Valitse sivu

Maaseutuhallinto

Muuramen maaseutuhallinnosta vastaa isäntäkuntamallilla Laukaan kunta. Yhteistyöalueeseen kuuluvat seuraavat kunnat/kaupunki: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Laukaa, Luhanka, Muurame, Toivakka ja Uurainen.

Yhteystiedot:

Yksikön johtajana toimii maaseututoimenjohtaja Jari Halttunen, p. 040 7328 659. Maaseutuasiamies Aila Maahi, p. 040 7434 506, vastaa Muuramen, Luhangan ja Jyväskylän kuntien viljelijöiden asioista. Toimistosihteerinä Laukaassa toimii Mirko Karvonen, p. 040 632 7078. Toimistosihteeri vastaa eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteristä.
 
Sähköpostiosoitteet ovat etunimi.sukunimi@laukaa.fi tai maaseutu@laukaa.fi
Käynti- ja postiosoite on Kantolantie 10 A, 41340 Laukaa
Maaseutupalvelut Laukaan kunnan verkkosivuilla

Tapaamiset tehdään aina ajanvarauksella niin Laukaan kuntaan kuin Muuramen virastollekin. Maaseutuasiamiehellä on siis mahdollisuus palvella Muuramen virastotalolla tarvittaessa.
 

Maaseutuelinkeinohallinnon viranomaistehtävät 

  • viljelijätukihakemusten vastaanotto, käsittely, hyväksyntä ja maksatus
  • ilmoitukset (esim. petoeläinvahingot, hirvivahingot, yms.) 
  • erilaisten maataloushallintoon liittyvien rekisterien ylläpito (mm. eläintenpitäjärekisteri ja pitopaikkarekisteri) lomakkeet löytyvät ruokaviraston verkkosivulta. Ruokavirasto on avannut eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin sähköisen asiointipalvelun maanantaina 23.8.2021, lisätietoja ja linkki asiointiin
  • hirvi-, peto- ym. ilmoitusten aiheuttamat arvioinnit
  • hukkakauravalvonnat

Kehittäminen 

Lomituspalvelut

Keuruun paikallisyksikkö toimii maatalousyrittäjien ja turkistuottajien lomituspalvelujen hallinnoivana kuntana lähes koko Keski-Suomen alueella. Palvelun piirissä on 927 maatalousyrittäjää ja 647 maatilaa. Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen (MELA) verkkosivuilta löytyy lisätietoja palvelun sisällöstä. Työvoimana yksikössä on 143 vakituista maatalouslomittajaa ja lisäksi määräaikaisia maatalouslomittajia tilanteen mukaan.

Yhteystiedot 

Keuruun kaupunki  
Lomituspalvelut  
Multiantie 5  42700  Keuruu    
vaihde 020 773 8738, fax 014 771 872
sähköposti etunimi.sukunimi@keuruu.fi, lomitus@keuruu.fi
Lomituspalvelut Keuruun kaupungin verkkosivuilla