Valitse sivu

Muuramen kirjasto

Muuramen kirjasto

– Sulle ja mulle ja meille kaikille – Meidänkirjasto

Muuramen kirjasto on viihtyisä kaikkien kirjasto keskellä Muuramen kylää samassa rakennuksessa kunnanviraston kanssa. Kirjasto on tunnettu komeista punaisista hyllyistään sekä isoista ikkunoistaan, jotka tekevät tilasta valoisan ja avaran. Kirjaston palvelupisteet lisääntyivät vuoden 2022 alussa, kun Kinkomaalle avattiin omatoimikirjasto. Samalla Kinkomaalla vieraillut kirjastoauto vaihtaa pysäkkinsä Niittyahon koululla. Kirjastoauto pysähtyy myös Isolahden koululla.

Meidänkirjasto järjestää monipuolisesti tapahtumia yhteistyössä kirjaston ja Muuramen kulttuuripalvelujen kanssa. Meidänkirjastossa vierailee vuosittain useita kirjailijoita, oman alansa asiantuntijoita sekä paikallisia tietäjiä ja vaikuttajia. Lisäksi kirjastossa järjestetään useasti vuodessa lapsille suunnattuja tapahtumia Harry Potter-päivästä Halloween-juhliin ja perheen pienimmät ovat erityisen tervetulleita kirjaston satutunneille. Seuraa tapahtumatiedotusta kirjaston somessa, verkkokirjastossa tai kunnan sivuilla.

Kirjastosta saa asiantuntevaa asiakaspalvelua arkisin ja omatoimikirjasto laajentaa aukioloaikoja myös iltoihin ja viikonloppuihin. Omatoimikirjaston ajantasaiset aukiolotiedot näet verkkokirjastosta. Asiakaspalvelussa voit hankkia tai uusia kirjastokortin, hankkia PIN-koodin, tehdä varauksia ja uusia lainoja, tehdä ja noutaa kaukolainoja sekä hoitaa maksut ja korvausasiat. Asiakaspalvelun ollessa avoinna voit myös tulostaa ja kopioida.  Kirjastohenkilökunnan lisäksi digiopastusta tarjotaan yhteistyössä Ikääntyvien yliopiston vertaisohjaajien kanssa. Kouluyhteistyön puitteissa luokille tarjotaan lukemaan innostamista vinkkausten muodossa sekä opastusta kirjaston käyttöön sekä tiedonhakuun. Kirjasto edistää eri-ikäisten lukemista monin eri keinoin lukudiplomien, haasteiden ja vinkkien avulla. Kirjastosta löytyy myös useampi näyttelytila, joihin on mahdollista saada omia töitään esille ottamalla yhteyttä kirjastoon. Kirjastoon ollaan ottamassa käyttöön Makerspace-tila, jossa pääsee käyttämään 3D-tulostinta, pinssi- ja magneettikonetta, ompelukonetta sekä vinyylileikkuria ja painatusvälineistöä. Lisätietoja tulossa.

Keski-kirjastot

Muurame on osa Keski-kirjastoja. Kirjastoverkko kattaa kaikki Keski-Suomen 23 kuntaa sekä yli 50 toimipistettä. Sama kirjastokortti ja verkkokirjasto toimivat kaikissa alueen kunnissa. Teoksia voi tilata mistä tahansa kirjastosta haluamaansa kirjastoon ja yhdellä kirjastokortilla on lainattavissa yli 2,3 miljoonaa nidettä.

Keski-kirjastojen verkkokirjasto löytyy osoitteesta: keski.finna.fi. Omiin tietoihin pääset kirjautumaan kirjastosta saamillasi tunnuksilla eli kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Verkkokirjastossa voit hakea aineistoa, uusia lainoja, tehdä varauksia ja maksaa myöhästymismaksuja sekä löydät linkit e-aineistoihin.

Keski-kirjastoissa:

– yksi kirjastokortti käy kaikissa kirjastoissa

– yli 2,3 miljoonaa kirjaa tai muuta aineistoa käytettävissä

– hyllyssä olevaa aineistoa voi tilata toisesta kunnasta

– yhteinen verkkokirjasto (keski.finna.fi)

– yhteiset e-aineistot (https://keski.finna.fi/Content/ekirjasto)

Verkkokirjasto osoitteessa: keski.finna.fi

Muuramen omatoimikirjasto

Omatoimikirjaston ajantasaiset aukiolotiedot näet osoitteesta keski.finna.fi

Omatoimiaikana kirjastoon pääsee sisään voimassaolevalla Keski-kirjastojen kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Jos ei omista kirjastokorttia tai ei tiedä tunnuslukuaan, niin kirjastokortin ja tunnusluvun saa mistä tahansa Keski-kirjaston asiakaspalvelusta todistamalla henkilöllisyytensä.

Jokaisen asiakkaan on kirjauduttava sisään omalla kirjastokortillaan, poikkeuksena alle 15-vuotiaat, jotka voivat käydä omatoimikirjastossa yhdessä huoltajan kanssa ilman omaa kirjastokorttia. Alle 15-vuotiaat voivat saada luvan omatoimikirjaston käyttöön huoltajan tai takaajan suostumuksella. Sisäänkirjautunut asiakas on velvollinen korvaamaan mahdolliset aiheuttamansa vahingot. Alaikäisen asiakkaan käyttäytymisestä ja mahdollisesti aiheuttamista vahingoista on vastuussa huoltaja. Omatoimikirjaston käyttö voidaan tarvittaessa estää esimerkiksi häiriökäyttäytymisen vuoksi.

Omatoimikirjastolla on omat käyttösäännöt, joihin asiakas sitoutuu käyttäessään omatoimikirjastoa.

Omatoimikirjastojen turvallisuutta valvotaan tallentavalla kameravalvonnalla. Omatoimiajan päätyttyä kirjaston tiloista on poistuttava viipymättä. Jos asiakas aiheuttaa toiminnallaan hälytyksen, on hän velvollinen korvaamaan hälytyksestä aiheutuneet kulut.

Hätätapauksen sattuessa soita Kiinteistönhuollon päivystysnumeroon 040 529 8971 tai hätänumeroon 112.

Omatoimikirjastossa voi

  • lainata ja palauttaa automaateilla
  • noutaa omia varauksia ja lainata ne lainausautomaateilla
  • lukea lehtiä ja e‐lehtiä,
  • käyttää kirjaston nettikoneita ja tiedonhakukoneita
  • käyttää langatonta verkkoa (WLAN)

Maksujen maksaminen, uuden kirjastokortin hankinta, tulostus ja kopiointi ovat mahdollisia vain palveluaikoina.

Omatoimikirjaston käyttöohjeet

Omatoimikirjaston käyttösäännöt

Omatoimikirjaston rekisteriseloste