Ympäristöterveydenhuolto

Ympäristöterveydenhuollon tehtävänä on terveellisen ja turvallisen elinympäristön turvaaminen kuntalaisille. Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuollon palveluyksikkö hoitaa ympäristöterveydenhuollon tehtävät Hankasalmen, Joutsan, Jyväskylän, Luhangan, Multian, Muuramen, Petäjäveden, Toivakan ja Uuraisten alueilla.

Katso tarkemmin Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuollon verkkosivuilta.

Eläimet

Kunnan eläinlääkäri puhelinaika: klo 8 - 9.30 p. 014 266 2391 tai 0400 242 765.

Eläinlääkäripäivystys

Päivystysaikana hoidetaan ainoastaan kiireiset sairastapaukset, jotka eivät voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Eläinlääkäripäivystys virka-ajan ulkopuolella (klo 16.00 - 08.00, viikonloppuisin ja pyhinä) on järjestetty yhdessä naapurikuntien kanssa. Tällä hetkellä hyöty- ja lemmikkieläinpäivystys järjestetään eriytettynä niin, että kunnaneläinlääkärit vastaavat hyötyeläinpäivystyksestä ja lemmikkieläinpäivystys on järjestetty pääsääntöisesti yksityisellä pieneläinklinikalla.Päivystystietokanta (vain päivystäjille)

Hyötyeläimet (suurikokoiset eläimet, joita ei voi kuljettaa klinikalle)
Päivystävän eläinlääkärin yhteystiedot saa soittamalla maksulliseen palvelunumeroon 0600 - 14600 *Puhelun hinta on 2.03 €/min

Lemmikkieläimet
Päivystyspalveluiden tuottamisesta vastaa Pieneläinklinikka Tuhatjalka osoitteessa Gummeruksenkatu 8, Jyväskylä. Yhteyden päivystävään pieneläinklinikkaan saa soittamalla maksulliseen palvelunumeroon 0600 - 19222 *Puhelun hinta on 6.03 €/min.