Poikkeustilanteen hellittäessä Perhekeskuksen toimintaa palautetaan pikkuhiljaa. Avoimen päiväkodin ulkotoiminta käynnistyy kesäkuun ajaksi. Lisätietoja Avoimen päiväkodin sivulta. Muu ryhmätoiminta jatkuu elokuussa. Syksyn toiminnasta tiedotetaan erikseen. 

KANSAINVÄLINEN PERHEIDEN PÄIVÄ 15.5.2020

Huomenna 15.5. juhlitaan YK:n kansainvälistä perheiden päivää. Päivän juhlimisella nostetaan esiin perheiden yhteisöllistä roolia ja sukupolvien välisen yhteyden tärkeyttä kaikilla yhteiskuntamme tasoilla ympäri maailman. Samalla voidaan tarkastella, miten kansallisilla päätöksillä voidaan parantaa perheiden ja eri sukupolvien mahdollisuuksia toimia osana tervettä yhteisöä. Teemapäivää on juhlittu aina vuodesta 1993 alkaen.


Suunta vanhemmuudesta työ- tai opiskeluelämään?

Muurameen suunnitellaan syksylle 2020 Suunta-ryhmätoimintaa. Ryhmätoimintamalli on tarkoitettu vanhemmille, jotka ovat olleet kotona lasten kanssa ja miettivät polkua kohti työtä tai opiskelua. Tavoitteena on vahvistaa vanhempien työ- ja toimintakykyä ja vanhemmuutta. Ryhmässä pohditaan erityisesti työn ja vanhemmuuden yhteensovittamista. Tarkoituksena on löytää uusi suunta tulevaisuudelle yksilöllisen ja yhteisöllisen tuen avulla.

Vertaistukea ja ohjausta pienryhmässä

Toiminta on tavoitteellista vertaisryhmätoimintaa, joka kestää kolme kuukautta. Ryhmä on pienryhmä, jonka osallistujamäärä on noin 6–8 vanhempaa. Osallistujilta toivotaan sitoutumista ryhmäytymisen tukemiseksi ja osallistujia aktivoidaan toiminnan suunnitteluun. Ryhmässä ohjaajana toimivat työntekijät lapsiperhepalveluista ja aikuissosiaalityöstä yhteistyössä eri asiantuntijoiden kanssa. Osallistujille järjestetään alku- ja loppuhaastattelu, joissa voidaan tarkastella tavoitteiden toteutumista ja tukea suunnitelman eteenpäinviemisessä.

Suunta-ryhmä kokoontuu Muuramen Perhekeskuksessa syksyllä 2020 syys–marraskuussa yhteensä 12–13 kertaa. Toimintaa on kerran viikossa tiistai-aamupäivisin. Vanhempi voi osallistua ryhmään lapsen kanssa, lastenhoito järjestetään tarvittaessa ryhmän ajaksi. Toiveiden mukaan voidaan järjestää myös retkiä tai muuta ajallisesti pidempikestoista toimintaa. Osallistujille tarjotaan lounas ryhmäpäivänä. Toiminta on sosiaalipalveluiden sosiaalista kuntoutusta, josta on mahdollista maksaa osallistujalle toimintaraha ryhmäpäivältä.

Ilmoittautuminen toimintaan on alkanut ja päättyy 31.7.2020. Toiminta järjestetään pienryhmänä kuudele vanhemmalle. Ryhmätoiminnan ajaksi lastenhoito järjestyy tarpeiden mukaisesti. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee tieto, jos ryhmä on täynnä. Jos ryhmä on täynnä ja olet edelleen kiinnostunut, ole yhteydessä ohjaajiin. Yhteystiedot löytyvät alta. 

Ilmoittaudu tästä


JOS KIINNOSTUIT, OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ!

Anu Piispanen, perhekeskusohjaaja,
anu.piispanen@muurame.fi, 014 659 348
Satu Huhtakangas, palveluohjaaja,
satu.huhtakangas@muurame.fi, 014 659 625