Tietoa koulukuljetuksista

ESIOPETUKSEN JA  PERUSOPETUKSEN KULJETUKSET JA LIIKENNÖITSIJÄT

Isolahden koululle kuljetus klo 7.25 Koivuahontienhaara – Kuusimäentie – Saukkolahdentie – koulu ja klo 8.00 Ala-Sallaantienhaara – Ronsuntaipaleentie – Isolahdentie – koulu.
Liikennöitsijä: Jyvässeudun Taksiautot Oy, p. 050 3724635, Joni Savola

Isolahdesta  kuljetus klo 7.15 Koulupellontie – Pukkimäentie – Isolahdentie – Seunavuori – Rajala – Nisulantie ja päivätoiminta.
Liikennöitsijä: Taksiliikenne Tuomas Nieminen, p. 050 4113 241

Mäkelänmäen koululle ja Leikariin lähtee taksi Kivijärvenrantatien/Saarenkyläntien tienhaara klo 8.00 – Uimolantie – koulut.
Liikennöitsijä: Taksiliikenne Tuomas Nieminen, p. 050 4113 241

Niittyahon koululle klo 8.10 bussi  Kivijärvenrantatien/Saarenkyläntien tienhaara – Saarenkyläntie(Pitkäläntienhaara) – Teollisuustie(Riihivuorentien haara) 
Liikennöitsijä: PL-Power Oy, Petri Liimatainen, p. 040 574 3594 

Vihtalahdesta  kuljetus lähtee klo 7.30 Petäjävedentie – Kuusanmäentie – Niittyahon koulu ja Niittyaho noin klo 7.50 Havutie – Hannanpolku – Hermanninpolku – Kututie – Nisulantie.
Liikennöitsijä: Jyvässeudun Taksiautot Oy, p. 050 3724635, Joni Savola

Kinkomaalta lähtee tilausliikenteen bussi klo 7.25 – Ruokomäentie – Vanha Nelostie – Vuorenlahti – Tervamäki – Nisulantie.
Liikennöitsijä: PL-Power Oy, Petri Liimatainen, p. 040 5743594

Isolahdentie-Rannankylä-Pyyppölä, reitti 1 lähtee klo 7.30 Isolahdentie-Rannankyläntie-Pyyppöläntie-Rajala-Leikari. 2. reitti klo 7.55 Rannankyläntie – Pyyppöläntie - Nisulantie 
Liikennöitsijä: Taksi Janne Vuorela Oy, p. 040 7044 400

Kelloajat ovat reittien lähtöaikoja. Oppilaiden on oltava pysäkillä ajoissa. Koulukuljetuksen aikataulu ei mahdollista oppilaiden odottamista, tai kyydistä jääneen oppilaan noutamista.

Linkkien aikataulut: https://linkki.jyvaskyla.fi/aikataulut-ja-reitit/aikatauluvihko

 

Maksuton koulukuljetus

Oppilaalla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen tai oppilaan kuljettamista/saattamista varten myönnettävään riittävään avustukseen

  • jos oppilaan koulumatka on viittä kilometriä pidempi
  • jos esiopetuksen ja 1.- ja 2. luokan oppilaan matka on 3,5 km pidempi
  • tai jos koulumatka oppilaan ikä tai muut olosuhteet huomioon ottaen muuten muodostuu oppilaalle liian vaikeaksi, rasittavaksi tai vaaralliseksi

Kun kilometriraja täyttyy, hoituu kuljetusetuus automaattisesti ilman hakemusta. Koulukuljetussuunnitelma laaditaan  touko-kesäkuussa ja päätökset koulukuljetuksista pyritään lähettämään koteihin kesäkuun aikana.

Muuramen kunnan koulukuljetussääntö (vahvistettu Hyvinvoinnin ja palveluiden lautakunnan kokouksessa 19.3.2019)

Linkkikoululaislippu

Koululaislippu on Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen tai yksityisen koulun perusopetuksen oppilaalle myöntämä ja luovuttama, asiakkaalle maksuton lippu. Lippu on määräaikainen ja voimassa perusopetuksen lukuvuotena kello 6.00-17.30. Kortilla voi kulkea koulumatkat kodin ja koulun välillä, yhteensä kaksi vaihdollista matkaa päivässä (vaihto-oikeus yksi tunti).

Käyttämättä jääneitä koululaislipun matkoja ei hyvitetä oppilaalle. Niitä ei myöskään voi siirtää käytettäväksi myöhempänä ajankohtana.

Kun koulumatkat on koulupäivän osalta käytetty tai kortilla matkustetaan muuna kuin koulupäivänä, matka tulee maksaa joko rahalla tai muulla lipulla. Vapaa-ajalla joukkoliikennematkoja tekevälle koululaiselle kannattaa hankkia erillinen Waltti-matkakortti ja ladata sinne omarahoitteisesti joko arvoa tai kauden.

Harkinnanvarainen koulukuljetus tai kuljettamista varten myönnettävä avustus

Jos koulumatka on alle 5000 m (tai esiopetuksen ja 1. ja 2. luokan oppilaille alle 3500 m), niin huoltaja voi hakea koulukuljetusta tai kuljettamista varten myönnettävää avustusta. Perusteltu hakemus asiantuntijalausuntoineen osoitetaan Muuramen kuntaan opetuspalveluihin tai koulun rehtorille. Harkinnanvarainen koulukuljetus tai avustus kuljettamista varten myönnetään lukuvuodeksi kerrallaan ja hakemukset käsitellään koulukuljetussuunnitelman laatimisen yhteydessä touko-kesäkuussa. Päätökset pyritään lähettämään koteihin kesäkuun aikana.

Hakemukset tulee jättää keväällä ennen koulujen loppumista koulun rehtorille tai Muuramen kunta/opetuspalvelut, Virastotie 8 (PL 1), 40950 Muurame.

Lomakkeet:

Koulukuljetus/tai kuljettamista varten myönnettävä avustus-hakemus 

Kuljettamista varten myönnettävän avustuksen kilometrien ilmoittaminen

Lomakkeet voi täyttää ja tulostaa. Allekirjoitetun lomakkeen voi lähettää skannattuna sähköpostin liitteenä. Vaihtoehtoisesti lomakkeen voi tulostaa ja täyttää paperiversiona.

Kysy lisää:

Tuula Ahonen
Sihteeri
0400 546 366
tuula.ahonen@muurame.fi