Muuramen Taideseuran näyttely Järvilinnassa 5.1. - 6.2.2022, keskiviikosta sunnuntaihin

Taidekeskus Järvilinna, Järvilinnantie 213, 41330 Laukaa

05.01.2022 12:00 - 06.02.2022 17:00

Taidenäyttely Aarteeni    Taidekeskus Järvilinnassa

 5.1. – 6.2.2022          

Avoinna ke – su klo 12 - 17

Muuramen Taideseura on vireä taiteen ja kädentaitojen harrastajaseura. Se on perustettu vuonna 1985 ja jäseniä seurassa on noin sata. Työskentelytilat ovat sata vuotta vanhassa rakennuksessa, harrastetalo Franssilan yläkerrassa. Tiloista löytyy myös ateljee ja taidepuoti ja lisäksi suunnitelmissa on verstaat puutöitä, grafiikkaa ja kankaanpainantaa varten. Osaamista laajennetaan myös kirjansidontaan ja mediataiteen suuntiin.

Taidenäyttely Aarteeni kertonee siitä, että taiteen tekeminen, onnistumiskokemukset, sen ilmentäminen on mitä taideseuralaiset haluavat tekemisellään tuoda esiin - on jokaiselle onnistuessaan aarre. Simpukkakin saa pienestä hiekanjyväsestä hiottua helmen.  Näitä helmiä nyt tuodaan näyttelyssä muidenkin nähtäville. 

Idean Järvilinnan näyttelyyn tuli taideohjaaja Hannele Torniaiselta, jonka ohjaamalla ”Sisäisiä kuvia”- kurssilla useimmat taideseuralaisista oli syksyllä. Näyttelyssä on esillä Muuramen Taideseuran jäsenten viime vuosien töitä. Taideseuralaiset ovat kirjava joukko eri-ikäisiä ja erilaisia tyylejä ja tekniikoita edustavia harrastajia, joita kaikkia yhdistää palo tehdä itselle tärkeitä kuvia. Periaate, ”antaa kaikkien kukkien kukkia”, näkyy varmasti myös näyttelyssä. Työt ovat syntyneet kursseilla, työpajoissa, kotona, kesäleireillä. Osa tekijöistä on ollut mukana lähes 40-vuotisen seuran toiminnan alusta asti, osa on liittynyt vasta tänä vuonna.

Mukana näyttelyssä on 19 taiteilijaa   

Nina Brandt 

Hilkka Karttunen-Saari

Teija Koivumäki

Ulla Koivumäki

Timo Kuokkanen

Kirsti Kupari

Tiina Lehmunen

Ulla Lehtosaari

Vuokko Lepistö

Birgit Möller

Sirpa Nojonen

Annikki Nuutinen

Pekka Pellinen

Maiju Qju

Jasmin Salaoudji

Marita Sirviö

Maire Tarhanen

Eeva-Maija Tillqvist

Kaija Vuorilampi

 

 

 

Kategoria: Ilmaistapahtuma Kulttuuri Yleinen