Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuollon palveluihin ovat oikeutettuja kaikki kuntalaiset iästä riippumatta. Hoito toteutetaan hammaslääkärin tekemän hoitosuunnitelman mukaan.

Suun terveystarkastukset

Lapset ja nuoret kutsutaan lakisääteisiin suun terveystarkastuksiin kirjeellä tai puhelimitse.

- alle kouluikäisille tehdään suun terveystarkastus 1-, 3- ja 5-vuotiaana

- koululaisten suun terveystarkastukset tehdään 1., 3., 5. ja 8. luokalla

- kaikille 17-vuotiaille lähetetään kutsu hammastarkastukseen

Aikuisilla on mahdollisuus liittyä kutsujärjestelmään, jolloin kutsu lähetetään tekstiviestillä yhdessä sovitun ajankohdan mukaisesti.

Oikomishoito

Muuramelaisten lasten ja nuorten oikomishoito järjestetään lähipalveluna Muuramessa. Oikomishoidon erikoishammaslääkäri käy viikoittain Muuramen kouluhammashoitolassa. Oikomishoidon tiimiin kuuluu myös terveyskeskushammaslääkäri, suuhygienisti ja hammashoitaja.

Hoitomaksut

Hoidosta peritään lakisääteiset asiakasmaksut. Hoitokäynnin jälkeen asiakkaalle lähetetään lasku kotiin. Kunnallisesta hammashoidosta ei saa KELA-korvausta.

Peruuttamattomasta hoitokäynnistä peritään 15 vuotta täyttäneeltä 50,80 euroa.

Hammashoito on maksutonta alle 18-vuotiaille. Myös ensimmäistä lastaan odottavien vanhempien terveysneuvontakäynti on maksuton, mikäli käynnillä ei tehdä mitään toimenpiteitä.

Terve suu on osa yleisterveyttä, hyvinvointia ja elämänlaatua. Suun ja hampaiden hyvä kotihoito sekä säännöllinen hammashoito ovat tärkeitä meille kaikille.

Linkkejä suun ja hampaiden hoitoon

Suomen Hammaslääkäriliitto 

Käypä hoito -suositukset 

Neuvokas perhe

I Love Suu

Hoitolat

Aikuisten perushammashoito tapahtuu terveyskeskuksen hammashoitolassa, Virastotie 10, 40950 Muurame.
Alle 18-vuotiaiden hammashoito ja oikomishoito tapahtuu kouluhammashoitolassa Mäkelänmäen koulun yläkerrassa, Nisulantie 5, 40950 Muurame.

Ajanvaraus ja neuvonta

Ajanvaraus ma-pe klo 8–16, p. 014 266 2743. Kiireettömissä asioissa soita klo 12 jälkeen. Takaisinsoittopyynnön voi jättää puhelun aikana annettujen ohjeiden mukaan.

Haluatko peruuttaa vastaanottoaikasi? Soita 014 2662 743 tai jätä soittopyyntö vastaanottoajan peruuttamiseksi 

Haluatko jättää takaisinsoittopyynnön kiireettömässä asiassasi? Jätä takaisinsoittopyynnön netissä

Päivystys

Suun terveydenhuollon päivystyksessä hoidetaan kiireelliset särky- ja tapaturmapotilaat. Päivystys on arkisin kello 8–16 Muuramessa, ajanvaraus klo 8 - 10 p. 014 266 2743. Klo 16 jälkeen, viikonloppuisin ja arkipyhinä päivystys on Kyllön terveysasemalla, Keskussairaalantie 20, Jyväskylä. Soita aina ensin p. 116 117, lisätietoja Sairaala Novan sivuilta.

Lähetä palautetta suun terveydenhuollolle