Valitse sivu

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto on koko kouluyhteisön hyvinvoinnin ja opiskelijoiden terveyden edistämistä sekä terveen kasvun ja kehityksen tukemista yhteistyössä oppilaiden, oppilashuollon muun henkilöstön, opettajien ja vanhempien kanssa.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto kuuluu

  • Osallistuminen koko kouluyhteisön hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen
  • Koulun työolojen ja koulutyön terveellisyyden ja turvallisuuden valvonta ja edistäminen
  • Opiskelijan hyvinvoinnin ja terveyden seuraaminen, arviointi ja edistäminen
  • Osallistuminen oppimisen, tunne-elämän ja käyttäytymisen ongelmien tunnistamiseen ja selvittämiseen yhteistyössä muun oppilashuolto- ja opetushenkilöstön kanssa

Maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille

Maksuton ehkäisy kaikille alle 25-vuotiaille muuramelaisille nuorille. Maksuttoman ehkäisyn piiriin kuuluvat kaikki ehkäisymuodot. Kysy lisää terveydenhoitajilta.

Opiskeluterveydenhuollon keskitetty puhelinpalvelu

Opiskeluterveydenhuollossa on käytössä keskitetty puhelinpalvelu p. 014 266 2260 ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-13, josta lukiolainen voi varata ja perua terveydenhoitajan ajan. Lisätietoja: Opiskeluterveydenhuolto toisen asteen opiskelijoille

Sähköiset yhteydenottokanavat opiskeluterveydenhuollossa

Lukiolaiset voivat varata ajan terveydenhoitajalle myös sähköisesti Hyvis-asiointipalvelun kautta. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Hyväksy sähköisen asioinnin sopimus ensimmäisellä kirjautumiskerralla.