Valitse sivu

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Ajankohtaista

Koronatiedotteet

Information on Coronavirus

Maksusopimukset päättyvät vuoden vaihteessa

Muuramen kunnan voimassa olevat e-lasku- ja suoramaksusopimukset terveydenhuollon maksujen (sis. kotihoito) osalta päättyvät 31.12.2022. Keski-Suomen hyvinvointialueelle tulee tehdä uudet sopimukset.

Lisätietoa: Sopimusten siirtyminen hyvinvointialueelle

Kausi-influenssan joukkorokotukset syksyllä 2022

Kausi-influenssan joukkorokotukset riskiryhmäläisille ja muille rokotteeseen oikeutetuille aloitetaan marraskuun puolivälin jälkeen.

Sähköinen ajanvaraus onnistuu Hyvis-palvelussa tai puhelimitse arkisin p. 014 2662791. Puhelinajanvaraus toimii kello 10-16 välillä.

Riskiryhmäläisiksi luokitellaan:

  • 65-vuotta täyttäneet
  • 0,5-6-vuotiaat lapset
  • Yli 18-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat
  • 12-vuotta täyttäneet vakavaa immuunipuutosta sairastavat

Muita maksuttomaan rokotteeseen oikeutettuja ryhmiä ovat:

  • Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
  • Henkilöt, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa
  • Potilaiden tai asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon osallistuva sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon työntekijät
  • Henkilöt, jotka ovat toistuvasti läheisessä kontaktissa vakavalle influenssalle erityisen alttiiseen ihmiseen tai sellaiseen vakavalle influenssalle alttiiseen, jota ei voida suojata influenssarokotteella.

Edellisestä rokotuksesta/sairastetusta taudista täytyy olla kulunut vähintään kolme kuukautta. Rokotettavat tulevat terveysaseman pääaulaan odottamaan. Rokotettavan tulee pukeutua helposti riisuttavaan yläosaan ja käytettävä kasvosuojaa.


Koronarokotusten sähköinen ajanvaraus Hyvis-palvelussa, tai puhelimitse arkisin p. 014 2662791
. Ajanvarausnumero palvelee maanantaista perjantaihin, kello 10–16. Palvelussa on käytössä automaattinen takaisinsoiton rekisteröityminen, eli pelkkä soitto ajanvarauspuhelimeen riittää. Mikäli puheluun ei vastata, palvelusta otetaan soittajaan myöhemmin yhteyttä ilman erillistä takaisinsoittopyyntöä.

Tarkemmat ohjeet rokotuksiin löytyvät alla olevan linkin kautta. 

Lisätietoa koronarokotuksista

Jos epäilet itselläsi tai läheiselläsi koronavirustartuntaa, arvio tilanteesi ensisijaisesti Omaolo.fi -palvelussa. Sen kautta saat tarvittaessa koronatestiajan ilman muun yhteydenoton tarvetta. Ellei sinulla ole mahdollisuutta Omaolon käyttöön, voit olla yhteydessä puhelinneuvontaan, p. 014 2662791. Puhelin palvelee arkisin kello 8–16. Koronapuhelimeen jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana. Muina aikoina ota yhteyttä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin päivystyksen puhelinneuvontaan numeroon 116 117. Sinut haastatellaan puhelimessa ja saat lisäohjeet siitä, miten tulee toimia.

Laboratorionäyte otetaan hyvin herkästi niiltä potilailta, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita. Näytteenotolla pyritään selvittämään tartuntaketjuja ja estämään uusia tartuntoja määräämällä sairastuneet eristykseen ja sairastuneen lähipiiri karanteeniin.

Älä lähde missään tilanteessa itse terveysaseman tai päivystyksen odotustiloihin, ettet tartuttaisi muita. Soita aina ensin puhelimella ja noudata terveydenhuollon ammattilaisten antamia ohjeita!


Muuramen terveyskeskus, Virastotie 10, 40950 Muurame. Asiakkuustyytyväisyytemme

Päivystys Muuramen terveyskeskuksessa ma-pe klo 8–20.
Ajanvaraus ja päivystys p. 014 2662 791. Muina aikoina päivystys Keski-Suomen Sairaala Novassa, soitto aina ensin päivystyksen puhelinneuvontaan p. 116 117. Lisätietoja päivystyksen verkkosivulla.

Sairaanhoitajien puhelin arkisin klo 12–13, numerosta 014 2662 762 (laboratoriotulosten vastaukset, hoito-ohjeet, rokotussuunnitelmat).
Terveyskeskussairaala puhelin 014 659 384.
Laboratorion palvelut, avoinna arkisin ma–pe 7.30–13.30. Palvelun tuottaa Fimlab.
Kuvantamisen palvelut (röntgen), avoinna arkisin ma–pe klo 7.45–15.15. Palvelun tuottaa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuvantaminen.

Haluatko jättää takaisinsoittopyynnön kiireettömässä asiassasi?
Terveyskeskuksen ajanvaraukseen voi jättää takaisinsoittopyynnön netissä.
Suun terveydenhuollon ajanvaraukseen voi jättää takaisinsoittopyynnön netissä.

Kuntoutus
Apuvälinepalvelun palvelunumero 014 659 331, soittoaika ma-pe klo 8–9 ja palveluajat ma klo 9–10, ke klo 15–16 ja pe klo 13–14.
Fysioterapian palvelunumero/ajanvaraus 014 659 331, soittoaika ma–pe klo 8–9.
Puheterapian palvelunumero 014 659 349, soittoaika ma klo 12–13.
Toimintaterapian palvelunumero 014 659 350, soittoaika ma klo 12–13.

Hoitotarvikejakelu ma klo 8–12 ja to klo 12–17 terveyskeskuksen pohjakerroksessa (sisäänkäynti takaovesta). Näinä aikoina vastataan myös hoitotarvikejakelua koskeviin tiedusteluihin numerossa 050 351 6388.

Suun terveydenhuolto
Päivystys ma-pe klo 8–16, ajanvaraus mielellään klo 8–10 numerosta 014 2662 743. Muina aikoina soitto aina ensin Keski-Suomen keskussairaalan puhelinneuvontaan 116 117. Päivitys Kyllön terveysasemalla, Keskussairaalantie 20, Jyväskylä. Katso tarkemmin Suun terveydenhuolto.

Hyvis-palvelu ei ole käytössä toistaiseksi.

Avosairaanhoidon, hammashuollon ja vuodeosaston laskutuksessa voi ottaa käyttöön e-laskun verkkopankissa tai sopia suoramaksupalvelun käyttöönotosta omassa pankissaan. Maksuja ei voi maksaa käyntien yhteydessä käteismaksuina terveysasemalla.

HÄTÄKESKUS 112

Hyvinvointialue jatkaa Muuramen Hyvinvointi -liikelaitoksen työtä

Muuramen Hyvinvointi -liikelaitos tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut muuramelaisille vuoden 2022 loppuun saakka. Vuonna 2023 palvelut tuottaa Keski-Suomen hyvinvointialue. Toimipisteet ja yhteystiedot säilyvät toistaiseksi samoina.

Muuramen Hyvinvointi aloitti toimintansa 1.1.2017. Se on Muuramen kunnan kokonaan omistama liikelaitoksen toimintaan kuuluvat myös vanhus- ja vammaispalvelut, suun terveydenhuolto sekä oppilashuolto (koulu- ja opiskelijaterveydenhoito, koulukuraattorit, psykologit). 

Palvelut säilyvät ja täydentyvät

Terveyskeskus sijaitsee Virastotie 10:ssä, samoin vanhus- ja vammaispalvelut. Vanhus- ja vammaispalveluiden johtajan, vanhuspalveluiden koordinaattorin ja vammaispalvelun ohjaajan huoneet löytyvät työterveyden takaa. Kotihoidon esimiehen ja ikäihmisten palveluohjaajan tavoittaa kotihoidon tiloista vuodeosaston päädystä. Sosiaalitoimisto sijaitsee kunnanvirastossa  (Virastotie 8) ja oppilashuolto Nisulantie 5:ssä (uimahallin 2.krs.). Työntekijöiden sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@muurame.fi.

Terveyskeskuksessa toimivat entiset palvelut, kuten laboratorio (www.fimlab.fi), neuvola, kuvantaminen, kuntoutusyksikkö, suun terveydenhuolto ja Työterveys Aalto. Palveluja täydennetään erikoislääkäripalveluilla: diabetesyksikkö, muistipoliklinikka, kardiologin vastaanotto sekä röntgenlääkärin tekemät ultraäänitutkimukset.

Kaikki muuramelaisten apuvälinepalvelut saa omalta terveyskeskuksesta. Vuodeosaston (viralliselta nimeltään terveyskeskussairaala) paikat vähenevät 18 vuodepaikkaan eli noin puoleen nykyisestä.

Muuramelaisten lasten ja nuorten oikomishoito palaa Palokasta takaisin Muurameen. Oikomishoidon erikoishammaslääkäri käy viikoittain Muuramen kouluhammashoitolassa.

Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuollon päivystys toimii Muuramen terveyskeskuksessa arkisin kello 8–16. Tämän jälkeen, viikonloppuisin ja arkipyhinä päivystys on Kyllön terveysasemalla.

Äkillisten sairauksien päivystys

Päivystys äkillisissä sairaustapauksissa toimii Muuramen terveyskeskuksessa arkisin kello 8–20. Tämän jälkeen, viikonloppuisin ja arkipyhinä päivystys on Keski-Suomen keskussairaalassa.

Liikelaitos varmistaa lähipalvelut

Muuramen Hyvinvointi -liikelaitoksessa työskentelee lähes 100 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista. Liikelaitos voi ottaa hoidettavaksi myös viranomaistehtäviä, ja sen työntekijät voivat olla virkasuhteessa kuntaan. Liikelaitoksessa noudatetaan kunnallisia työ- ja virkaehtosopimuksia. Tukipalvelut, kuten talous-, palkka- ja tietohallinto, tuotetaan Muuramen kunnan omana palveluna.

Hyvinvointi-liikelaitoksen tuottamien sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaina ovat muuramelaiset. Valinnanvapauden perusteella myös muun kunnan asukas voi asioida Muuramessa, jos hän on valinnut Muuramen terveyskeskuksekseen, mutta pääsääntöisesti palvelut on mitoitettu 10 000 asukkaan Muuramen kunnalle.

Liikelaitoksen perustamisella halutaan varmistaa se, että muuramelaiset saavat sosiaali- ja terveydenhuollon lähipalvelut tehokkaasti ja taloudellisesti. Keskeisenä tavoitteena on myös asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen.

Muuramen Hyvinvointi -liikelaitoksen organisaatio

Vastuualueet ja vastuualueiden johtajat

Avosairaanhoito; liikelaitoksen johtaja, ylilääkäri Jari Nojonen
Vanhus- ja vammaispalvelut; vanhus- ja vammaispalveluiden johtaja Tiina-Emilia Seppänen
Perhe- ja sosiaalikeskus; sosiaali- ja perhepalveluiden johtaja Päivi Nevalainen
Suun terveydenhuolto; vastaava hammaslääkäri Teemu Taipale
Hyvinvointi-liikelaitoksen kokonaisuus; liikelaitoksen johtaja, ylilääkäri Jari Nojonen

Muuramen Hyvinvointi -liikelaitoksen johtokunta

Puheenjohtaja   Asko Juuti (sd), puh. 040 565 3364
Varapuheenjohtaja Tiina Mikkola (kesk) 
Jäsenet
Sari Kaiho (kok)
Taneli Puttonen (kok)
Jukka Päivärinta (kesk)

Sähköpostit osoitteella: etunimi.sukunimi@muurame.fi