Valitse sivu

Palloilu- ja urheilukentät

Urheiluun ja palloiluun soveltuvia kenttiä löytyy ympäri kuntaa. Urheilukenttiä on kaksi, toinen liikuntapuiston alueella Muuratharjulla ja toinen Kinkomaalla. Palloilukenttiä löytyy urheilukentiltä, Leikarista ja Rajalasta. Minipeliareenoita on jokaisella lähiliikuntapaikalla sekä Kinkomaan päiväkodin pihalla. Kesäisin kunnostetaan beachvolleykentät kolmelle uimarannalle.

Urheilu- ja pallokentät Muuramen karttapalvelussa.

Liikuntapuisto

Liikuntapuisto sijaitsee Kenttätien varrella Muuratharjun kupeessa. Liikuntapuiston alueelta löytyy keskusurheilukenttä, tekonurmikenttä ja frisbeegolfrata. Liikuntapuistosta pääsee helposti Muuratharjun ulkoilureiteille ja talvisin harjun laduille. Puiston alueella on myös huoltorakennus sekä kota, joita voi vuokrata omaan käyttöönsä. Nurmikentän ja tekonurmikentän säännöt ja maksut näet alta.

Liikuntapuiston käyttösäännöt

Liikuntapuisto-hanke

Vuonna 2020 valmistui liikuntapuiston kehittämissuunnitelma. Yleissuunnitelman teosta vastasi FCGSuunnittelu ja tekniikka Oy. Kesällä 2021 toteutettiin uuden suunnitelman ensimmäinen osa, kun 9-väyläinen frisbeegolfrata rakennettiin. Lisää liikuntapuisto-hankkeesta voit lukea täältä.

Keskusurheilukenttä

Keskusurheilukenttä sijaitsee osoitteessa Kenttätie 11 Muuratharjun kupeessa. Kenttää kiertää 300 m:n juoksurata tiilimurskapinnalla. Juoksuratoja on kuusi kappaletta. Urheilukentällä on kuularinki, keihään- ja kiekonheittopaikka, pituushyppy ja kolmiloikkapaikka sekä korkeushyppypaikka. Keskellä on luonnonnurmikenttä (74×58 m).  Pituus- ja korkeushyppypaikkojen suorituspaikat ovat Novotan-pinnoituksella. Perusparannus kentälle on tehty vuonna 1987. Urheilukenttä on vapaasti käytettävissä.

Tekonurmikenttä

Tekonurmikenttä sijaitsee osoitteessa Kenttätie 13 urheilukentän vieressä. Kentän koko on 63×110 m ja se palvelee pääsääntöisesti jalkapalloseuroja. Kentän ollessa tyhjillään tai kentän vapailla vuoroilla kenttä saa käyttää vapaasti. Talvisin kenttä on hiihtäjien käytössä. Kesäaikaan kentältä löytyy jalkapallomaaleja. Nurmipinta on uusittu vuonna 2018.

Kenttä on vapaasti käytettävissä vapailla vuoroilla. Vuorojen varaukset nähtävissä kentän ilmoitustaululla sekä sähköisesti tilavarausjärjetelmästä. Vakiovuorojen, ottelujen ja turnausten varaukset tehdään liikuntajohtaja Hannele Alanärältä numerosta 0405825066 tai sähköpostilla hannele.alanara@muurame.fi.

Kenttätien Huoltorakennus

Huoltorakennus sijaitsee tekonurmikentän ja urheilukentän välissä osoitteessa Kenttätie 11. Rakennuksessa on kaksi pukuhuonetta, wc:t, suihkut, toimistotilat ja kioski. Huoltorakennuksen ovet ovat lukittuina, tilavaraukset ja tiedustelut sähköpostilla liikuntajohtaja Hannele Alanärältä (hannele.alanara@muurame.fi).

Liikuntapuiston Kota

Kota sijaitsee huoltorakennuksen ja keskusurheilukentän välissä. Kota on kaikkien yli 18-vuotiaiden muuramelaisten käytettävissä ilmaiseksi. Kotaan mahtuu reilusti toistakymmentä henkilöä. Kota on lukittuna. Kota varataan virastotalon infosta (sinikka.kajander@muurame.fi tai 014 – 659 660, ma – pe klo 9 – 15), josta saa myös avaimen. Kodan varaustilanteen näet tilavarauspalvelustamme. Käyttäjät huolehtivat itse polttopuista ja siivouksesta.

Kinkomaan urheilukenttä

Kinkomaan urheilukenttä sijaitsee osoitteessa Kinkomaantie 50. Urheilukentällä on 60 m:n juoksusuora sekä juoksurata koululaisille. Kentältä löytyy myös kuulantyöntö- ja pituushyppypaikat. Kentän keskellä on pieni luonnonnurmikenttä jolla on jalkapallomaalit kesäaikaan. Urheilukentällä on ympärivuotisesti kaukalo, joka jäädytetään talvisin.

Leikarin kenttä

Leikarin pallokenttä sijaitsee osoitteessa Tervamäentie 3 Leikarin päiväkodin vieressä. Kentän koko on 25 x 35m. Kenttä on hiekkapohjainen ja talvisin se toimii luistelualueena. Leikarin kentällä on kesäisin jalkapallomaalit ja talvisin jääkiekkomaalit. Läheinen päiväkoti käyttää kenttää päivisin, mutta muuten se on vapaasti kuntalaisten käytössä. Muuramen Syke pitää siellä toisinaan myös ulkokuntoilutreenejä.

Rajalan kenttä

Rajalan kenttä sijaitsee osoitteessa Mertamäentie 2 Rajalan päiväkodin yhteydessä. Kenttä on hiekkapohjainen ja kooltaan 25 x 40m. Talvisin kenttä jäädytetään luistelualueeksi. Rajalan kenttä on vapaasti kuntalaisten käytettävissä päiväkodin ollessa kiinni.