Valitse sivu

Kaukalot ja luistelualueet

Kunnan ylläpitämiä kaukaloita on viisi ja ne sijaitsevat koulujen yhteydessä. Luistelualueita on viisi eripuolilla kuntaa ja kilometrin pituinen retkiluistelurata tehdään jäätilanteen niin salliessa Kylänlahdelle.

Jääurheilualueet ja luonnonjäät Muuramen karttapalvelussa.

Koulujen yhteydessä olevat kaukalot ja kentät ovat päivisin koulujen käytössä. Iltaisin, viikonloppuisin ja koulujen lomien aikaan kaukalot ja kentät ovat vapaasti kuntalaisten käytössä. Mäkelänmäen kaukaloon voi varata vuoroja liikuntajohtaja Hannele Alanärältä. Mäkelänmäen kaukaloon myönnetyt vuorot näkyvät tästä.

Kaukaloiden ja luistelualueiden ylläpitotoimet päivitetään Fluent Outdoorsiin.

Nisulanmäen kaukalo on poissa käytössä kaudella 2023 liikuntahallin rakennushankkeen takia.

Kaukalot

Kaukalot kasataan syksyisin ja puretaan keväisin luistelukauden loputtua. Poikkeuksena on Kinkomaan kaukalo, joka on paikoillaan ympäri vuoden. Kaikista kaukaloista löytyy jääkiekkomaalit. Kaukaloiden sijaintikartat (pdf) aukeavat nimeä klikkaamalla.

Luistelualueet

Luistelualueista suurin osa sijaitsee päiväkotien tai koulujen läheisyydessä. Lisäksi Verkkoniemen leikkikentän yläpuolelle jäädytetään luistelualue. Suurimmalle osalle luistelualueista toimitetaan jääkiekkomaalit. Ainoastaan Rajalan, Kinkomaan koulun tai Nisulanmäen avojäillä ei ole maaleja. Kylänlahdelle aurataan retkiluistelurata luonnonjäälle aina jäätilanteen niin salliessa. Retkiluisteluradalle pääsee Kylänlahden uimarannalta.

Jääkenttien hoitoperiaatteet

Pakkasten saapuessa Liikkuvan Muuramen kenttämiehet aloittavat kenttien jäädytyksen ja niitä ylläpidetään suotuisten talvikelien mukaan seuraavasti:

  • Jääkiekkokaukalot ja luistelualueet hoidetaan talvikaudella arkisin ma-to klo 7.00-20.00 ja pe klo 7.00 – 13.00
  • Viikonloppuisin huolletaan kaikki kaukalot (poislukien Isolahti), retkiluistelurata sekä suurinosa avojäistä. Hoidettavien avojäiden lukumäärä riippuu keliolosuhteista.
  • Kentille on toimitettu myös kolat omatoimista puhdistusta varten.