Riihivuori Areenan toiminnasta. Näistä nousi selkeästi esiin legendaarinen Uusi Iloinen Teatteri, joka tuo Riihivuoreen laadukkaan, valtakunnallista kiinnostusta herättävän ohjelmiston. Tämä on merkittävä askel Riihivuoren kehittämisessä, sanoo kunnanjohtaja Ari Ranta-aho.

Riihivuoren majoitus. Riihivuoressa on tarjolla monenlaista majoitusta. Katso tarkemmin Majoituspalveluja Riihivuoressa

***

Riihivuori on siirtynyt Muuramen kunnan omistukseen. Muuramen kunta omistaa 32 hehtaarin maa-alueen sekä ravintola Riihikelon, Riihivuori-areenan, grillikodan ja 6 erillistä majoitustilaa. Riihivuoren kehittämistä katsotaan laaja-alaisesti ottamalla huomioon se potentiaali, joka Riihivuoressa on ympärivuotiseen käyttöön. Tässä vaiheessa kunta on vetovastuussa, mutta tarkoituksena on löytää Riihivuoreen yrittäjävetoista toimintaa.

Ramboll Finland Oy on valittu Riihivuoren Masterplanin toteuttajaksi. Masterplan on strateginen suunnitelma, joka ohjaa alueen maankäytöllistä ja toiminnallista kehittämistä. Suunnitelmassa käsitellään pitkän tähtäimen tavoitteita ja visioita. Riihivuori Masterplan valmistuu marraskuun 2018 loppuun mennessä.

Masterplanin ohjausryhmään Muuramen kunta on valinnut nuorten edustajana Aapeli Saastamoisen, Muuramen yrittäjien puheenjohtajan Risto Kytölän, liikuntajohtaja Hannele Alanärän, kehittämisjohtaja Julia Virtasen, yrityskoordinaattori Mika Partasen ja Elinvoiman ja kestävän kasvun lautakunnan edustajana Riina Vilanderin. Ohjausryhmä voi kutsua kuultavaksi asiantuntijoita. Riihivuoren yleiskaavan laadinta on erillinen prosessi, ja se tehdään eteläosan yleiskaavan laadinnan jälkeen.

Mika Partanen
Yrityskoordinaattori
014 659 598, 050 304 8425
mika.partanen@muurame.fi
Elinkeinoasiat, toimitilat, yritystontit
Ari Ranta-aho
Kunnanjohtaja
014 659 601, 040 504 7960
ari.ranta-aho@muurame.fi
Kunnanjohto, elinkeinopalvelut, yrittäjyys

Katso myös