Hiihtoladut

Tiedote 31.3.21

Muuratharjun hiihtolatujen Muuratjärven puoleinen 2,5 km latu ajetaan vielä 1.4. Muiden latujen kunnostus on kevätsäiden tultua jouduttu lopettamaan ma 29.3.  

Saimme nauttia hyvästä, runsaslumisesta hiihtokaudesta. Latujen kunnossapitäjät kiittävät harrastajia runsaista positiivisista palautteista.

Nyt on aika suunnata kevään ja kesän liikuntaharrastuksiin.

LiikuntapalvelutMuuramessa on vaihtelevia latuja erilaisissa maastoissa. Latuinfo on seutukunnallinen palvelu, josta löytyy ajantasaiset tiedot latujen kunnosta. Helpompaa ja tasaisempaa hiihtolenkkiä kaipaaville suositellaan tekonurmella ja sen läheisyydessä olevaa ensilumen reittiä. Lisäksi sekä Muuratharjulle että Kinkomaan koulun ladulle on tehty pienet vaativuustasoltaan helpot lisälenkit.

Muuratharjun ladut

2,5 km, valaistu
2,6 km, valaistu
10,1 km
Valaistu latu klo 7.00-22.00 Muuratharjulla 2,5 + 2,6 km = 5,1 km

Harjun 10 km:n lenkille pääsee myös helpotettua oikolatua pitkin. Oikolatu lähtee noin 300 m ennen isoa alamäkeä, mistä perinteisesti on 10 km:n lenkille menty. Oikolatu on kaksisuuntainen ja sen toisessa päässä on peltolenkki Suuruspään laidunmaan pellolla.

Laidunmaan peltolatu
Muuratharjun latukartta

Ensilumen reitti
Tekonurmikentän vierestä lähtee vanhalla tekonurmella pohjustettu latupohja. Noin 900 metrin lenkillä pääsee hiihtämään jo kohtuullisella lumimäärällä.

Tekonurmikenttä
Myös tekonurmikentällä voi hiihtää.

Kinkomaa-Sarvivuoren ladut

Kuntolatu 2,0 km
Kinkomaa-Sarvivuoren lenkki 5,0 km (jotta ladut saadaan ajettua vaatii paljon lunta)
Kinkomaan koulu + Ahvenlammenlisälenkki

Kinkomaalla latuverkosto laajenee Ahvenlammen ympärille tulevalla peltolenkillä. Kartat lenkistä päivittyvät näille nettisivuille, kunhan lumitilanne sallii peltolatujen tekemisen.

Kinkomaan latukartta

Isolahden ladut

Kuntolatu 1,9 km
Rummakkomäen lenkki 2,2 km
- kunnostetaan kaudella 2019-2020 laavulle asti. Metsähallituksen hallinnoimalle metsäautotieosuudelle ladun teko ei ole toistaiseksi mahdollinen tykkylumivaurioiden ja puuston kasvun vuoksi.
Isolahden latukartta

Koulujen ladut

Kinkomaa 1 km
Isolahti 1,9 km

Jääladut

Keväällä on jäälatuja Päijänteellä ja Muuratjärvellä.
Jäälatukartta
Päijänteen jäälatukartta 2018 (pdf) 

LATUJEN HOITOPERIAATTEET  

Muuramen kunnan hyvinvoinnin ja palveluiden keskuksessa on päivitetty hiihtolatujen hoidon ja kunnossapidon periaatteet uuden kuntastrategian mukaisiksi vuodesta 2018 alkaen seuraavasti:

  • Kunnan ylläpitämiä hiihtolatuja on Muuratharjulla, Isolahdessa ja Kinkomaalla. Lisäksi on ns. koululatuja Isolahdessa ja Kinkomaalla sekä pienlatuja päiväkotien läheisyydessä.
  • Muuratharjun, Isolahden ja Kinkomaan ladut sekä koulujen ja päiväkotien ladut kunnostetaan arkipäivisin (ma-pe klo 7-15). Kinkomaan kuntolatu ajetaan edestakaisena hiihdettäväksi. Eteläinen lähtöpiste on Kinkorinteentieltä ja pohjoinen lähtöpiste on Erkintien pään läheisyydessä olevan mäen yläosasta.
  • Muuratharjun ladut kunnostetaan viikonloppuisin sekä lauantaina että sunnuntaina.
  • Jääladut kunnostetaan ja hoidetaan jääolosuhteiden mukaan.
  • Muuramen hiihtoladuilla ei turvallisuussyistä saa ulkoiluttaa koiraa eikä kävellä.


Katso myös