Vanhus- ja vammaispalvelut

Tutusta tästä Iäkkäiden palveluoppaaseen 2021 (pdf).

Muuramen vanhus- ja vammaispalveluissa vastaamme kunnallisista vanhusten ja vammaisten palveluista. Vanhuksille ja vammaisille suunnattuja palveluja ovat muun muassa tukipalvelut, kotiin tarjottavat palvelut sekä asumiseen liittyvät palvelut.

Tavoitteena on tukea, ohjata ja motivoida asiakkaita huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan, toimintakyvystään ja terveydestään.

Vanhus- ja vammaispalveluiden asiakkaille ja heidän läheisilleen suunnattuja palveluja tuottavat kunnan ohella myös järjestöt ja yksityiset palveluntuottajat. Muuramessa toimiviin yksityisiin palveluntuottajiin voit tutustua sivulla Yksityisten palvelutuottajien rekisteri.

Yllä olevista linkeistä saat lisätietoja palveluistamme ja niiden sisällöstä. Tarkemmat yhteystietomme löytyvät tältä sivulta (oikeasta reunasta tai mobiililaitteella alhaalta) ja myös kunkin palvelun omilta sivuilta.

Vanhus- ja vammaispalveluiden palveluohjausnumero ja puhelinaika

Neuvonta- ja palveluohjausnumero on 040 7152 991. Numerosta vastataan ma-pe klo 9.00-11.00. Numerossa annetaan yleistä neuvontaa, tukea ja ohjausta sekä ajantasaista tietoa vanhus-ja vammaispalveluista. Voit olla yhteydessä neuvontapuhelimeen, mikäli sinulla on huolta omasta tai läheisesi hyvinvoinnista tai arjessa selviytymisestä tai tarvitset neuvoja tukien ja etuuksien hakemisessa. Neuvonnan tehtävänä on alustavan palvelutarpeen selvittäminen ja tiedottaminen alueen palveluista. Tarvittaessa asiasi ohjataan eteenpäin työntekijälle, joka ottaa sinuun yhteyttä palvelutarpeen tarkempaa arvioimista varten.

Katso myös Ajankohtaista vanhus- ja vammaispalveluissa.


Huomio!                                                                        

Suojelemme vanhus- ja vammaispalveluiden asiakkaita koronavirustartunnalta.

Tartuntojen leviämisen estämiseksi Muuramen vanhus- ja vammaispalvelut antaa seuraavan suosituksen:

  • Tehostetun palveluasumisen vierailukäytänteet: Vierailuista on hyvä sopia yksikön henkilöstön kanssa etukäteen, jotta vierailut pystytään järjestämään mahdollisimman riskittömästi. Tapaamisen ja muiden asukkaiden turvallisuuden takaamiseksi suositus on, että vierailijoita saa tulla kerrallaan kaksi. Vierailulla on tärkeää huolehtia tarkasti hyvästä käsihygieniasta, noudattaa turvavälejä ja käyttää hengityssuojainta. Asumisyksikkö voidaan laittaa väliaikaisesti vierailukieltoon koronavirustartunnan tai -epäilyn johdosta. Tämän vuoksi on tärkeää, että vierailuista sovitaan etukäteen asumisyksikön kanssa.
  • Kotihoidon piirissä olevien ikääntyneiden on hyvä noudattaa samoja yleisiä ohjeita tartuntariskin vähentämiseksi kuin muidenkin. Omaisten ja läheisten tapaamisissa on hyvä huolehtia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.
  • Vanhusten päiväkeskustoiminta on toistaiseksi keskeytetty.
  • Ikääntyneiden lyhytaikaishoitojaksot järjestetään harkinnan mukaan.

Koronaviruksen riski vanhuksille ja riskiryhmiin kuuluville ovat muita suuremmat. Virus aiheuttaa useammin vakavia oireita ikääntyneille ja niille, joilla on jo jokin todettu perussairaus, kuten diabetes, sydän- tai keuhkosairaus.

Henkilökohtaisen avun ja omaishoidon osalta toimintaohjeet on luettavissa palveluiden omilta sivuilta (linkit yläpalkissa).

Mahdollisessa epidemiatilanteessa kotihoidon käynteihin voi tulla muutoksia. Tällöin joudumme siirtämään voinninseurantakäyntejä ja mahdollisesti viikoittaisia pesuja. Muut hyvinvoinnin ja terveyden kannalta välttämättömät käynnit turvataan.

Lue myös neuvoja ruoka- ja asiointiavun saamiseen karanteenin tai eristyksen aikana.

Tiedote 8.6.2020

Muuramen kunta on soittanut kevään aikana kaikille yli 75 vuotiaille kuntalaisille jotka eivät ole säännöllisten palveluiden piirissä. Puheluiden aikana kartoitettiin ikääntyneiden pärjäämistä kotioloissa sekä mahdollisuutta saada tarvittaessa apua ja tukea läheisiltä, naapureilta tai muilta verkostoilta. Samalla annettiin ohjausta ja neuvontaa kotona pärjäämisen tueksi. Ne henkilöt, joita ei puhelimitse ole tavoitettu, saavat infokirjeen kunnalta.

Vanhus- ja vammaispalvelut
Muuramen terveyskeskus, Virastotie 10, 40950 Muurame. Käynti toimistoille terveyskeskuksen oikeasta päädystä.

Toimisto on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 10-12. Postit voi jättää oven vieressä olevaan postilaatikkoon. Ethän asioi toimistolla, jos sinulla on flunssan oireita.

Vanhus- ja vammaispalveluiden sisäänkäynti. Oikealla puolella kaide, vasemmalla puolella postilaatikko ja ovenavauspainike.

Vanhus- ja vammaispalvelujen lomakkeet

Pia Grönlund
Kotihoito, ikäihmisten palveluohjaaja
040 526 6657
pia.gronlund@muurame.fi
Sirpa Lahtinen
Vanhuspalveluiden koordinaattori
040 705 0671
sirpa.lahtinen@muurame.fi
Hanna Ohvo
Sihteeri
050 368 0086
hanna.ohvo@muurame.fi
Tiina-Emilia Seppänen
Vanhus- ja vammaispalveluiden johtaja
050 477 1907
tiina-emilia.seppanen@muurame.fi
Sira Salo
Kotihoidon esimies
050 471 8990
sira.salo@muurame.fi

Katso myös