Valitse sivu

Muut ulkoliikuntapaikat

Kunnan ylläpitämiä muita ulkoliikuntapaikkoja ovat beach volley- kentät, senioripuisto, scoottiparkki sekä frisbeegolfrata. Yksityisen tarjoamina palveluina kunnasta löytyy golfia, avantouintia, suunnistusta sekä laskettelukeskus Riihivuoren palvelut.

Beach volley

Beach volley -kentät ovat vapaasti käytettävissä kesäaikaan. Kentät sijaitsevat Rantauimolassa, Hautalahdella ja Ahvenlammella uimarantojen yhteydessä. Beach volley -kentät löytyvät kunnan Karttapalvelusta pallokenttien alta. Uimarantojen sijaintitiedot löydät uimarantojen sivuilta.

Skuuttiparkki

Skuuttiparkki sijaitsee Muuramen keskustassa Jokipuiston leikkikentän vieressä osoitteessa Virastotie 8. Skuuttiparkki on tarkoitettu temppupotkulautailuun. Skeittaajille löytyy oma alueensa Mäkelänmäen koulun alapihalta. Skeittiparkin sijainnit löydät yhdessä lähiliikuntapaikkojen kanssa Muuramen Karttapalvelusta.

Frisbeegolf

Kunnan ylläpitämä 9-väyläinen frisbeegolfrata valmistui vuonna 2021 Muuratharjulle osana liikuntapuisto-hanketta. Aloittelijaystävällinen rata kulkee Muuratharjun mäkisissä maastoissa ja tarjoaa haasteita kokeneemmallekin. Radalle pääsee huoltorakennuksen luota osoitteesta Kenttätie 11. Radan kartta ja puttikori löytyvät parkkipaikan vierestä tekonurmikentän päästä. Rata on Flippy Sportsin suunnittelema ja rakentama ja on ilmaiseksi kaikkien käytettävissä. Tarkempia tietoja Muuratharjun radasta löytyy frisbeegolfradat.fi -sivustolta.

Riihivuoresta löytyy 18-väyläinen maksullinen rata. Radan osoite on Syväsalmentie 23. Ratamaksu on maksettavissa Mobilepaylla. Rata on luokiteltu haastavaksi ja sieltä avautuu paikoitellen kauniit maisemat. Lisätietoa radasta löytyy mm. frisbeegolfradat.fi -sivustolta.

Vitapoliksen maksuton 9-väyläinen rata löytyy osoitteesta Parantolantie 24. Rata on uusittu ja korjattu vuonna 2021. Ratatyypiltään se on metsärata joka sopii hyvin aloittelijalle sekä harrastelijalle. Lisätietoja Vitapoliksen radasta löytyy frisbeegolfradat.fi -sivustolta.

Fresbeegolfratojen sijainnit löydät yhdessä lähiliikuntapaikkojen kanssa Muuramen Karttapalvelusta.

Senioripuisto

Kesällä 2021 valmistui Vanhansahan polulle matonpesupaikan viereen ja luontopolun reitin varrelle Senioripuisto. Puisto käsittää senioreille suunnattuja kuntoiluvälineitä. Sijainnin löydät yhdessä lähiliikuntapaikkojen kanssa Muuramen Karttapalvelusta.

Avantouinti

Avantouintipaikka on Saarenlahden satamassa. Paikalla on lämmitetty pukukoppi ja lämpöportaat. Uintipaikka on Laivarannassa Jaakkolantien päässä. Avantouintipaikan sijainti löytyy kunnan Karttapalvelusta muiden uimarantojen kanssa.

Voit myös liittyä Muuramen Mursut ry jäseneksi. Lisätietoja www.muuramenmursut.com

Muurame Golf

Kauniiseen kangasmaastoon sijoittuva vaihteleva ja haastava Muuramen Golfkenttä on laajentunut 18-reikäiseksi kokonaisuudeksi elokuussa 2006. Sopii niin aloittelijalle kuin vaativammallekin pelaajalle. Muurame Golf on tunnettu iloisesta ja rennosta ilmapiiristään sekä tuoreesta ajattelutavastaan. Kodikkaasta klubirakennuksesta löytyvät kahvio, Pro Shop, tilaussauna ja bägikaappivarastot. Klubirakennuksen läheisyydestä löytyvät myös lähipelialueet sekä ruohorange. Käyntiosoite: Pyyppöläntie 316, 40950 Muurame. Puhelinnumero caddiemasterille: 040 548 6262.
Lisätietoja Muuramen golfin nettisivuilta.

Riihivuori

Riihivuoren rinnealueet siirtyivät kunnan omistukseen vuonna 2017. Laskettelukeskusta pyörittää yksityinen taho. Vuonna 2018 käynnistettiin Riihivuoren Masterplan 2030 -hanke, jonka tavoitteena oli laatia alueelle kokonaisvaltainen laskettelu- ja matkailualueen kehittämisen visio.

Riihivuoren laskettelukeskus tarjoaa talviurheilua laskettelun muodossa. Rinteitä löytyy 6 kappaletta ja hissejä 4. Ajankohtaiset rinnetiedot, aukioloajat ja lippuhinnat löydät laskettelukeskuksen omilta sivuilta. Myös Riihivuoren majoituspalvelut toimivat entiseen tapaan. Katso lisää matkailusivuiltamme.

Kesäisin Riihivuoressa toimii kesäteatteri.

Suunnistusalueet

Muuramen Rasti ja Suunta 101 Jyväskylä tuottavat suunnistuskarttoja Muuramen alueelta. Karttoja saa Muuramen Rastilta. Muuratharjulta löytyvät kuntorastit. Vuonna 2016 avautui ilmainen MOBO-suunnistusrata Muuramenjoen ja Mäkelänmäen koulun alueelle.

Yhteystiedot: www.muuramenrasti.fi

MOBO-suunnistukseen pääset tutustumaan tästä.

Pingispöydät pikkukouluilla

Niittyahon koulun, Kikomaan lähiliikuntapaikan ja Isolahden lähiliikuntapaikan pihoilla on pingispöydät.