Vanhus- ja vammaispalvelut

Tutustu tästä Iäkkäiden palveluoppaaseen 2022 (pdf).

Muuramen vanhus- ja vammaispalveluissa vastaamme kunnallisista vanhusten ja vammaisten palveluista. Vanhuksille ja vammaisille suunnattuja palveluja ovat muun muassa tukipalvelut, kotiin tarjottavat palvelut sekä asumiseen liittyvät palvelut.

Tavoitteena on tukea, ohjata ja motivoida asiakkaita huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan, toimintakyvystään ja terveydestään.

Vanhus- ja vammaispalveluiden asiakkaille ja heidän läheisilleen suunnattuja palveluja tuottavat kunnan ohella myös järjestöt ja yksityiset palveluntuottajat. Muuramessa toimiviin yksityisiin palveluntuottajiin voit tutustua sivulla Yksityisten palvelutuottajien rekisteri.

Yllä olevista linkeistä saat lisätietoja palveluistamme ja niiden sisällöstä. Tarkemmat yhteystietomme löytyvät tältä sivulta (oikeasta reunasta tai mobiililaitteella alhaalta) ja myös kunkin palvelun omilta sivuilta.

 

Vanhus- ja vammaispalveluiden palveluohjausnumero ja puhelinaika

Neuvonta- ja palveluohjausnumero on 040 7152 991. Numerosta vastataan ma-pe klo 9.00-11.00. Numerossa annetaan yleistä neuvontaa, tukea ja ohjausta sekä ajantasaista tietoa vanhus-ja vammaispalveluista. Voit olla yhteydessä neuvontapuhelimeen, mikäli sinulla on huolta omasta tai läheisesi hyvinvoinnista tai arjessa selviytymisestä tai tarvitset neuvoja tukien ja etuuksien hakemisessa. Neuvonnan tehtävänä on alustavan palvelutarpeen selvittäminen ja tiedottaminen alueen palveluista. Tarvittaessa asiasi ohjataan eteenpäin työntekijälle, joka ottaa sinuun yhteyttä palvelutarpeen tarkempaa arvioimista varten.

Katso myös Ajankohtaista vanhus- ja vammaispalveluissa.

Voit käydä tekemässä Omaolo-palvelussa palveluarvion, millaista tukea tai palvelua sinun tai läheisesi elämäntilanteeseen on tarjolla.


28.4.2021 alkaen ikääntyneiden ja vammaispalveluiden asumisyksiköissä sekä vuodeosastolle tehtävistä vierailuista ei tarvitse sopia etukäteen eikä vierailijoiden määrää rajoiteta.

Vierailuilla tulee huomioida kuitenkin seuraavat asiat:

- vierailija huolehtii käsihygieniasta ja käyttää henkilökunnan antamaa kertakäyttöistä suunenäsuojusta

- pidetään turvaväli, asukkaan koskettelua tulee välttää

- tapaaminen voidaan järjestää ulkona, erikseen järjestetyssä rauhallisessa tilassa tai asukkaan omassa huoneessa

- vierailijat eivät saa liikuskella yksikön yhteisissä tiloissa tarpeettomasti

Jos yksiköissä ilmenee tartuntoja, tartuntataudeista vastaava lääkäri arvioi ja asettaa tarvittaessa karanteenit. Tuolloin vierailukieltoja voidaan asettaa. Muuten rajoituksista kuitenkin luovutaan.

Henkilökohtaisen avun ja omaishoidon osalta toimintaohjeet on luettavissa palveluiden omilta sivuilta (linkit yläpalkissa).

Lue myös neuvoja ruoka- ja asiointiavun saamiseen karanteenin tai eristyksen aikana.

Vanhus- ja vammaispalvelut
Muuramen terveyskeskus, Virastotie 10, 40950 Muurame. Käynti toimistoille terveyskeskuksen oikeasta päädystä.

Toimisto on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 10-12. Postit voi jättää oven vieressä olevaan postilaatikkoon. Ethän asioi toimistolla, jos sinulla on flunssan oireita.

Vanhus- ja vammaispalveluiden sisäänkäynti. Oikealla puolella kaide, vasemmalla puolella postilaatikko ja ovenavauspainike.

Vanhus- ja vammaispalvelujen lomakkeet

Pia Grönlund
Voimavarakoordinaattori
040 526 6657
pia.gronlund@muurame.fi
Sirpa Lahtinen
Vanhuspalveluiden koordinaattori
040 705 0671
sirpa.lahtinen@muurame.fi
Tiina-Emilia Seppänen
Vanhus- ja vammaispalveluiden johtaja
050 477 1907
tiina-emilia.seppanen@muurame.fi
Heidi Jousmäki
Sihteeri
050 368 0086
heidi.jousmaki@muurame.fi
Suvi Kainulainen
Palveluohjaaja, kotihoito ja tukipalvelut
040 670 0118
suvi.kainulainen@muurame.fi
Taru Pulkkinen
Vammaispalveluohjaaja
040 564 8900
taru.pulkkinen@muurame.fi

Katso myös