Valitse sivu

Vanhustenviikkoa ja -päivää vietetään 3.10.–10.10. teemalla Luonto antaa voimaa

Muuramessa on luvassa monipuolista ohjelmaa koko viikon ajaksi. Tarkemmat tiedot löytyvät myös 23.9. ilmestyneestä Muuramelaisesta. 

Muuramessa luonto näkyy monin eri tavoin tapahtumassa, jonka ohjelma osittain jatkuu vielä seuraavalla viikolla. Vanhustenviikko on pisimpiä Suomessa vietettyjä valtakunnallisia tapahtumia ja nyt koronatilanteen helpottuessa on tapahtumiakin saatu viikon varrelle oikein mukava määrä. Tervetuloa mukaan!

Ohjelma

Senioripuistossa laiteopastusta

Teemaviikko käynnistyy sunnuntaina 3.10. klo 11–12 uudessa senioripuistossa laiteopastuksella. Samalla reissulla voi vielä viimeistä päivää ihailla luontopolun varrella olevia Muuramen taideseuran taideteoksia. Senioripuisto löytyy luontopolun varrelta matonpesupaikan vierestä Vanhansahan polulta. Illan hämärän tullen voi ihastella viimeistä iltaa myös Muuramenjoen luontopolun juhlavalaistusta. 

Soittoa ja laulua hoivakodeissa

Leena Pyylampi esittää luontoteeman mukaisia kappaleita maanantaina 3.10. hoivakoti Rantalassa ja Paatelassa, esitykset on tarkoitettu hoivakotien asukkaille. Huom! Ennakkotiedoista poiketen myös Koskikodin esitys on tarkoitettu ainoastaan hoivakodin asukkaille! 

SenioriSurf ja Virtuaalikypärä K60 kirjastolla

Kirjastolla tutustutaan tiistaina 5.10. klo 11–12 SenioriSurfin muodossa sähköisten palveluiden kuten äänikirjojen käyttöön sekä Celia-palveluun. Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntija, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celian materiaalit on tarkoitettu kaikille, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa.

Virtuaalikypärä K60 on 3D-laseihin tutustumista opastuksen saattelemana. Varaa kirjastolta 15 minuutin tutustumisaika ja matkaa vaikka meren syvyyksiin, varattavat ajat klo 12-15 välillä! Lisätietoa ja ajanvaraus kirjastolta, p. 014 659 754.

Metsäkylpy-ryhmät luontopolulla

Metsäkylvyn voimaa kokeillaan ja koetaan tiistai-iltapäivänä 5.10. terveyskeskuksen takana esteettömän luontopolun läheisyydessä. Ohjaajana toimii metsäkylpyohjaaja Pirjo Luomala, Tapahtuma kestää noin tunnin ajan. Metsäkylvyssä kohdataan luonto eri aistien kuten näkemisen, tuoksujen, äänten ja kosketuksen kautta. Tule mukaan kokemaan uusi ja erilainen tapa nauttia luonnosta! 

Kokoontuminen terveyskeskuksen takana nurmialueella, os. Virastotie 10. Jos tulet autolla paikan päälle voit jättää auton terveyskeskuksen asiakaspaikoille (alapihan paikat varattu henkilökunnalle).

Pukeuduthan säänmukaisiin varusteisiin! Huom, ilmoittautuminen ei ole välttämätöntä, mutta voit myös ilmoittautua ja kysyä lisätietoja: 050 595 3621 / Johanna Pitkälä

Vapaalippuja Pelkosenniemi 1939 -elokuvaan, mahdollisuus keskustella elokuvantekijän kanssa

Muuramesalissa esitetään keskiviikkona 6.10. klo 15 elokuva Pelkosenniemi 1939 – unohdettu taistelu. Kyseessä on yksi talvisodan merkittävistä käännekohdista ja nyt taistelusta on valmistunut lähes vapaaehtoisvoimin hieno elokuva. Elokuvan tekijä, käsikirjoittaja, tuottaja Martti Takalo saapuu paikan päälle kertomaan elokuvan teosta, ja hänen kanssaan voi myös keskustella elokuvan jälkeen.

Vanhustenviikon kohderyhmään kuuluville on tarjolla rajattu määrä vapaalippuja näytökseen, varaukset p. 050 595 3621. Elokuvaan myydään myös normaalisti lippuja hintaan 12 e, korttimaksu ovella.

Lähimmäisen kammarilla kevyttä ulkoliikuntaa, Muuramenharjulla retkipäivä

Luontoteema jatkuu ulkoliikunnalla torstaina 7.10. klo 12 Nuorisoseurantalon Lähimmäisen kammarilla. Ohjaamisesta vastaa Kirsti Piirainen Muuramen Sykkeeltä.

Muuramenharjulla vietetään retkipäivää perjantaina 8.10. klo 10–12 eri pituisien lenkkien, mehutarjoilun ja arvonnan merkeissä. Eläkeliiton Muuramen yhdistys toteuttaa retkipäivän. Heidän talkooväellään on kioski avoinna ja sieltä voi ostaa kahvia sekä leivonnaisia. Lisäksi Urheilukentän kodalla on mahdollisuus paistaa makkaraa (omat makkarat mukaan) ja nauttia tulen lämmöstä.

Retkipäivän lenkit:

Esteetön = tekonurmi + vähäisen lumen latu. Voi osallistua myös pyörätuolilla, rollaattorilla
Kevyt lenkki = urheilukentänpuoleinen 2,5 km
Monipuolinen vitonen = valaistu 5 km

Vanhustenviikon messu ja Safarikuoro

Perinteinen vanhustenviikon messu toimitetaan Muuramen kirkossa sunnuntaina 10.10. klo 10. Messun toimittaa kirkkoherra Heikki Myllykoski ja kanttorina toimii Johanna Laasio. Messussa esiintyy myös Safarikuoro.

Kuljetusvaraukset:
Isolahti ja Rannankylä Tuomas Niemisen taksi 050 411 3241
Keskusta, Vihtalahti, Niittyaho, Saarenkylä ja Kinkomaa Janne Vuorelan taksi 0400 590 269

Safarikuoron konsertti pidetään Muuramen kirkossa sunnuntaina 10.10. klo 15. Myös tähän tapahtumaan on vapaa pääsy, kolehti kerätään Suomen Lähetysseuralle.

Jatkot seuraavalla viikolla

Luontoteema jatkuu vielä hyvän ohjelman parissa seuraavallakin viikolla. Virkistyspäivässä keskiviikkona 13.10. klo 10–12 Nuorisoseurantalolla esiintyy runomies Reijo Vähälä esittäen muun muassa luontoaiheisia runojaan sekä yleisön toiverunoja. Saman päivän iltana kunnanviraston valtuustosalissa nautitaan Pepe Forsbergin ja Niko Napun luontoillasta klo 18.

Viikon tapahtumien järjestämisestä vastaavat Muuramen kunnan kirjasto-, kulttuuri-, liikunta sekä vanhuspalvelut, Muuramen seurakunta, Eläkeliiton Muuramen yhdistys, Keski-Suomen Elokuvakeskus ry sekä Muuramen Syke ry. Kaikkiin Vanhustenviikon tapahtumiin on vapaa pääsy. Noudatamme tapahtumissa voimassaolevia terveysturvallisuusohjeita – muun muassa maskisuositusta. 

Lisätietoja, ilmoittautuminen Metsäkylpyyn ja vapaalippujen varaukset sivun yläosan linkkien kautta tai p. 050 595 3621 / Johanna Pitkälä. 

Lisätietoa Vanhustenviikosta ja -päivästä