Muuramen Hyvinvointi - sosiaali- ja terveyspalvelut

Muuramen Hyvinvointi -liikelaitos tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut muuramelaisille. Liikelaitoksen toimintaan kuuluvat myös vanhus- ja vammaispalvelut, suun terveydenhuolto sekä oppilashuolto (koulu- ja opiskelijaterveydenhoito, koulukuraattorit, psykologit). Muuramen Hyvinvointi aloitti toimintansa 1.1.2017. Se on Muuramen kunnan kokonaan omistama liikelaitos. Sopimus Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus JYTEn kanssa päättyi vuoden 2016 lopussa. 

Palvelut säilyvät ja täydentyvät

Muuramelaiset asioivat jatkossakin tutuissa paikoissa; terveyskeskuksessa Virastotie 10:ssä, sosiaalitoimistossa kunnanvirastossa sekä oppilashuollossa Nisulantie 5:ssä (uimahallin 2.krs.). Vanhus- ja vammaispalveluiden henkilökunta siirtyy kokonaisuudessaan terveyskeskuksen tiloihin. Vanhus- ja vammaispalveluiden johtaja, ikäihmisten palveluohjaaja, kotihoidon päällikkö ja vammaispalvelun ohjaajan huoneet löytyvät työterveyden perällä olevasta tilasta.

Puhelinnumerot säilyvät ennallaan. Työntekijöiden sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@muurame.fi.

Terveyskeskuksessa toimivat entiset palvelut, kuten laboratorio, neuvola, kuvantaminen, kuntoutusyksikkö, suun terveydenhuolto ja Työterveys Aalto. Palveluja täydennetään erikoislääkäripalveluilla: diabetesyksikkö, muistipoliklinikka, kardiologin vastaanotto sekä röntgenlääkärin tekemät ultraäänitutkimukset.

Kaikki muuramelaisten apuvälinepalvelut saa omalta terveyskeskuksesta. Vuodeosaston (viralliselta nimeltään terveyskeskussairaala) paikat vähenevät 18 vuodepaikkaan eli noin puoleen nykyisestä.

Muuramelaisten lasten ja nuorten oikomishoito palaa Palokasta takaisin Muurameen. Oikomishoidon erikoishammaslääkäri käy viikoittain Muuramen kouluhammashoitolassa.

Terveyskeskuksen asiakasmaksut säilyvät ennallaan, lisäksi ensimmäiseltä kolmelta käyntikerralta sairaanhoitajan vastaanotolla peritään 10 euron maksu

Äkillisten sairauksien päivystys ennallaan

Päivystys äkillisissä sairaustapauksissa toimii entiseen tapaan Muuramen terveyskeskuksessa arkisin kello 08 – 20. Tämän jälkeen, viikonloppuisin ja arkipyhinä päivystys on Keski-Suomen keskussairaalassa.

Suun terveydenhuollon päivystys toimii entiseen tapaan Muuramen terveyskeskuksessa arkisin kello 08 – 16. Tämän jälkeen, viikonloppuisin ja arkipyhinä päivystys on Kyllön terveysasemalla.

Myös laboratoriopalvelut säilyvät ennallaan.

Liikelaitos varmistaa lähipalvelut

Muuramen Hyvinvointi -liikelaitoksessa työskentelee lähes 100 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista. Liikelaitos voi ottaa hoidettavaksi myös viranomaistehtäviä, ja sen työntekijät voivat olla virkasuhteessa kuntaan. Liikelaitoksessa noudatetaan kunnallisia työ- ja virkaehtosopimuksia. Tukipalvelut, kuten talous-, palkka- ja tietohallinto, tuotetaan Muuramen kunnan omana palveluna.

Hyvinvointi-liikelaitoksen tuottamien sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaina ovat muuramelaiset. Valinnanvapauden perusteella myös muun kunnan asukas voi asioida Muuramessa, jos hän on valinnut Muuramen terveyskeskuksekseen, mutta pääsääntöisesti palvelut on mitoitettu 10 000 asukkaan Muuramen kunnalle.

Liikelaitoksen perustamisella halutaan varmistaa se, että muuramelaiset saavat sosiaali- ja terveydenhuollon lähipalvelut tehokkaasti ja taloudellisesti. Keskeisenä tavoitteena on myös asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen.

Muuramen Hyvinvointi -liikelaitoksen organisaatio

Vastuualueet ja vastuualueiden johtajat

Avosairaanhoito; liikelaitoksen johtaja, ylilääkäri Jari Nojonen
Vanhus- ja vammaispalvelut; vanhus- ja vammaispalveluiden johtaja Sirpa Lahtinen
Perhe- ja sosiaalikeskus; sosiaali- ja perhepalveluiden johtaja Päivi Nevalainen
Suun terveydenhuolto; vastaava hammaslääkäri Teemu Taipale
Hyvinvointi-liikelaitoksen kokonaisuus; liikelaitoksen johtaja, ylilääkäri Jari Nojonen

 

Muuramen terveyskeskus
Virastotie 10, 40950 Muurame

Terveyskeskuksen käyntimaksut
Asiakasmaksukatto

Ajanvaraus ja päivystys p. 014 2662 791
Päivystys Muuramen terveyskeskuksessa ma-pe klo 8 – 20. Muina aikoina päivystys Keski-Suomen Keskussairaalassa, soitto aina ensin päivystyksen puhelinneuvontaan p. 0100 84 884.
Sairaanhoitajien puhelin arkisin klo 12 – 13, numerosta 014 2662 762 (laboratoriotulosten vastaukset, hoito-ohjeet).
Laboratorion palvelut, katso lisää www.fimlab.fi

Haluatko jättää takaisinsoittopyynnön kiireettömässä asiassasi?

Terveyskeskuksen ajanvaraukseen voi jättää takaisinsoittopyynnön netissä.

Suun terveydenhuollon ajanvaraukseen voi jättää takaisinsoittopyynnön netissä.

Kuntoutus
Apuvälinepalvelun palvelunumero 014 659 331, soittoaika ma-pe klo 8-9 ja palveluajat ma klo 9-10, ke klo 15-16 ja pe klo 13-14.
Fysioterapian palvelunumero/ajanvaraus 014 659 331, soittoaika ma-pe klo 8-9.
Puheterapian palvelunumero 014 659 349, soittoaika ma klo 12-13.
Toimintaterapian palvelunumero 014 659 350, soittoaika ma klo 12-13.

Hoitotarvikejakelu ma klo 8 -12 ja to klo 12-17 terveyskeskuksen pohjakerroksessa (sisäänkäynti takaovesta). Näinä aikoina vastataan myös hoitotarvikejakelua koskeviin tiedusteluihin numerossa 014 659 338.

Terveyskeskussairaala puhelin  014 659 384.

Suun terveydenhuolto
Päivystys ma-pe klo 8–16, ajanvaraus miel. klo 8-10 numerosta 014 2662 743. Muina aikoina soitto aina ensin Keski-Suomen keskussairaalan puhelinneuvonta 0100 84 884. Päivitys sijaitsee Kyllön terveysasemalla, Keskussairaalantie 20, Jyväskylä. Suun terveydenhuollon ajanvaraukseen voi jättää takaisinsoittopyynnön netissä.

Hyvis-palvelu ei ole käytössä.

Avosairaanhoidon, hammashuollon ja vuodeosaston laskutuksessa voi ottaa käyttöön e-laskun verkkopankissa tai sopia suoramaksupalvelun käyttöönotosta omassa pankissaan. Maksuja ei voi maksaa käyntien yhteydessä käteismaksuina terveysasemalla.

HÄTÄKESKUS  112

Liikelaitoksesta antavat lisätietoja:

Liikelaitoksen johtaja  ylilääkäri Jari Nojonen, puh. 014 659 315, jari.nojonen@muurame.fi