Lähiliikuntapaikat

Lähiliikuntapaikalla tarkoitetaan monenikäiselle käyttäjäryhmälle suunnattua ja maksutonta liikuntapaikkaa. Muuramessa lähiliikuntapaikat ovat sijoittuneet koulujen tai päiväkotien yhteyteen. Niiden rakentaminen on ollut kunnassa kasvussa viime vuosina. Viimeisin lähiliikuntapaikka valmistui kesälllä 2021 Leikarin päiväkodin yhteyteen. 

Huom! Mäkelänmäen koulun uudisrakennushankeen käynnistymisen myötä Mäkelänmäen lähiliikuntapaikat; ulkopelikenttä sekä koulun ylä- että alapiha poistuvat väliaikaisesti pois käytöstä. Uusien tilojen on tarkoitus valmistua lokakuussa 2022, jolloin lähiliikuntapaikat avataan jälleen käyttöön.

Lähiliikuntapaikat ovat kaikkien käytössä ilmaiseksi (poikkeuksena salibandykentän varatut vuorot). 

Koulunmäen lähiliikuntapaikka

Koulunmäen lähiliikuntapaikka rakennettiin neljässä vaiheessa ja se valmistui kesällä 2017. Lähiliikuntapaikka on hajaantunut Nisulanmäen- ja Mäkelänmäenkoulujen alueelle. Päivisin lähiliikuntapaikka toimii koulujen liikuntapaikkana. Koulujen loma-aikaan ja iltaisin alue on vapaasti käytettävisssä. Poikkeuksena on talvisin varatut kaukalovuorot sekä salibandykentän varatut vuorot. Nisulanmäen alueelta, koulurakennuksen takaa osoitteesta Nisulantie 1 löytyy:

 • monitoimiareena
 • palloilualue
 • parkourkenttä
 • Fittness-ulkokuntoilusali
 • kaukalo (talviaikaan)
 • pingispöytä

Monitoimiareenan ja palloilualueen pintamateriaalina on hiekkatekonurmi. Monitoimiareena on kooltaan 15 m x 30 m. Monitoimiareenalla pystyy pelaamaan mm koripalloa, jalkapalloa ja salibandya. Parkourkentällä on Lappsetin parkourvälineitä. Alusta on hiekkatekonurmea ja harjoitusohjeet on saatavilla QR-koodeilla. Fitness-ulkokuntosalialueella on monipuolisesti kehonpainoharjoitteluun soveltuvia ulkokuntoilulaitteita. Harjoitusohjeet on saatavilla QR-koodeilla. Ideoita harjoitteluun saa myös Muuramen Sykkeen tuottamalta harjoitusvideolta. Hieman ylempää koulurakennuksen luota löytyy pingispöytä.

 Nisulanmäen fitnessalue

 

Mäkelänmäenkoulun alapihalta osoitteesta Mäkeläntie 10 löytyy alakoulu- ja leikki-ikäisille soveltuvia leikkivälineitä kuten keinuja ja kiipeilytelineitä. Mäkelänmäen koulun yläpihalla on monitoimiareena hiekkatekonurmipohjalla, lisää keinuja sekä kiipeily- ja tasapainorata. Yläpihan puolella on myös salibandykenttä, koripallokenttä, tenniskenttä sekä skeittiparkki. Talvella pelikenttien päälle pystytetään valaistu kaukalo.

Huom! Mäkelänmäen koulun uudisrakennushankeen käynnistymisen myötä Mäkelänmäen lähiliikuntapaikat; ulkopelikenttä sekä koulun ylä- että alapiha poistuvat väliaikaisesti pois käytöstä. Uusien tilojen on tarkoitus valmistua lokakuussa 2022. Lähiliikuntapaikka avataan heti, kunhan se on käyttäjilleen turvallinen.

Kinkomaan lähiliikuntapaikka

Kinkomaan lähiliikuntapaikka valmistui 2019 Kinkomaan koulun piha-alueelle osoitteeseen Purotie 2, 40930 Kinkomaa. Lähiliikuntapaikka toimii myös koulun liikunta- ja välituntipaikkana. Koulun lomien aikaan ja iltaisin se on vapaasti käytettävissä. Lähiliikuntapaikalla on:

 • minipeliareena
 • parkouralue
 • ulkokuntoiluvälineitä
 • pieni hiekkatekonurmi
 • leikkivälineitä
 • pingispöytä

Minipeliareenan koko on 25 m x 13 m. Peliareenalla on koripallokorit, sähly- ja jalkapallomaalit, Pohjana on hiekkatekonurmi. Parkouralueelta löytyy Lappsetin hiekkatekonurmipohjainen parkourkenttä. Ulkokuntoilulaitteet ovat: soutulaite, vatsa- ja selkäpenkki, rintapunnerrus, jalkaprässi ja hyppylaatikko. Leikkivälineistä löytyy mm. keinuja, kiipeilytelineitä ja tasapainorata. Lähiliikuntapaikalla on myös pienempi hiekkatekonurmi pelailuun ja koulun tapahtumien järjestämiseen. Talvisin sen päälle jäädytetään luistelualue pienemille luistelijoille. 

Isolahden lähiliikuntapaikka

Isolahden lähiliikuntapaikka rakennettiin kahdessa vaiheessa ja se valmistui vuonna 2020. Lähiliikuntapaikka on osoitteessa Pukkimäentie 1 Isolahden koulun pihassa. Lähiliikuntapaikalla on:

 • minipeliareena
 • parkouralue
 • ulkokuntoilulaitteita
 • leikkivälineitä
 • pingispöytä

Peliareena on kooltaan 25 m x 13 m. Hiekkatekonurmi pohjaisella peliareenalla on koripallokorit sekä sähly- ja jalkapallomaalit. Parkouralueelta löytyy Lappsetin parkourkenttä. Parkourkentän pohjana on hiekkatekonurmi. Ulkokuntoilulaitteet ovat Davidin. Leikkivälineistä löytyy mm. erilaisia keinuja sekä motoriikkarata.