Valitse sivu

Liikuntaneuvonta

Muuramessa järjestetään kunnallista liikuntaneuvontaa. Se on yksilöllistä ja maksutonta ammattilaisen tarjoamaa tukea ja ohjausta kaikille aikuisille, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän. Saat muutostukea liittyen terveelliseen ravitsemukseen, hyvinvointiin, itselle sopivaan liikkumiseen ja hyvään uneen. Kaikki keskustelu on luottamuksellista ja sen toteuttavat kunnan liikuntapalvelun ammattilaiset.

Liikuntaneuvonta on keskustelevaa neuvontaa ja opastusta, jossa etsitään yhdessä asiakkaan arkeen sopivia tapoja lisätä aktiivisuutta ja kohentaa ravitsemustottumuksia. Liikuntaneuvonta ei ole valmennus- tai personal training-palvelua, vaan matalan kynnyksen ohjausta, jossa pyritään lisäämään asiakkaan arkeen aktiivisuutta. Ammattilainen myös auttaa tarvittaessa etsimään muita sopivia palveluita.

Tällä hetkellä liikuntaneuvontaan pääsee hyvinvointialueen ammattilaisen lähetteellä. Lähetteen voi kirjoittaa lääkäri, sairaanhoitaja, fysioterapeutti tai ravitsemusterapeutti. Yksilöllinen muutosprosessi sisältää 1-8 tapaamista (noin tunti kerrallaan) kasvokkain tai etänä. Mikäli koet tarvitsevasi liikuntaneuvontaa tai hyötyväsi siitä, pyydä hyvinvointialueelta lähete. Katsotaan yhdessä sinulle sopivat keinot pysyvään muutokseen kohti terveempää elämää!

Mitä liikuntaneuvonta on? Miksi? (video)