Valitse sivu

Venepaikat

Etusivu / Vapaa-aika / Venepaikat

 

Ajankohtaista

Jos haluat luopua sinulle myönnetystä venepaikasta, irtisano paikkasi ja palauta avain kunnan info-pisteeseen. Palauttamattomasta avaimesta laskutamme 50 €. Irtisanominen tehdään sähköpostilla anna-riitta.saarinen@muurame.fi tai puhelimitse 046 922 5947 tai kirjeitse osoitteeseen Muuramen Kunta/Venepaikat, PL 1/Virastotie 8, 40951 Muurame. Ensi kesäkauden venepaikat laskutetaan huhtikuun 2024 alussa.

Yleistä

Muuramessa on kymmeniä kilometrejä luonnonkaunista Päijänteen rantaa, Muuramen järvikasvot. Satama-alueet ovat kesäisin vilkkaassa käytössä. Venepaikkoja on Kylänlahdella 20, Saarenlahdella 32 ja Kinkomaalla 30.

Vapaita venepaikkoja voi hakea ympäri vuoden. Satama-alueita kehitetään Muuramessa kuunnellen eri tahojen käyttäjiä.

Muuramen kunnalla on kolme venelaituria, joista voi varata venepaikkoja. Muuramen kuntalaiset ovat etusijalla vuokrapaikoille. Laiturit ovat Kinkomaalla ja keskustassa Kylänlahdella sekä Saarenlahdella. Vapautuvat paikat jaetaan hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Venepaikan haltijoille lähetetään keväällä lasku, jonka maksamalla säilyttää saamansa venepaikan. Mikäli venepaikkaa ei halua pitää, se tulee irtisanoa. Irtisanotut venepaikat jaetaan uusille hakijoille hakujärjestyksessä. Mikäli ei itse käytä saamaansa venepaikkaa, ei sitä voi vuokrata tai luovuttaa kolmannelle osapuolelle. Paikka on irtisanottava, jotta se voidaan vuokrata jälleen eteenpäin.

Saarenlahden satama 

(lähellä paikkaa Jaakkolantie 26)

Saarenlahden satamassa venepaikkoja on 32, laituri on uusittu kokonaan kesällä 2020.

Vierailijat voivat kiinnittää aluksensa kyljittäin laivalaiturin tulosuunnassa vasemmalla olevalle länsisivulle tai ankkurin avulla laiturin päätyyn. Laskuluiskan puoleinen itäsivu on jätettävä vapaaksi veneiden laskun, noston ja lastauksen vuoksi.

Vieraspaikat ovat tarkoitettu lyhytaikaiseen käyttöön ja aluksen ollessa miehittämätön, enintään 2 vrk:n kiinnittymiseen.

Kylänlahden satama 

(lähellä paikkaa Nuuttilantie 6)

Kylänlahden satamassa venepaikkoja on 20. Satamassa ei ole veneenlaskuliuskaa.

Kinkomaan satama

(Lyytintie 4, Kinkomaa)

Kinkomaan satamassa venepaikkoja on 40.

Kartta keskustan venepaikoista (pdf-tiedosto)

Kartta Kinkomaan venepaikoista (pdf-tiedosto)

Hinnat, hakemuslomake ja lisätiedot (hinnat sisältävät arvonlisäveron)

Kinkomaan laituri

Aisaväli: 2,5 m 150 € / 3 m 200 € / 3,5 m 250 € / 4 m 300 €

Kylänlahden laituri

Aisaväli: 3 m 180 €

Saarenlahden laituri

Aisaväli: 2 m 135 € / 3 m 180 € / 3,5 m 240 €

Venepaikkahakemus pdf-muodossa

Venepaikkahakemus word-muodossa

Soutuvenepaikat

Soutuveneitä voi jättää maksutta kunnan omistamalle maalle, eli uimarantojen välittömään läheisyyteen. Veneet ovat omistajan omalla vastuulla. Kinkomaalla soutuveneiden pitopaikkana ainoastaan venesatama. 

Soutuvene- ja veneenlaskupaikat

Soutuvenepaikka_Kinkomaa

Venelaiturirekisteri