Valitse sivu

Ryhmille

TERVETULOA KIRJASTOON!

Luokkakäynnit kirjastossa

Kaikki koulun ryhmät ovat tervetulleita Muuramen kirjastoon. Ohjatuilla kirjastokäynneillä keskitytään käytännön tiedonhakukoulutukseen, kirjavinkkaukseen ja kirjastonkäytön opetukseen opettajien toiveiden mukaisesti. Opettaja voi myös tuoda luokkansa kirjastoon hakemaan aineistoa tai hän voi pitää lukutunnin kirjaston tiloissa.

Verkkokirjaston käytönopetusta ja kirjavinkkausta järjestetään haluttaessa myös koulun luokkatiloissa.

Opettajien toivotaan ottavan suoraan yhteyttä kirjastoon sähköpostilla tai puhelimitse, kun on kyse luokkakäynneistä kirjastossa. Näin pyritään välttämään päällekkäisiä käyntejä etenkin koronan aikaan turvavälien takaamiseksi.

Vinkkaukset ja opetustilaisuudet: johanna.tornikoski@muurame.fi tai 050 572 6967

Omatoimiset luokkavierailut: kirjasto@muurame.fi tai 014 659 754

Kirjastonkäytön opetus ja kirjavinkkaus

Kirjavinkkauksen tavoite on innostaa lukemaan avaamalla ikäsopivan kirjallisuuden sisältöjä oppilaille. Kirjavinkkaus voi olla sekasisältöinen, keskittyä tiettyyn kirjallisuuden lajiin kuten kaunokirjallisuuteen tai sarjakuviin, voimme myös vinkata valikoituja teoksia esim. lukupiiriä silmällä pitäen. Kirjastokäynneistä, joihin toivotaan sisältyvän kirjastonkäytön opetusta tai kirjavinkkausta, sovitaan Johanna Tornikosken kanssa hyvissä ajoin eli mieluusti noin kaksi viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.

Luokkakohtainen opetusohjelma

Muuramen tarjoaa kirjastonkäytön opetusta ja kirjavinkkausta seuraavan suunnitelman mukaan. Opetuksen sisällöstä voi myös esittää toiveita.

1. luokka

Kirjastokäynti, kirjastolla tutustutaan kirjastossa asiointiin

Ajankohta: kevät

2. luokka

Kirjavinkkaus kirjastolla tai koululla

Ajankohta: syksy

3. luokka

Kirjastonkäytön opetus, ryhmätehtäviä kirjastolla

Ajankohta: syksy

4. luokka

Kirjavinkkaus kirjastolla tai koululla

Ajankohta: syksy

5. luokka

Tiedonhaun opetus kirjastolla

Ajankohta: kevät

6. luokka

Kirjavinkkaus kirjastolla, koululla tai etänä

Ajankohta: kevät

7. luokka

Kirjastosuunnistus kirjastolla

Ajankohta: syksy

7. luokka

Sarjakuvavinkkaus kirjastolla, koululla tai etänä

Ajankohta: syksy

8. luokka

Genrevinkkaus kirjastolla, koululla tai etänä

Ajankohta: syksy

Ajankohdat ja sisällöt ovat viitteellisiä ja niistä voidaan sopia luokan tarpeen mukaan. Jos teillä on jotain listasta poikkeavaa toivetta luokkakäyntien suhteen, ottakaa yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä.

Lukudiplomit

Välineitä lukemaan innostamisesta löydätte täältä: Lukemaan

Lukuliike

Muuramen kirjasto- ja kulttuuripalvelut tarjoavat toisen, neljännen, kuudennen luokan sekä yläkoulun oppilaille kirjailijavieraan lukuvuoden aikana. Ensimmäisen luokan oppilaille on puolestaan tarjolla ”Eppujen elämyksellinen kirjastovierailu”.

Otamme kirjasto- ja kulttuuripuolen toimesta erikseen yhteyttä luokka-asteiden opettajistoon aikataulujen sovittelemiseksi, kun tarkemmat vierailuajankohdat ovat tiedossa.

Halutessanne voitte jo etukäteen pyytää kirjastoa keräämään kirjapaketin luokkaa varten vierailulle saapuvan kirjailijan tuotannosta.

Tavataan kirjastossa!