Valitse sivu

Aktivointi ja työllistäminen

Aktivoinnin ja työllistämisen parissa Muuramessa työskentelee kaksi palveluohjaajaa. Aktivoinnin tarkoituksena on ohjata työtön asiakas tarkoituksen mukaiseen palveluun. Palvelut voivat olla kunnan omia palveluita, terveydenhuollon palveluita tai te-palveluiden tarjoamia vaihtoehtoja.

Kunnalla konkreettisia toimenpiteitä työllistymisen edistämiseksi on kuntalisä yritykselle, kunnan työpaikat palkkatukeen oikeutetuille ja kuntouttava työtoiminta. Palveluohjaajat vastaavat myös kunnan velvoitetyöllistämisestä.

Työllisyyden hoidossa tehdään tiivistä yhteistyötä julkisten palveluiden, te-palveluiden, kunnan yksiköiden, yrityskoordinaattorin, yhdistysten, järjestöjen, oppilaitosten ja yrittäjien kanssa.

Työllistämistä ohjaa vuonna 2018 hyväksytty Muuramen työllistämisohjelma, joka on osa koko kunnan strategiaa. Työllistämisohjelmaan on kirjattu konkreettiset toimenpiteet työllisyyden parantamiseksi Muuramessa.

Lisäksi kunta työllistää vuosittain kesätyöhön 15-17-vuotiaita muuramelaisia nuoria.Kesätyökampanjasta vastaa Muuramen nuorisopalvelut.