Valitse sivu

Asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasuntoa voit hakea haluamasi kunnan alueelta, kun sinulla on ns. asumisoikeuden järjestysnumero. Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvittavan järjestysnumeron hakeminen ja asukasvalinta asumisoikeusasuntoihin muuttuivat 1.9.2023 lakimuutoksen takia. Uudet järjestysnumerot myöntää Ara. Kuntien aiemmin myöntämät numerot eivät ole voimassa vuonna 2024.

Hae aso-asuntoa

Asumisoikeusasuntoa haluavan henkilön pitää tehdä asuntohakemus asumisoikeusasuntoja omistavalle yhteisölle. Asuntohakemukseen tarvitaan järjestysnumero, jonka saa Aran järjestysnumerorekisteristä.

Järjestysnumero kertoo hakijan aseman eli sijoituksen samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa. Kun tiettyyn aso-asuntoon valitaan asukkaita, etusijalla on hakija, jolla on pienin järjestysnumero ja joka täyttää varallisuusehdot.

Tutustu tarkempiin ohjeisiin aso-asunnon hakemisesta (ohjeet.aso.fi).

Järjestysnumero

Järjestysnumeron voi hakea kahdella tavalla:

Uusi järjestysnumero maksaa 9,20 euroa, ja se on voimassa 2 vuotta. Järjestysnumero on valtakunnallinen, eli sillä voi hakea asumisoikeusasuntoa mistä kunnasta tahansa.

Yhdellä henkilöllä voi olla vain yksi Aran myöntämä numero kerrallaan. Perheen täysi-ikäiset jäsenet voivat hakea järjestysnumeron joko yksin tai yhdessä toisen perheenjäsenen kanssa. Asumisoikeussopimuksessa tulee olla haltijana vähintään yksi järjestysnumeron haltija.

Usein kysyttyä järjestysnumerosta