Risto Harvia esitteli vanhoja autoja ja kertoi harrastuksestaan Meidänkirjaston tapahtumassa

18.09.2018 19:31

Kategoria: Kirjasto Vapaa-aika

Muuramen kunnanviraston edusta keräsi kiinnostunutta yleisöä, kun Risto Harvia oli tuonut esille kolme keräilyautoaan; T-Fordin, Delage D6-70:sen ja Ferrarin. Risto kertoi autoharrastuksestaan Meidänkirjaston Pelit ja Vehkeet -illassa. Ristoa haastatteli toimittaja/kolumnisti Riikka Mahlamäki-Kaistinen.

Risto Harvia hankki ensimmäinen vanhan autonsa T-Fordin vuonna 1977. Auto oli lähes romuläjä, ja sen kunnostaminen kesti noin vuoden.

"Tein maalausta lukuunottamatta lähes kaiken itse - ja osaan hitsata - monellakin eri tapaa", Risto nauratti yleisöä. Auton entisöinti on keskeinen osa vanhojen autojen harrastamista.

Nykyisin Ristolla on viitisenkymmentä autoa ja moottoripyörää. Kokoelmaan kuuluu mm. pari Jaguaria, vuonna 2013 hankittu Michael Schumacherille kuulunut Ferrari ja mittatilaustyönä vuonna 1938 tehty, näyttelijä Margaret Lockwoodille kuulunut Delage D6-70 sekä vuoden 1925 yleisin auto T-Ford.

Delage ja T-Ford ovat museorekisterissä. T-Fordia ei ihan kuka tahansa aja, sillä siinä on vaihteet polkimilla, kaasu kädellä ja jarruja ei juuri ollenkaan.

risto harvain t ford