Puhelinpalvelulla ylläpidetään ikääntyneiden vireyttä

06.10.2020 15:05

Kategoria: Palvelut Vanhus- ja vammaispalvelut perhe- ja sosiaalikeskus Terveyspalvelut

Vahvikelinja vahvistaa vanhuksia

"Tällaista linjaa ei oo aiemmin ollut... kyllä tää puhelu virkisti."

Vahvikelinja on Vanhustyön keskustliiton alla toimivaa, vapaaehtoisten avulla toteutettavaa puhelinauttamista. Tavoitteena on ylläpitää ikääntyneiden vireyttä ja voimavaroja tuomalla arkeen vaihtelua ja mielenkiintoista tekemistä.

Puheluissa ratkotaan yhdessä aivopähkinöitä, visaillaan tai muistellaan mukavia ja jutustellaan. Mahdollisuus on myös puhelinjumppaan istuen tai seisten. Valinnanvaraa tehtävissä riittää aina helpoista haastaviin ja niistä soittaja voi valita oman mielenkiintonsa mukaan sopivimmat. Tärkeintä on kuitenkin rento ja virkistävä hetki. 

Vahvikelinjaan soittaminen

Vahvikelinjan puhelinnumero on 050 328 8588. Puheluihin vastataan maanantaisin, tiistaisin ja sunnuntaisin kello 13–15. Puhelimeen vastaavat koulutetut vapaaehtoiset. Vahvikelinjan numero kuuluu tavallisten operaattoreiden puhepaketteihin, eikä siihen soittamisesta koidu ylimääräisiä kuluja.

Toisen henkilön puolesta voi myös jättää Vahvikelinjaan yhteydenottopyynnön, niin vapaaehtoiset soittavat seuraavan puhelinpäivystyksen aikana. Yhteydenottoa varten tulee kuitenkin ensin kysyä ikääntyneen lupa. Palveluun tarvitaan ainoastaan puhelinnumero, jonka voi antaa joko soittamalla vapaaehtoistoiminnan koordinaattorille Outi Hellstenille, p. 050 5145 711 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi(at)vtkl.fi.

Lähde vapaaehtoiseksi

Haluaisitko aloittaa vapaaehtoistoiminnan, mutta pohdit vielä sopivinta tapaa tehdä sitä? Mikäli sinua kiinnostaa osallistua ikääntyneen voimavaroja tukevaan valtakunnalliseen Vahvikelinjan päivystyspuhelimeen, lue lisää ja täytä ilmoittautumislomake Vahvikelinjan verkkosivuilla.  

Älypuhelin vanhuksen käsissä.