Valitse sivu

Uutta perheliikuntaa toimintavuonna 2024-2025

Muuramen varhaiskasvatuksen kerhotoiminnassa ja avoimessa toiminnassa on muutoksia toimintavuodelle 12.8.2024–30.5.2025. Muuramen varhaiskasvatus aloittaa elokuussa perheliikuntakerhon. Avoin päiväkoti jatkaa Perhekeskuksessa 12.8. 

Elokuussa Muuramessa aloitetaan uudenlainen perheliikuntatoiminta. Rajalan päiväkodin salissa (Mertamäentie 2) järjestettävään perheliikuntaan ovat tervetulleita kaikki lapset huoltajan kanssa. Perheliikunta tarjoaa lapsiperheille maksuttomia ja ohjattuja liikuntavuoroja perjantaisin kello 8.30-11.30. Ensimmäinen tapaaminen on perjantaina 16.8.2024. 

Perheliikuntaan ei ole ennakkoilmoittautumista. Mukaan tarvitaan vain ulkona ja sisällä liikkumiseen soveltuva vaatetus sekä sisäliikuntaan tossut tai sisäkengät.  Toimintaa ohjaavat liikuntaan erikoistuneet varhaiskasvatuksen opettaja Jukka Kotovaara ja lastenhoitaja Tanja Sihvonen. Koulujen syys-, joulu- ja talvilomaviikoilla ei ole toimintaa. 

Ohjatun perheliikunnan tavoitteena on kehittää lapsen perusliikuntataitoja sekä antaa myönteisiä liikunta- ja yhdessäolon kokemuksia perheille. Perheliikunnassa on mahdollisuus myös löytää uusia ystäviä sekä vertaistukea arkeen ja vanhemmuuteen. 

Valtakunnallisten suositusten mukaisesti alle kouluikäisten lasten tulisi liikkua vähintään kolme tuntia päivässä. Liikkumisen tulisi olla lapsen ikätason mukaisesti kevyttä liikkumista, reipasta ulkoilua sekä vauhdikasta fyysistä aktiivisuutta. 

Avoin päiväkoti jatkaa Perhekeskuksessa

Kunnan järjestämä avoin päiväkoti on maksutonta toimintaa, johon kaikki lapsiperheet ovat tervetulleita. Avoin päiväkoti kokoontuu maanantaisin klo 9-11 Perhekeskuksessa, osoitteessa Virastotie 7. Toiminta alkaa 12.8.2024. 

Avoin päiväkoti toteutetaan yhteistyössä Keski-Suomen hyvinvointialueen kanssa. Toiminnasta vastaavat perhekeskuskoordinaattori Anu Piispanen ja lastenhoitaja Birgit Möller. Koulujen syys-, joulu- ja talvilomaviikoilla ei ole toimintaa. Avoimen varhaiskasvatuksen tarkoituksena on tukea lasten leikki- ja kaveritaitoja sekä tarjota vertaistukea arkeen ja vanhemmuuteen. 

Lisätietoa:

Perheliikunta: Jukka Kotovaara, p. 050 408 8486 ja Tanja Sihvonen, p. 050 431 2753

Kerhotoiminnan esihenkilö: päiväkodin johtaja Anna-Maria Pursiainen, p. 040 831 5552