Valitse sivu

Ulkoilureitit

Ulkoilureitit ja ladut kunnan Karttapalvelussa.

Muuratharjun ulkoilureitit ja ladut

Muuratharju on yksi Keski-Suomen merkittävimmistä harjuista ja kuuluu Natura 2000-alueisiin. Muuratharjulla pääsee liikkumaan läpi vuoden luonnon keskellä vaihtelevassa polku- ja ulkoilureittiverkostossa. Reitistö mutkittelee eri metsätyypeissä ja rantamaisemissa. Näkymiä on sekä Muuratjärvelle että Päijänteelle. Osa reiteistä on valaistuja. Talvisin suurinosa ulkoilureiteistä on hiihtäjien käytössä. Muuratjärven rannalla hautausmaan ja Hopeasannantien välissä on nuotiopaikka ja laavu. Paikoitusalueita löytyy urheilukentän yhteydestä sekä Hopeassannantien alusta. Katso kartta ulkoilureiteistä (pdf-tiedosto).

 

Kinkomaan ulkoilureitit ja ladut

Kinkomaan ulkoilureitit sijaitsevat urheilukentän läheisyydessä. Valaistu kuntorata on kilometrin mittainen. Tämä lenkki on kävelijöiden käytössä myös talviaikaan. Valaisematon kuntorata on pituudeltaan 5,1 km. Talvisin tälle osuudelle tehdään hiihtoladut.

Isolahden ulkoilureitit ja ladut

Isolahden ulkoilureitti lähtee koulun kentän päädystä ja kiertää 1,9 km:n lenkin metsäisessä maastossa. Ulkoilureitti on valaisematon. Lenkiltä on pääsy Rummakkomäentielle ja tietä pitkin pääsee Rummakkomäen laavulle. Vanhalle maakuntauralle pääsee Rummakkomäen reitiltä. Talvisin ulkoilureitillä sekä Rummakkomäellä on hiihtoladut.

Urheilukentän kota

Urheilukentän kota on kaikkien, yli 18-vuotiaiden muuramelaisten käytettävissä ilmaiseksi. Kukin käyttäjä huolehtii itse polttopuista ja siivouksesta. Kotaan mahtuu reilusti toistakymmentä henkilöä. Kota on lukittuna. Kota varataan virastotalon infosta (sinikka.kajander@muurame.fi tai 014 – 659 660, ma – pe klo 9 – 15), josta saa myös avaimen.

Kota sijaitsee urheilukentän ja tekonurmen vieressä Kenttätiellä.

 

Nuotiopaikka Päijänteellä

Talvella Päijänteellä, Muuratsalon ympäristössä liikkuville on rakennettu nuotiopaikka saaren etelärannalle. Nuotiopaikka sijaitsee Pahkalahden ja Etelähaikan välissä. Veneilijätkin voivat käyttää paikkaa, mutta ranta on kivikkoisuuden vuoksi rantautumiseen huonosti soveltuva.