Virtuaalitodellisuutta, Method Putkistoa ja sotahistoriaa Meidänkirjastossa

22.01.2019 09:58

Kategoria: Kirjasto Kulttuuri

Viime syksynä käynnistyneen ja paljon kiittävää palautetta saaneen Meidänkirjaston kevään ohjelmistosta on tulossa monipuolinen ja yllättäväkin kattaus. Kevät tuo tulessaan myös uusia yhteistyökumppaneita, joista Meidänkirjastoa tuottavat kirjastojohtaja Tuire Vesterinen ja kulttuuripäällikkö Anne Patrikainen iloitsevat.

Keskiviikkona 30.1. klo 18 Meidänkirjastossa sukelletaan muihin maailmoihin yhteistyössä Muuramen lukion kanssa. Lukion opiskelijat Elias Pasanen ja Jussi Ylitalo antavat tietoiskun virtuaali- eli tekotodellisuudesta, sen erilaisista käyttömahdollisuuksista, tarvittavista laitteista jne. Osallistujat pääsevät myös testaamaan virtuaalilaseja.

Keskiviikkona 13.2. klo 18 Meidänkirjasto saa vieraakseen Method Putkisto -menetelmän kehittäjän Marja Putkiston Lontoosta. Marja pohtii esitelmässään Voiko kirja muuttaa tavan liikkua ja ajatella – muuttaa elämän? Vierailun mahdollistaa Method Putkisto Muuramen Studio.

Keskiviikon 20.2. klo 18 vieras tulee naapurista Säynätsalosta. Mikko Porvali  on kirjailija, historioitsija ja poliisin rikostutkija. Porvali on kirjoittanut useita sotahistoriaa käsitteleviä tietokirjoja, mutta tunnetaan hyvin myös historiallisesta Karelia Noir-romaanitrilogiastaan, jonka viimeinen osa ilmestyi viime vuoden lopulla. Sarjan keskimmäinen osa sai aikanaan Dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnon. Porvali luennoi aiheesta Miksi sotahistoria kiinnostaa? ja esittelee omaa tuotantoaan.

Maaliskuussa Meidänkirjaston teemana on musiikki ja vieraana mm. muuramelaiset muusikko-säveltäjät Hannu Tähtelä ja Jussi Petäjä.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille ja niihin on vapaa pääsy.  Kevään muusta ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin lisää.