Vanhus- ja vammaispalvelut

Tutusta tästä Iäkkäiden palveluoppaaseen 2020 (pdf).

Muuramen vanhus- ja vammaispalveluissa vastaamme kunnallisista vanhusten ja vammaisten palveluista. Vanhuksille ja vammaisille suunnattuja palveluja ovat muun muassa tukipalvelut, kotiin tarjottavat palvelut sekä asumiseen liittyvät palvelut.

Tavoitteena on tukea, ohjata ja motivoida asiakkaita huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan, toimintakyvystään ja terveydestään.

Vanhus- ja vammaispalveluiden asiakkaille ja heidän läheisilleen suunnattuja palveluja tuottavat kunnan ohella myös järjestöt ja yksityiset palveluntuottajat. Muuramessa toimiviin yksityisiin palveluntuottajiin voit tutustua sivulla Yksityisten palvelutuottajien rekisteri.

Yllä olevista linkeistä saat lisätietoja palveluistamme ja niiden sisällöstä. Tarkemmat yhteystietomme löytyvät tältä sivulta (oikeasta reunasta tai mobiililaitteella alhaalta) ja myös kunkin palvelun omilta sivuilta.

Vanhus- ja vammaispalveluiden palveluohjausnumero ja puhelinaika

Neuvonta- ja palveluohjausnumero on 040 7152 991. Numerosta vastataan ma-pe klo 9.00-11.00. Numerossa annetaan yleistä neuvontaa, tukea ja ohjausta sekä ajantasaista tietoa vanhus-ja vammaispalveluista. Voit olla yhteydessä neuvontapuhelimeen, mikäli sinulla on huolta omasta tai läheisesi hyvinvoinnista tai arjessa selviytymisestä tai tarvitset neuvoja tukien ja etuuksien hakemisessa. Neuvonnan tehtävänä on alustavan palvelutarpeen selvittäminen ja tiedottaminen alueen palveluista. Tarvittaessa asiasi ohjataan eteenpäin työntekijälle, joka ottaa sinuun yhteyttä palvelutarpeen tarkempaa arvioimista varten.

Katso myös Ajankohtaista vanhus- ja vammaispalveluissa.


Huomio!                                                                        

Suojelemme vanhus- ja vammaispalveluiden asiakkaita koronavirustartunnalta.

Tartuntojen leviämisen estämiseksi Muuramen vanhus- ja vammaispalvelut ohjeistaa toimintoja seuraavasti:

  • Tehostetun palveluasumisen vierailukäytänteet: terveiden, oireettomien ja koronalle altistumattomien läheisten vierailut (1-2 vierasta) on sallittu vain henkilökunnan kanssa etukäteen sopien. Näin vierailut pystytään järjestämään mahdollisimman riskittömästi. Kukin yksikkö tarkentaa tapaamispaikan käynnistä sovittaessa. Vierailulla tulee huolehtia tarkasti hyvästä käsihygieniasta, noudattaa turvavälejä ja käyttää hengityssuojainta.
  • Kotihoidon piirissä olevien  ikääntyneiden on hyvä noudattaa samoja yleisiä ohjeita tartuntariskin vähentämiseksi kuin muidenkin. Omaisten ja läheisten kanssa voi tavata myös kasvotusten, tapaamisissa on kuitenkin pidettävä huoli kahden metrin turvavälistä.
  • Vanhusten päiväkeskustoiminta on toistaiseksi keskeytetty.
  • Ikääntyneiden lyhytaikaishoitojaksot järjestetään harkinnan mukaan.

Koronaviruksen riski vanhuksille ja riskiryhmiin kuuluville ovat muita suuremmat. Virus aiheuttaa useammin vakavia oireita ikääntyneille ja niille, joilla on jo jokin todettu perussairaus, kuten diabetes, sydän- tai keuhkosairaus.

Henkilökohtaisen avun ja omaishoidon osalta toimintaohjeet on luettavissa palveluiden omilta sivuilta (linkit yläpalkissa).

Kannustamme pitämään yhteyttä puhelimitse tai sähköisesti. Vuorovaikutus on tärkeää silloinkin, kun fyysiseen tapaamiseen ei ole mahdollisuutta.

Mahdollisessa epidemiatilanteessa kotihoidon käynteihin voi tulla muutoksia. Tällöin joudumme siirtämään voinninseurantakäyntejä ja mahdollisesti viikoittaisia pesuja. Muut hyvinvoinnin ja terveyden kannalta välttämättömät käynnit turvataan.

Lue myös neuvoja ruoka- ja asiointiavun saamiseen karanteenin tai eristyksen aikana.

Tiedote 8.6.2020

Muuramen kunta on soittanut kevään aikana kaikille yli 75 vuotiaille kuntalaisille jotka eivät ole säännöllisten palveluiden piirissä. Puheluiden aikana kartoitettiin ikääntyneiden pärjäämistä kotioloissa sekä mahdollisuutta saada tarvittaessa apua ja tukea läheisiltä, naapureilta tai muilta verkostoilta. Samalla annettiin ohjausta ja neuvontaa kotona pärjäämisen tueksi. Ne henkilöt, joita ei puhelimitse ole tavoitettu, saavat infokirjeen kunnalta.

Vanhus- ja vammaispalvelut
Muuramen terveyskeskus, Virastotie 10, 40950 Muurame. Käynti toimistoille terveyskeskuksen oikeasta päädystä.

Toimisto on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 10-12. Postit voi jättää oven vieressä olevaan postilaatikkoon. Ethän asioi toimistolla, jos sinulla on flunssan oireita.

Vanhus- ja vammaispalveluiden sisäänkäynti. Oikealla puolella kaide, vasemmalla puolella postilaatikko ja ovenavauspainike.

Vanhus- ja vammaispalvelujen lomakkeet

Pia Grönlund
Kotihoito, ikäihmisten palvelujen vastuutyöntekijä/palveluohjaaja
014 659 409, 040 526 6657
pia.gronlund@muurame.fi
Puhelinaika ti ja to klo 12 - 15
Sirpa Lahtinen
Vanhuspalveluiden koordinaattori
014 659 624, 040 705 0671
sirpa.lahtinen@muurame.fi
Anita Myllymäki
vammaispalvelun ohjaaja
014 659 693, 040 564 8900
anita.myllymaki@muurame.fi
Hanna Ohvo
Sihteeri
014 659 704
hanna.ohvo@muurame.fi
Tiina-Emilia Seppänen
Vanhus- ja vammaispalveluiden johtaja
014 659 910, 050 477 1907
tiina-emilia.seppanen@muurame.fi
Sira Salo
Kotihoidon esimies
014 659 292, 050 471 8990
sira.salo@muurame.fi

Katso myös