Riihivuori herää talvieloon – Sopimus laskettelutoiminnan käynnistämisestä valmistui

02.10.2019 10:30

Kategoria: Yrittäminen Vapaa-aika Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Muuramen kunta solmi tänään sopimuksen Riihivuori-keskuksen Itärinteiden alueiden ja laskettelutoimintaan liittyvien tilojen vuokraamisesta uuden rinneyrittäjän Tiina Sirosen kanssa. Sirosella on jo vuosien kokemus alalta Tampereen rinteiden yrittäjänä. Laskettelemaan on tarkoitus päästä heti kun sääolosuhteet sen sallivat.

Hiihtokauden avaamiseen liittyvät työt ovat päässeet jo hyvään alkuun. Tiina Sirosen kanssa työssä mukana on Riihivuoressa lasketteluyrittäjänä vuosina 1993–2010 toiminut Kari Sironen.

– Alueella on jo hyviä laskettelukeskuksia, joiden rinnalla haluamme olla lisäämässä harrastuksen suosiota. Tänä syksynä Riihivuoreen rakennetaan uutuutena oma sompahissillinen alue, jossa muun muassa hiihtokoulun on hyvä toimia. Rinteen yläosaan muokattu alue mahdollistaa kauden aloittamisen aikaisemmin ja lopettamisen myöhemmin, kertoo lasketteluyrittäjä Tiina Sironen.

Laskettelutoiminnan käynnistyminen on merkittävä askel Muuramen kunnan Riihivuoren kehittämiseksi luoman kokonaissuunnitelman, Master Planin toteuttamista ja sen eteen on tehty määrätietoista kehittämistyötä jo pitkään. Kesätoiminnan kehittäminen on päässyt hyvin alkuun vireän kesäteatterin myötä ja talvikausi saa nyt vuorostaan odotettua säpinää.

– Olemme todella tyytyväisiä, että yrittäjävetoinen laskettelutoiminta palaa taas Riihivuoreen. Asiasta on iloittu paitsi paikallisten keskuudessa Muuramessa, myös eri puolilla Suomea. On hienoa, että harrastajien ja matkailijoiden toiveisiin ja tarpeisiin voidaan jälleen vastata, toteaa kunnanjohtaja Ari Ranta-aho.

Riihivuoren herääminen talvikauteen on myönteinen signaali myös Riihivuoren mökkiyrittäjille ja alueen mökkiasukkaille.

– Tästä on hyvä lähteä ottamaan seuraavia askelia Master Planin toteuttamisessa. Sekä kesä- että talvitoimijoiden kanssa on käyty keskusteluja, joiden pohjalta alueelle haetaan ympärivuotista ravintoloitsijaa, Ranta-aho kertoo.

Riihivuoreen avautuu kaudeksi 2019–2020 itärinteellä sijaitsevien viiden laskettelurinteen lisäksi lasten alue, SnowPark ja hiihtokoulu. Kausikortteja myydään tulevalle kaudelle lokakuun ajan hintaan 99e. Ne ovat myynnissä laskettelukeskuksen verkkosivuilla osoitteessa riihivuori.fi.

Lisätiedot:
Ari Ranta-aho, kunnanjohtaja, ari.ranta-aho@muurame.fi, p. 040 504 7960
Mika Partanen, yrityskoordinaattori, mika.partanen@muurame.fi, 050 304 8425
Tiina Sironen, yrittäjä, p. 040 522 1141

Vuokrasopimus allekirjoitettiin Riihivuoressa.